ISP( سرویس دهندگان اینترنت )
ISP( سرویس دهندگان اینترنت )
✅ ISP (مخفف Internet Service Provider) یا ارائه دهنده خدمات اینترنتی سازمان یا شرکتی است که به کاربران امکان اتصال به اینترنت و استفاده از آن را میدهد؛ درواقع میتوان به آن واسط میان کاربر و اینترنت گفت
✅این خدمات معمولاً درمقابل دریافت مبلغ و هزینهای از سوی کاربر به وی ارائه میشوند. ISPها معمولاً علاوه بر اتصال کاربران به اینترنت، خدماتی از قبیل میزبانی وب، ثبت دامنههای اینترنتی، خدمات ایمیل و … را نیز انجام میدهند.البته ISP میتواند زیر یک ISP دیگر قرار بگیرد. یعنی نه به عنوان یک ISP مستقل بلکه به عنوان یک ISP وابسته برای کاربران خدمات ارائه کند.
✅در دنیای امروزی یک شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت خود میتواند بخشی از یک شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی بزرگتر باشد. به همین دلیل یک شرکت ISP همواره بهعنوان واسط بین خدمات اینترنت و کاربران نهایی عمل میکند
✅کاربران با شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی قرارداد بسته و از خدمات آنها استفاده میکنند. این شرکت ها نیز با توجه به قرارداد بستهشده با کاربران خود، ملزم به ارائه اینترنت مناسب و باکیفیت و یا دیگر خدمات اینترنتی هستند.
چگونه یك سرویس دهنده اینترنت میتواند شما را به اینترنت وصل كند؟
?اتصال كاربران به اینترنت میتواند به طرق مختلفی توسط ISPها انجام شود:
1.خطوط تلفن یا Dial Up: این همان روشی است كه همگی ما با آن آشنایی داریم. یعنی داشتن یك Username و Password به همراه یك خط تلفن، یك مودم و یك كامپیوتر. از آنجا كه در این روش با شمارهگیری تلفن به ISP متصل میشوید، به آن Dial Up یا شمارهگیری میگویند.
2. DSL یا خطوط اینترنت اختصاصی: این روش خود شامل روشهای مختلفی نظیر:
ADSL : در این روش كه در ایران به خطوط اینترنت پرسرعت مشهور است، با استفاده از یك خط تلفن ولی بدون نیاز به شمارهگیری به اینترنت وصل میشوید. از آنجایی كه در این روش فاصله بین مشتری و ISP به نسبت كم است، لذا ISP میتواند با بهرهگیری از دستگاهی به نام Splitter یا جداكننده به طور همزمان سرویس اینترنت و تلفن را روی یك خط تلفن به شما تحویل دهد.
HDSL : در این روش شما به وسیله یك خط اختصاصی (Leased Line) به ISP وصل میشوید. معمولاً بسته به فاصله شما تا ISP مورد نظر، مقاومت این خط اختصاصی كم و زیاد میشود. با كم و زیاد شدن مقاومت این خط، میزان اینترنت قابل بهرهگیری از این خط كم و زیاد میشود. این روش معمولاً برای اتصال ISPهای كوچكتر به ISPهای بزرگتر و یا مراكز اداری كه نیاز به اینترنت اختصاصی و پرسرعت دارند، مورد استفاده قرار میگیرد.
3.اتصال بیسیم (Wireles s ) : در این روش محیط انتقال (Media) هوا خواهد بود. برخلاف 3 روش قبل كه محیط انتقال سیم مسی بود. در واقع این تنها فرق بین روش Wireless و xDSL است.
4. Satellite یا ماهواره : با داشتن یك آنتن ماهواره و لوازم جانبی مورد نیاز، میتوان از طریق ماهوارههایی كه همسرعت زمین حركت میكنند، به هر نقطه از دنیا وصل شد.
5. Fiber Optic یا فیبر نوری: با توجه به سرعت بالای نور و قابلیت فیبرهای نوری در جابهجایی نور از جایی به جای دیگر و بهرهگیری از فركانس نور به عنوان حامل (Carrier) اطلاعات مورد نظر، از فیبرنوری به عنوان یكی از راههای فوقالعاده پرسرعت (سرعتهای بالای 100 Mbps و 1 Gbps) به اینترنت استفاده میشود.
?به طور كلی می توان به موارد زیر به عنوان عوامل مهم و اساسی در انتخاب یك ISP خوب مخصوصا در ایران اشاره كرد:
1. پایداری سرویس (Reliability of service)
?پایداری سرویس به معنی در صد برقرار بودن سرویس ISP در طول یك بازه زمانی مثلا یك سال است.
2. در صد موفقیت برقراری تماس (Call Success Ratio)
?این یكی از پارامترهای مهم انتخاب یك ISP می باشد كه در اصطلاح عامیانه به آن اشغالی خطوط نیز گفته می شود. در واقع هر قدر میانگین اشغالی خطوط یك ISP بیشتر باشد در صد موفقیت برقراری تماس آن برای كاربران كمتر می شود. هر ISP باید نسبت كاربران خود را نسبت به تعداد خطوط تلفن و یا E1 در حدی نگه دارد كه كاربران با بوق اشغال مواجه نشوند. این نسبت به عوامل مختلفی از جمله تعرفه فروش ، فرهنگ مصرف اینترنت در جامعه و عوامل دیگر بستگی دارد و معمولا بصورت تجربی به دست می آید.
3. پهنای باند (ISP Bandwidth)
?این مساله كه شبكه ISP با چه سرعتی (پهنای باند) به اینترنت متصل می باشد، بسیارحائز اهمیت است. هر چه تعداد خطوط (Access port) یك ISP بیشتر باشد پهنای باند اتصال به اینترنت شبكه ISP نیز باید بیشتر باشد.
4. پشتیبانی فنی (Technical support)
?جود یك تیم پشتیبانی فنی قوی و خوش بر خورد و مهربان یكی از مهمترین عوامل انتخاب یك ISP است.
5. دسترسی به گزارش و ریز كاركرد اكانت توسط كاربر (Online Account Management)
?داشتن امكاناتی كه كاربر از طریق آن بتواند در هر لحظه از گزارش وضعیت اكانت خود مطلع شود بسیار حائز اهمیت است .
بهترین ISP ایران کدام است؟
?در ایران شرکت های زیادی بهعنوان یک ISP فعالیت دارند. این شرکت ها میتوانند بر اساس نوع خدمات خود اینترنت و دیگر ابزارهای دنیای وب و اینترنت را در اختیار کاربران خود قرار دهند. این شرکت ها خود را بهعنوان بهترین ISP ایران معرفی میکنند… همچنین ممکن است بعضی از شرکت های ISP خود بهتنهایی عمل کرده و یا زیرمجموعه یک شرکت بزرگتر باشند.
?درنهایت تمام ISP های موجود در ایران زیر نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت میکنند. این شرکت بهعنوان شرکت مادر تخصصی درزمینهٔ ارائه اینترنت بهتمامی نقاط کشور ایران فعالیت میکند.
?برای بررسی اینکه کدام شرکت بهعنوان بهترین ISP ایران فعالیت میکند باید موارد زیادی را در نظر گرفت. ویژگیهای بهترین ISP ایران شامل اینترنت با سرعت خوب، کیفیت بالا، خدمات پس از فروش مناسب، پشتیبانی 24 ساعته، سرعت دانلود بالا، پینگ مناسب و قیمت مناسب میباشد.
در کل بهترین ISP ایران را میتوان از بین این شرکت ها انتخاب کرد:
- شاتل
- پارس آنلاین
- آسیاتک
- های وب
- داتک
- صبانت
- پیشگامان
- مخابرات
شرکت های ارائه دهنده خدمات در دنیا به 3 صورت وجود دارند.
?شرکت ارائه دهنده خدمات محلی
همان شرکتی است که در شهر و یا استان شما اقدام به ارائه اینترنت به مشترکین مینماید. این شرکت خود زیرمجموعه یک شکرت بزرگتر است.
?شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت منطقهای
یک شرکت بزرگ با چندین دفتر در مناطق مختلف که میتواند اینترنت یک کشور را تأمین کند. این شرکت از چندین شعبه و دفتر در سراسر کشور تشکیلشده است.
?شرکت ارائه دهنده خدمات جهانی
شرکت های جهانی که اینترنت را از یک کشور به یک کشور دیگر منتقل میکنند. این شرکت ها وظیفه برقراری اینترنت در کل دنیا را بر عهدهدارند و در بین کشورها فعالیت میکنند.
تجهیزات ISP چیست؟
?شرکت های ISP بر اساس مقدار مشتریان و کاربرانی که دارند میتوانند از یک مراکز کوچک چند نفره تا یک شرکت بزرگ چند ده نفره را تشکیل دهند. تجهیزات ISP استفادهشده در این شرکت ها نیز میتواند متناسب با کاربران خود تغییر کند. این تجهیزات شامل موارد زیر می شود:
- Modem
?انواع مختلف مودم را شامل می شود که شامل مودمهای داخلی و اکسترنال بوده و برای دستیابی به اینترنت توسط کاربران از آنها استفاده می شود.
- Multi Port
?یک دستگاه که شامل چندین پورت ورودی و خروجی شبکه بوده و هرکدام از این پورتها میتوانند به یک مودم و یا دستگاه متصل شوند. مولتی پورتها انواع گوناگون 8، 16 و 32 پورت و یا بیشتر دارند.
- Server
?سرورها رایانههایی هستند که وظیفه ارائه اینترنت به کاربران و مدیریت مشتریان خود را بر عهدهدارند. یکی از مهمترین تجهیزات ISP درواقع سرورها هستند.
- Hub
?دستگاه هایی است که برای اتصال دستگاه ها با یکدیگر استفاده می شود. مدلهای پیشرفته Hub ها سوئیچ ها هستند که وظیفه مدیریت و ارتباط بین خطوط اینترنت و سرور و دیگر بخش ها را بر عهده دارند.
- Gateway
?یکی دیگر از مهمترین تجهیزات ISP است و با استفاده از این دستگاه میتوانند اتصال بین دو شبکه بزرگ را فراهم کنند. در اینجا یک GateWay میتواند ارتباط یک شهر را با ISP اصلی و بزرگتر برقرار کند.
- Router
?دستگاه هایی هستند شبیه به GateWay ها با این تفاوت که مسیر رسیدن به شبکهها در روترها تعریف می شود. در روتر ها هر وسیله و ابزاری که به اینترنت وصل شود دارای کی مسیر مشخص شده و توسط روتر میتواند به یک شبکه وسیع بزرگتر متصل شود. روتر ها نیز یکی از مهمترین تجهیزات ISP میباشند.
- Dish
?برای دریافت و ارسال اینترنت از طریق امواج بیسیم و ماهوارهای از دیشها استفاده می شود.
بر اساس نوع کار شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت این تجهیزات میتواند خیلی بیشتر از این موارد باشد.
دیدگاهتان را بنویسید