اد آن دامین چیست؟
Domain Addon یا اد آن دامین چیست؟
یکی از ویژگی های کاربردی هاست سی پنل ، که برای افرادی که می خواهند چند سایت بر روی یک هاست داشته باشند و میزبانی کنند، مفید و کاربردی است را اد آن دامین یا دامنه اضافه می گویند. قابلیتی که از طریق آن خیلی از کاربران می توانند دو یا چند سایت را روی یک هاست بالا بیاورند.
زمانی که یک سرویس هاست سی پنل تهیه می کنید به صورت پیشفرض به دامنه ی اصلی سرویس متصل است و اگر دامنه های دیگری را در هاست Addon یا اضافه کنید به تعداد آن دامنه می توانید سایت های مختلف ایجاد کنید و میزبانی کنید که تمامی فایل ها و محتویات هر سایت نیز جدا بوده و در پوشه های مخصوصی نگه داری می شوند. خیلی از افراد ادان دامین رو با پارک دامین اشتباه می گیرند ولی این را باید بدانید دامنه ای که روی یک هاست پارک میشود، محتویات همان دامنه اصلی را نمایش می دهد. ولی دامنه ای که ادان می شود محتویات مجزایی را نمایش می دهد.
تفاوت اد آن دامین و پارک دامین :
در حال حاضر برای دو روش برای اتصال دامنه جدید به هاست در سی پنل وجود دارد ، Park domain یا همان Aliases و یا Addon Domain
Park domain یا Aliases :
در صورتی که دامنه توسط park domain اضافه شود ، تمام محتوا دامنه جدید مانند دامنه اصلی یا همان Main domain سی پنل شما خواهد شد ، این روش برای سایت هایی کاربرد دارند که آدرس دامنه های زیادی را ثبت کرده اند ، برای مثال یک برند لازم است برای جلوگیری سو استفاده برخی کاربران و یا جلوگیری از اشتباه کاربران در وارد کردن آدرس سایت تمام پسوند های محبوب را برای خود ثبت کنند ، برای مثال ما در نت آرام بسیاری پسوند ها را ثبت کرده ایم مانند : netaram.ir ، netaram.net ، netaram.org و ….
تمام دامنه هایی که به صورت پارک دامین و یا Aliases به Cpanel اضافه می شوند قابلیت ری دایرکت کردن به آدرس دیگری نیز دارند ، بنابراین شما می توانید دامنه های جدید را به دامنه اصلی منتقل کنید ، بهتر این مورد به صورت 301 انجام شود تا سئو بهتری برای شما داشته باشد. در حالت کلی در صورتی که سیستم مدیریت محتوا شما عملیات انتقال به دامنه اصلی را انجام ندهد هر دو سایت با یک محتوا برای کاربر باز می شوند ، در برخی از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس ، سعی می شود تا دامنه های دوم به بعد که به صورت پارک دامین اضافه می شوند ، به دامنه اصلی منتقل شوند ، هر چند این مورد به صورت کامل انجام نمی شود.
اد آن دامین یا Addon domain :
در صورتی که دامین توسط روش ادان دامین به سی پنل اضافه شود ، تمام محتوا دامنه جدید کاملا متفاوت از دامنه اصلی خواهد شد ، بنابراین در صورتی که هاست شما این امکان را داشته باشد ، قادر خواهید بود توسط یک هاست ، دو یا چند سایت راه اندازی کنید ، این مورد معایبی هم دارد ، چرا که با ایجاد سایت جدید و دریافت بازدید های بیشتر ، در صورتی که مجموع سایت ها بیش از حد مجاز از منابع استفاده کنند معمولا تمام سایت ها با هم مسدود خواهند شد یا ممکن است با خطا منابع مواجه شوند.
مزایای Addon domain:
- قرار دادن سایتهای مختلف برروی یک هاست
- مدیریت سایتهای مختلف بوسیله یک دسترسی
- ساخت اکانت، ارسال و دریافت ایمیل با نام دامنه جدید
معایب Addon domain:
به دلیل محدود بودن منابع سرور در هاستهای اشتراکی، زمانی که شما اقدام به افزودن دامنه در هاست مینمایید در حقیقت منابع خود را تقسیم میکنید که ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای سایتهای شما شود. از جمله مهمترین مشکلاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش سرعت لود شدن وبسایت
از دسترس خارج شدن سایتها در زمانهایی که منابع سرور شما بیش از حد معین مصرف میگردد.
قبل از افزودن سایت جدید در هاست با استفاده از ادان دامین، در نظر داشته باشید که اگر سایتی که میخواهید آپلود نمایید سایت پرمصرف و سنگینی است، از این کار خودداری نمایید. پیشنهاد میشود برای سایتهای پر مصرف خود، هاست جداگانهای خریداری نموده و بر روی آن سایت را بارگذاری نمایید.
در ادامه با نحوه اضافه کردن اد آن دامین در پنل کاربری سی پنل آشنا می شویم:
نکته: قبل از این که بخواهیم ادان را اضافه نماییم، باید دی ان اس های هاست را بر روی دامنه به درستی ست نماییم.
بعد از ورود به پنل کاربری از قسمت DOMAINS بر روی Addon Domain کلیک نمایید.
سپس در صفحه باز شده اطلاعات را به صورت زیر وارد نمایید
- New Domain Name: در این قسمت نام دامنه مورد نظرتان را وارد نمایید.
- Subdomain: با کلیک در این قسمت ، مقادیر لازم به صورت اتوماتیک قرار می گیرند.
- Document Root: این قسمت هم به صورت اتوماتیک ایجاد می شود.
اگر تیک گزینه Create an FTP account associated with this Addon Domain را بزنید (به این معناست که برای دامنه ادان اضافه شده یک یوزر اف تی پی ایجاد شود) سه گزینه دیگر اضافه می گردد.
- FTP Username: این گزینه برای ایجاد نام کاربری اکانت FTP شما است.
- Password: رمز ورود برای اتصال اکانت اف اتی پی را وارد نمایید.
- (Password(again: در این قسمت باید رمز عبور رو مجدد وارد کنید.
در آخر نیز بر روی Add Domain کلیک نمایید تا ادان دامین اضافه شود.
دوستان عزیز امیدواریم مقاله تفاوت اد آن دامین و پارک دامین برای شما مفید بوده باشه ، منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید