AMP چیست؟
AMP
AMP مخفف عبارت Accelerated Mobile Pages و به معنی شتاب دهنده صفحات سایت در موبایل می باشد. در دنیای امروز با توجه به رشد روز افزون موبایل های هوشمند، می توان به طور میانگین در نظر گرفت که اکثرا افراد جستجو در سایت ها را با استفاده از تلفن همراه خود انجام می دهند، در نتیجه بسیار مهم است که فاکتورهای رتبه بندی گوگل برای سئو در موبایل نیز رعایت شود.
کاربران هنگام جستجو و مشاهده وب سایت ها تمایل به صرف زمان زیادی ندارند و چنانچه سرعت بارگذاری سایت شما مناسب با استاندارها نباشد، به سایت رقیب مراجعه می کنند. از این رو سرعت بارگذاری سایت در رتبه بندی سایت برای موتورهای جستجو نظیر گوگل بسیار حائز اهمیت می باشد. چه بسا سایت هایی هستند که دارای محتوای بسیار کاربردی و ارزشمند می باشند اما به دلیل عدم برخورداری از سرعت مناسب نرخ کلیک و بازدید خوبی ندارند.
در موتورهای جستجوی دیگر مثل بینگ نیز سرعت سایت در موبایل، به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی سئو در نظر گرفته شده است. استفاده از AMP به شما کمک می کند تا سرعت بارگذاری صفحات سایت خود را در موبایل افزایش دهدید، این اقدام باعث رشد تعداد بازدید کنندگان سایت می شود. می توان گفت به طور میانگین استفاده از AMP، سرعت بارگذاری سایت در موبایل را تا 85 درصد افزایش می دهد.
زمانی که میخواهید صفحات سایت خود دارای Accelerated Mobile Pages باشد، می بایست از استانداردهای AMP در طراحی سایت خود استفاده کنید و صفحات سایت خود را براساس این استانداردها طراحی نمایید. برای اینکه مشخص شود سایت از تکنولوژی AMP استفاده می کند، گوگل در کنار سایت یک نمادی به شکل صاعقه یا جرقه نیز اضافه میکند.زمانی که سایت از تکنولوژی AMP برای بهبود سرعت سایت در موبایل استفاده می کند، گوگل این صفحات را واکشی کرده و در cache خود قرار می دهد، به همین دلیل زمانی که شما سایتی را که از AMP بهره گرفته است، در موبایل باز می کنید، آدرس صفحه متعلق به گوگل می باشد.
مزایای Accelerated Mobile Pages
- کمک به سئوی سایت و بهبود جایگاه آن در صفحه نتایج جستجو:
استفاده از Accelerated Mobile Pages توجه کاربر را به خود جلب میکند. چراکه در صفحه نتایج جستجوی گوگل در موبایل، کنار صفحاتی که از فناوری amp استفاده میکنند علامتی ظاهر میشود که نشان از سرعت بالای لود وبسایت دارد. بنابراین کاربر ترجیح میدهد به سراغ آن وبسایت برود و همین امر به سئو (SEO) سایت کمک میکند.
به علاوه، گوگل یک فهرست نتایج مجزا برای موبایل دارد و در آن سرعت بارگذاری صفحات در دستگاههای تلفن همراه را به عنوان یکی از معیارهای اصلی رتبه بندی قرار داده است.
- نرخ خروج کمتر
افزایش قابلیتهای وبسایت در موبایل و سرعت بارگذاری محتوای وبسایت، نرخ خروج سایت شما را به طرز چشمگیری کاهش خواهد داد. اگر کاربری وارد یک سایت شود و اطلاعات آن با تأخیر چند ثانیهای نمایش داده شوند، شک نکنید که به سرعت بر روی back کلیک میکند و به سراغ سایت دیگری میرود. به این ترتیب نرخ خروج سایت شما افزایش یافته و این تأثیر بسیار بدی بر رتبه سایتتان خواهد داشت. در مقابل، AMP میتواند به نگهداشتن کاربر در وبسایت شما کمک کند.
- قابلیت تنظیم بر روی همه مرورگرها
یکی از مزیتهای AMP قابلیت تنظیم آن بر روی همه مرورگرهاست. به این معنی که سایتهای دارای این قابلیت، در همه مرورگرها میتوانند از مزیتها و امکانات عالی آن بهرهمند شوند و از این نظر محدودیتی وجود ندارد.
- عدم نیاز به ایجاد سایت مپ
اگر صفحات AMP ایجاد کردید نیازی به ایجاد سایت مپ XML نخواهید داشت.
- مصرف بهینه دادهها
AMP به کاربران اجازه میدهد تا بدون نیاز به اپ استور، وبسایت را به عنوان یک اپلیکیشن در صفحه اصلی موبایل خود نصب کنند.
Accelerated Mobile Pages چگونه سرعت وبسایتها را افزایش میدهد؟
طبق گفته وبسایت رسمی amp، این افزونه با 8 روش بر سرعت صفحات وب در دستگاههای تلفن همراه اثر میگذارد که عبارتاند از:
- اجرای جاوا اسکریپتها در زمانهای متفاوت
با اینکه جاوا اسکریپت زبان بسیار قدرتمندی است و به کمک آن میتوان صفحه را به هر شکل که بخواهیم تنظیم کنیم، اما یک مشکل دارد و آن این است که ساختارهای DOM را بلاک میکند و باعث کند شدن صفحه میشود. AMP برای رفع این مشکل، فقط به جاوا اسکریپتهای غیرهمزمان اجازه اجراشدن میدهد.
- اندازهگیری آماری منابع خارجی
منابع خارجی مانند تصاویر، تبلیغات یا iframe ها باید اندازهشان را در HTML مشخص کنند تا AMP قبل از دانلود آنها قادر به تشخیص جایگاه و اندازه هر کدام باشد.
AMP ابتدا و قبل از دانلود منابع دیگر، قالب کلی صفحه را لود میکند. برای لود شدن فونتهای صفحه فقط یک request HTML لازم است.
- اجازه نمیدهد مکانیسم افزونهها سد راه لود شدن صفحه شوند
با اینکه amp به افزونهها اجازه فعال شدن میدهد، اما در واقع درخواستهای HTTP ناشی از آنها باعث مسدود شدن قالب صفحه و افت سرعت لود آن نمیشوند. این کار با استفاده از تگهای سفارشی که توسط AMP ساخته میشود انجام میگیرد.
- دور نگهداشتن جاوا اسکریپت از مسیرهای مهم
جاوا اسکریپتها تمایل دارند همزمان با هم لود شوند. صفحاتی که AMP باشند فقط در iframe های sandbox به جاوا اسکریپتها اجازه لود شدن میدهند. به این ترتیب عملکرد صفحه اصلی مختل نخواهد شد. در واقع با محدود کردن جاوا اسکریپتها در iframe های سندباکس شده، دیگر جاوا اسکریپتها نمیتوانند عملکرد صفحه اصلی را مختل کنند.
- همه CSS ها باید از نظر اندازه محدود و در خط باشند
بلوکهای CSS معمولاً حافظه زیادی استفاده کرده و در نتیجه سرعت لود صفحه را کند میکنند. در صفحات HTML AMP فقط مدلهای درونخطی CSS اجازه لود شدن دارند. این مدلها حداکثر 50 کیلوبایت حجم دارند و این در حالی است که این میزان حجم بیشتر در صفحات خیلی پیچیده دیده میشود؛ بنابراین با این حال هم چنان باید تلاش شود تا کدهای CSS تمیز و مرتب نوشته شوند و از شلوغی و حجم بالای آنها کاسته شود.
- اجرای فونتها باید بهینه شوند
فونتهای وب بسیار بزرگاند؛ از همین رو بهینه سازی فونت وب حتماً باید انجام شود. در یک صفحه معمولی، مرورگر صبر میکند تا فونتها دانلود شوند. اما سیستم AMP اجازه نمیدهد تا زمانی که فونتها شروع به دانلود نشدهاند دستورات HTTP صادر شوند.
- فقط انیمیشنهای GPU-accelerated را فعال میکند
تنها راه برای بهینهسازیهای سریع این است که آنها را در قالب GPU به کار بیندازیم.
- اولویت را به لود شدن منابع میدهد
AMP دانلود همه منابع را کنترل میکند؛ اولویت را به لود شدن منابع میدهد و از میان آنها نیز فقط آنچه را نیاز است لود میکند.
چگونه AMP را به وبسایت خود اضافه کنیم؟
برای افزودن AMP به سایت –بسته به نوع سایت- از یکی از دو روش زیر عمل کنید:
- AMP در وبسایتهای غیر وردپرسی
برای اینکه گوگل و سایر فناوریهای پشتیبانی از پروژه AMP نسخه AMP مقاله شما را تشخیص دهند، باید نسخه اصلی صفحه مقاله را تغییر دهید. صفحه مقاله اصلی باید دارای برچسب زیر باشد، در واقع یک برچسب کنونیکال برای صفحات AMP:
<link rel=”amphtml” href=”http://www.example.com/blog-post/amp/”>
- AMP برای سایتهای وردپرس
برای اضافه کردن AMP به وردپرس کافی است افزونه AMP-Wordpress plugin را نصب کنید.
معایب استفاده از AMP
- به دلیل اینکه هدف از AMP سرعت بخشیدن به بارگذاری صفحات می باشد، برخی از کدهای سنگین جاوا اسکریپت و CSS را حذف می کند و مانع از اجرای آن ها می شود. بنابراین ممکن است سایت شما زرق و برق خود را از دست بدهد.
- همانطور که در بالا توضیح داده شد، تکنولوژی AMP از Cache استفاده می کند. بدین معنی که صفحات سایت شما را در جایی مانند CDN ها ذخیره نموده و سپس با کلیک کاربر محتوای صفحه را نمایش می دهد. در این حالت اگر شما تغییری بر روی آن صفحه ایجاد کرده باشید ممکن است این تغییرات با کمی تاخیر در نسخه موبایل نمایش داده شوند زیرا صفحه cache شده است.
دیدگاهتان را بنویسید