ضریب بازگشت (Bounce rate) چیست؟
ضریب بازگشت
Bounce rate و یا ضریب بازگشت میزان درصد بازدید کاربران از یک سایت را بدون اینکه وارد صفحات دیگر یا صفحه دوم شوند و از صفحه اول هم به سرعت خارج می شوند را نشان می دهد. در کل این مورد نمایشگر این است که سرور Google Analytics هیچ اطلاعاتی از بازدیدگننده دریافت نمی کند.bounce rate به میزان حضور کاربران در صفحه شما بستگی نداشته و معیاری برای سنجش جذابیت وب سایت شما از دید بازدیدکنندگان می باشد. بررسی ضریب بازگشت Bounce Rate سایت به شما نشان میدهد که کاربران تا چه حد با محیط وب سایت ارتباط برقرار کرده و تشویق به بازدید صفحات بیشتر میشوند.
ضریب بازگشت یا Bounce rateچگونه محاسبه می شود؟
محاسبه ضریب بازگشت یا Bounce rate به این ترتیب است که تعداد کل بازدیدهای یک صفحه ای تقسیم بر تعداد کل ورودی های یک وب سایت می شود. برای واضح تر شدن این جمله، از مثالی استفاده می کنیم: اگر صفحه اصلی یک وب سایت در طی مدت زمان یک ماه 1000 بازدید کننده دریافت کند و 500 نفر از بازدید کنندگان پس از مشاهده صفحه اصلی و بدون مراجعه به صفحات دیگر، سایت را ترک کنند، Bounce rateیا ضریب بازگشت آن صفحه 50% خواهد بود.
درصد یک Bounce rateخوب چند است؟
باید بگوییم برای داشتن درصد مناسب Bounce rate مقدار مشخصی ندارد؛ به عنوان مثال شاید در وب سایت خود از مقاله ای آموزنده استفاده کرده اید که به یک سوال خاص پاسخ داده است و منبع تردد آن به صفحه از جستجوی ارگانیک باشد، تمام این عوامل شاید باعث شود تا ضریب بازگشت 90% نمایش داده شود؛ اما این بدان معنی نیست که صفحه لزوما از Bounce rate بد برخوردار است. شاید به این معنی باشد که کاربر به همان چیزی که دنبالش بوده رسیده و پاسخ سوال خود را به راحتی دریافت کرده است و همین باعث شده تا دیگر نیاز به مشاهده دیگر صفحات نداشته است.
در بیانی کلی تر باید بگوییم به طور قطعی نمی توان گفت که مثلاً بونس ۶۰% متوسط است و یا ۳۰% عالی است . زیرا نمیشود همه وبسایت ها را باهم مقایسه کرد.,ولی بر حسب تجربه میانگین بین 26% تا 70% خوب می باشد.وبسایت های که بالای ۸۰ % Bounce Rate دارند، رو به نابودی هستند.
Bounce Rate ورودی از موتورهای جستجو
افرادی که از طریق موتور جستجو و با عبارت مشخصی به سایت شما وارد می شوند بطور حتم بدنبال موضوع خاصی بوده و به محتویات شما علاقه مند شده اند. اگر ضریب بازگشت برای این افراد در سایت شما عدد بالایی باشد یعنی بیش از 50 درصد آنها بدون بازدید هیچ صفحه دیگر از سایت شما خارج شوند، شما با مشکلی اساسی مواجه هستید و باید در محیط و مطالب سایت خود بازنگری عمیقی داشته باشید. توجه به دو نکته زیر بسیار مهم خواهد بود:
گاهی اوقات گوگل برای کلمات کلیدی خاصی که به زمینه کاری شما مربوط نیست و یا برای آن برنامه ریزی خاصی انجام نداده اید جایگاه مناسبی در نتایج خود به سایت شما می دهد. این عبارات و کلمات را به درستی شناسایی کرده و از جامعه آماری خود خارج کنید.
بررسی ضریب بازگشت سایت با توجه به ورودی گوگل نیازمند یک آمارگیر قوی و دقیق است، چیزی که خود گوگل در قالب گوگل آنالیتیکس ارائه کرده، زیرا علاوه بر مشخص نمودن کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر، رتبه شما در نتایج گوگل برای آن کلمه یا عبارت خاص را به شما نمایش می دهد.
طراحی وب سایت با دسترسی آسان
یکی از راه های جذب کاربر به وب سایت، طراحی سایت آن هم به صورت اصولی و صحیح است؛ سایت شما باید به گونه ای طراحی شود که کاربران بتوانند در کمترین زمان به مواردی که جستجو میکنند به راحتی دسترسی پیدا کنند. از مراحل جذب کاربر به سایت انتخاب کنتراست رنگی مناسب، استفاده از فونت مناسب و خوانا به همراه اندازه صحیح که قابل خواندن باشد نیز می باشد. علاوه بر آن باید وب سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که علاوه بر اینکه خوانایی خوبی در صفحه کامپیوتر دارد، در صفحات دستگاه تلفن همراه نیز قابل رویت باشد.در کنار مواردی که برای طراحی یک وب سایت بازگو کردیم، باید مدت زمان بارگذاری یک صفحه را نیز اضافه کنیم؛ مطالعات نشان می دهد که اگر بارگذاری صفحات وب برای کاربران بیش از چند ثانیه طول بکشد، به احتمال زیاد از آن صفحه خارج می شوند و همین امر باعث افزایش Bounce Rate یک وب سایت می شود.
روش های مفید به منظور کاهش ضریب بازگشت Bounce rate
وبلاگ
تا از طریق لینک های وبلاگ در صفحه اصلی سایت باعث شوید بازدید کننده در صفحه اصلی سایت بماند مثل اخرین نوشته ها نمونه کارها نمونه کالای فروش و غیره سعی کنید وبلاگ قوی و بسیار هوشمندانه ای داشته باشید.
ایجاد لینک های درونی در سایت(Juice link)
از طریق مطالب جدید در متن به مطالب گذشته لینک دهید و نگذارید بازدید کننده به راحتی از سایت شما خارج شود البته لینک داخل متن مرتبط با سایت باشد یا استفاده از مطالب گذشته اخر مطلب یا مطالب محبوب در ساید بار استفاده از صفحات فرود به مطالب که شما میدانید که طرفدار زیادی دارد.
سعی کنید مطالب کوتاه نگذارید
چون هم بازدید کننده زود از سایت خارج میشود هم نشان دهنده این است که مقاله کامل نیست همان طور که میدانید تعداد واژه های برای یک مطلب به طور مناسب بیشتراز ۹۰۰ واژه است پس مطالب سطحی و کم ارزش و کوتاه نگذارید سعی کنید مخاطب باور کند بعد ازمطالعه مطلب به مقصود خود میرسد.
مطالب دقیقا با عنوان یکی باشد
گاهی میشود در گوگل دنبال کلمه کلیدی سایت مورد نظری هستید اما وقتی وارد یک سایت میشود میبینید آن مطلب مرتبط با موضوع شماست و نیاز شما از مطلب را براورده نمیکند یا بعضی از مواقع تبلیغات است یا مثلا یک نرم افزار است که لینک دانلود آن خراب است پس مطلب با عنوان باید یکی باشد چون به غیر از موتورهای جستجو بازدید کننده نسبت به سایت شما بدبین میشود و اگر شما مطلب خوب دیگر هم که گذاشته اید با دیدن سایت شما وارد سایت نمیشود و این یعنی خطر!!!.
دیدگاهتان را بنویسید