هاست ابری چیست و چه مزیت هایی دارد؟
هاست ابری چیست؟
هاست ابری یا همان میزبانی وب ابری که اصطلاحا با نام Cloud Hosting نیز شناخته می شود تکنولوژی نو و تاثیرگذاری است که در این مقاله از w3design به بحث و بررسی آن می پردازیم. می خواهیم در ادامه بدانیم هاست ابری چیست و چه کاربردی دارد؟ آیا استفاده از آن پیشنهاد می شود یا خیر؟ برای رسیدن به پاسخ سوالات خود تا پایان این آموزش با ما همراه شوید تا در نهایت به درک عمیق تری از تکنولوژی هاست ابری برسید و دریابید هاست معمولی بهتر است یا هاست ابری؟
ویژگی های بارز هاست ابری چیست؟
قبل از این موضوع باید اشاره داشت که تکنولوژی هاست ابری به شکل های مختلفی پیاده سازی می شود. ممکن است Cloud Hosting روی یک شبکه محدود یا یک شبکه بزرگ پیاده سازی شود. برای درک اینکه بدانید هاست ابری چیست می بایست در ابتدا ویژگی های آن را بدانیم و با یک هاست معمولی مقایسه کنیم تا در نهایت بدانیم بنابر نیاز ما کدام یک مورد استفاده قرار گیرد. از جمله مزایای هاست ابری می توان به موارد زیر اشاره نمود:
✅افزایش پایداری سرویس و تلاش برای رساندن Downtime به صفر
✅استفاده بهینه از منابع سخت افزاری و نرم افزاری
✅ارتقاء نرم افزاری منابع سخت افزاری بدون خاموشی (به منظور بالا بردن سطح نرم افزارهای هیچ خاموشی متوجه سرور نیست.)
✅تعمیر و رفع مشکل سرویس ها بدون از دسترس خارج شدن آنها
✅افزایش سطح قدرت سخت افزاری و پهنای باند شبکه
✅پایداری و عملکرد بیشتر و بهتر در حملات تکذیب سرویس
✅کاهش و یا افزایش هزینه ها بسته به مدل هاست ابری
✅امنیت حساس تر به دلیل وجود تعداد زیادی سخت افزار در سطح شبکه
✅افزایش امنیت فیزیکی اطلاعات
✅و…
نحوه عملکرد میزبانی ابری
همانطور که در این مقاله اشاره شد هر سرور در یک به اصطلاح “ابر” وظیفه خاصی را دنبال می کند تا در هر زمان در صورت بروز مشکلات احتمالی برای یک سرور، مابقی سرور ها جایگزین آن شده و از Down شدن وب سایت مربوطه جلوگیری نمایند.
همچنین در زمان های پیک که یک سرور با ازدیاد درخواست از طرف بازدیدکنندگان مواجه می شود و افت سرعت و کمبود Bandwidth در آن اجتناب ناپذیر خواهد بود، بقیه سرورهای درون یک “ابر” به کمک آمده و بار ترافیکی را بین خود تقسیم می نمایند که این امر موجب افزایش کیفیت در ارائه خدمات به کاربران می شود. البته دقت داشته باشید که استفاده از سرورهایی که از نظر سخت افزاری ضعیف می باشند، موجب افت کیفیت در ارائه خدمات در سطح تمام “ابر” خواهد شد که این مشکل معمولا در هاست های ابری با قیمت های پایین رخ خواهد داد.
هاست ابری برای چه کسانی مناسب است؟
برای پروژه های بزرگ طراحی سایت که پیش بینی می شود تعداد زیادی بازدیدکننده داشته باشند هاست های معمولی مناسب نیستند. به طور مثال برای طراحی سایت شرکتی که قرار است تجارت آنلاین در زمینه های خیلی متعددی انجام دهد هاست ابری پیشنهاد می شود. چرا که قرار است تعداد زیادی بازدیدکننده هر روز از سایت بازدید کنند. اگر سرویس میزبانی سایت ابری باشد باردیدنندگان هرگز با افت سرعت مواجه نمی شوند. همچنین برای طراحی فروشگاه اینترنتی با هدف فروش بالا یا یک استارت آپ حرفه ای هاست ابری بهترین گزینه ی ممکن است. حتی مدیران وب سایت و ادمین های مختلف به طور همزمان می توانند بخش هایی از سایت را تغییر دهند و با بروز رسانی نمایند.
مزایای هاست ابری
1.سرعت بیشتر
دنیای امروز دنیای تکنولوژی و سرعت است. ترکیب این دو با هم در وب سایت دیده می شود. یک وب سایت حرفه ای باید سرعت زیادی داشته باشد. اگر سرعت وب سایت شما پایین باشد ممکن است تعداد زیادی از کاربران از سایت خارج شوند. البته که سرعت سایت به عوامل متعددی مانند کدنویسی خود سایت نیز بستگی دارد. اما یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در این زمینه نیز هاست می باشد. سرعت بالا یکی از مهم ترین مزایای هاست ابری می باشد. این هاست ها سرعت لود سایت را تا حد خیلی زیادی افزایش می دهند.
2.امنیت بالاتر
یکی از مهم ترین مسائل در زمینه هاستینگ امنیت است. سرور ها ممکن است مورد حملات زیادی قرار بگیرند که در نتیجه این حملات شبکه از کار بیفتد. در مورد هاست های ابری این مشکل برطرف شده است. اگر هاست شما ابری باشد احتمال خیلی کمتری دارد که به علت حمله سروری سایتتان Down شود. این باعث می شود که مشتریان با خیال راحت تری این سرویس را خریداری نمایند.
معایب میزبانی ابری
همانند سایر تکنولوژی ها میزبانی ابری نیز با وجود مزایای بسیاری که دارد دارای نقص هایی نیز می باشد. هرچند که این میزبانی اول راه است و تا رسیدن به مقصد مسیر پر فراز و نشیبی را در پی خواهد داشت اما در حال حاضر نواقصی در این نوع میزبانی وجود دارد که بر بازار کار آن بی تاثیر نخواهد بود. هرچند که مطمئنا گسترش دهندگان این نوع میزبانی در آینده راه حلی برای تمامی این موارد خواهند یافت. تعدادی از معایب این نوع میزبانی در ادامه شرح داده شده است.
1.کاهش امنیت داده ها
با توجه به پراکندگی منابع میزبانی و به دنبال آن پراکندگی داده ها و اطلاعات سایت، برقراری امنیت کاری دشوارتر نسبت به سرویس های عادی میزبانی خواهد بود. تمامی مواردی که برای برقراری امنیت بر روی سرویس های عادی اعمال می شود، در سرویس های ابری می بایست بر روی چندین سرور اعمال شود.
همچنین پراکندگی سرورها باعث دسترسی شخص سومی به داده ها خواهد شد. این شخص که می تواند مسئول سرور باشد با توجه به دسترسی فیزیکی به سرور به تمامی اطلاعات موجود بر روی سرور دسترسی خواهد داشت که این امر ممکن است باعث سوء استفاده از داده ها شود.
2.مشکلات تهیه نسخه پشتیبان
پراکندگی داده ها مشکلات دیگری را از جمله عدم امکان تهیه بکاپ بصورت فیزیکی را دربرخواهد داشت. در فناوری ابری هنوز روش مناسبی برای تهیه نسخه ای کامل از اطلاعات یک سایت به عنوان نسخه پشتیبان در نظر گرفته نشده است. هرچند که برخی از شرکت ها بصورت مجازی اقدام به تهیه بکاپ می کنند که البته به اندازه نسخه های فیزیکی و در دسترس قابل اطمینان و امن نیستند.
3.افزایش هزینه ها
هزینه ها همانطور که می توانند به عنوان یکی از ویژگی های مثبت میزبانی ابری به شمار آیند در صورت نیاز به منابع زیاد می توانند به عنوان یکی از معایب نیز به شمار روند. در صورتی که سایتی دارای مصرف بالا از منابع باشد استفاده از فناوری میزبانی ابری در برابر سرویس های عادی میزبانی هزینه های بیشتر را می طلبد. سرورهای اختصاصی در این گونه موارد گزینه های مناسب تری هستند هرچند که هیچ گاه پایداری سرویس های ابری را نخواهند داشت اما از نظر امنیت نیز نسبت به این نوع میزبانی مطمئن ترند.
دیدگاهتان را بنویسید