وب سایت انجمن چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
وب سایت انجمن چیست؟
یک وب سایت انجمن، یک سایت بحث و گفتگوی آنلاین است که در آن افراد میتوانند مکالمات خود را به صورت پیامهای ارسال شده، برگزار کنند. این سایتها با اتاقهای گپ، تفاوت دارند. زیرا پیامها اغلب طولانیتر از یک خط هستند و حداقل بایستی موقتاً، بایگانی شده باشند. همچنین بسته به سطح دسترسی کاربر که از طریق مدیر انجمن تنظیم میشود، ممکن است یک پیام ارسال شده قبل از اینکه به صورت عمومی قابل مشاهده باشد، نیاز به تأیید مجری داشته باشد. یک تالار گفتگو میتواند شامل تعدادی زیرشاخه باشد که هرکدام ممکن است دارای چندین موضوع باشد.
در درون یک مبحث تالار گفتگو، هر بحث جدیدی که آغاز می شود یک موضوع نامیده میشود. بسته به تنظیمات انجمن، کاربران می توانند ناشناس باشند یا قبل فعالیت مجبور به ثبت نام در انجمن هستند. در بیشتر انجمنها، کاربران برای خواندن پیام های موجود نیازی به ورود ندارند. اکثر تالارها به بازدیدکنندگان ناشناس اجازه میدهند تا پستهای انجمن را مشاهده کنند. آنها از شما میخواهند برای ارسال پیام در تالار گفتمان، یک حساب کاربری ایجاد کنید. تالارهای گفتگوی وب، برای انواع موضوعات در دسترس هستند. از جمله این موارد می توان به پشتیبانی نرم افزار، کمک به مسئولان وب و بحث در مورد برنامه نویسی، اشاره کرد.
مزایای ایجاد یک انجمن
از نظر صاحب وب سایت ، به دلایل زیر تالار گفتگو مناسب است.
- راه برای خوانندگان خود برای تعامل با یکدیگر.
- تولید محتوای محتوا و افزایش سایت.
- راه ساده برای سریع پاسخ به سوالات خواننده و یا پاسخ به بسیاری از خوانندگان در یک زمان.
- ایجاد حس یک جامعه در میان بازدید کنندگان سایت شما.
- می توانید خوانندگان جدید را جذب کنید.
معایب ایجاد یک انجمن
معایب افزودن یک انجمن شامل موارد زیر است:
- شما نیاز به یک ترافیک جامع دارید یا انجمن خود را بدون هیچ گونه پست ایفا می کنید.
- کار کردن برای تعدیل پست ها و ادامه کار جالب و جالب ، کار سخت است.
- اگر فدراسیون شما محبوب شود، ترافیک شما می تواند در بحث های داغ موضوعی افزایش یابد و از پهنای باند زیادی استفاده کند.
- اگر انجمن شما محبوب شود، بازدیدکنندگان شما محتوای منحصر به فرد خود را برای سایت خود ایجاد می کنند، که می تواند ترافیک و درآمد بیشتری را به همراه داشته باشد، زیرا افراد به دنبال پاسخ هایی در مورد موضوع مورد نظر شما هستند.
انجمن ها چه ماهیتی دارند؟
فضایی که ما در آن زنگی می کنیم یک جامعه بزرگ است و افراد در آن نقش های متفاوتی را دارند. برای ایجاد هماهنگی در جامعه یک سری افراد به عنوان مدیر تعیین می شوند و برای ایجاد نظم و امنیت در جامعه، قوانین و مقرراتی وجود دارد و افرادی در نقش پلیس، ماموریت امنیت جامعه را عهده دار هستند.
انجمن ها نمونه ایی کوچک از جامعه بزرگ و البته به صورت مجازی است. هر عضو انجمن نیز معادل یک فرد در جامعه واقعی است. اساس کار انجمن یا فروم بر پایه تبادل اطلاعات و بحث شکل گرفت است. هر کاربر در انجمن می تواند در مورد یک موضوع با دیگران مشورت کرده و تبادل اطلاعات کند یا به بحث و نظر آزادانه بپردازند. از این انجمن ها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:
1-انجمن های تخصصی :
شامل انجمن هایی در موارد خاص هستند مثل انجمن طراحی سایت، سئو اصفهان، کامپیوتر، نرم افزار، موبایل، اینترنت و … .
2-انجمن های عمومی :
شامل بحث های عمومی و آزاد در دنیای واقعی هستند مثل مذهب، ملیت، هنر، ورزش و … .
از آنجایی که افراد با سطح علمی کم، متوسط و زیاد و با هر دانشی در انجمن ها مشارکت کرده و نظرات، عقاید و تجربیات واطلاعات فردی خود را به اشتراک می گذارد، فروم ها یا انجمن ها یکی از ابزارها پر کاربرد اینترنت و یکی از بهترین ابزارهای یادگیری در هر زمینه ایی در فضای مجازی به شمار می آیند.
اجزای اصلی انجمن:
هر انجمن از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
- صفحه اصلی انجمن که همان فهرست اصلی انجمن است.
- موضوعات یا مباحث انجمن که اجزای تشکیل دهنده انجمن هستند و اصلاحا به آن تاپیک (Topic) گفته می شود.
- نوشته های کاربر در هر موضوعی که اصلاحا به آن پست (Post) گفته می شود.
پس از ورود به صفحه اصلی انجمن کاربر می تواند فهرست اصلی و فرعی انجمن را مشاهده کند. پس از ورود به انجمن مربوطه نیز موضوعات مطرح شده در انجمن قابل مشاهد است که کاربر می تواند موضوعات مطرح شده را مشاهده کرده و یا پاسخ دهد و حتی خود یک موضوع جدید مطرح کند.آنچه که کاربر به عنوان موضوع جدید مطرح می کند یک تاپیک است و مطلبی که برای آن ارسال می کند پست نامیده می شود.
نحوه طراحی سایت انجمن
1-مشخص کردن موضوع اصلی
موضوع اصلی مرتبط با انجمن شما چیست؟ کاربران انجمن شما چه کسانی خواهند بود و چه علایق مشترکی دارند؟ جواب این سؤالات هر چیزی که باشد در واقع همان موضوع اصلی انجمن شما خواهد بود. سعی کنید در ابتدا با طرح سؤالات و موضوعات مرتبط در انجمن به موضوع اصلی آن اشاره و تأکید کنید.
2-عدم ایجاد موضوعات تکراری
ایجاد موضوعات مختلف و مرتبط با موضوع اصلی انجمن کار خوبی است ولی باید مراقب باشید که بیش از اندازه موضوعات را شاخه بندی و تقسیم نکنید. زمانی که تعداد زیادی موضوع با زیرشاخه های زیاد وجود دارد کاربران به خصوص کاربران تازه وارد ممکن است بین موضوعات سردرگم شده و در نهایت نتوانند به هدفشان برسند. همچنین با وجود موضوعات خیلی زیاد برخی از آن ها ممکن است خالی بمانند یا مطالب کمی داشته باشند در حالی که در بعضی از آن ها کاربران فعال تر بوده و مطالب بیشتری ایجاد میشود.
پس بهتر است تعداد موضوعات و زیرشاخه ها به تعداد محدود و مناسب باشد تا کاربران بتوانند در تمام موضوعات فعالیت کرده و بین موضوعات زیاد و بسیار مشابه با یکدیگر سردرگم نشوند.
3-ایجاد زیبایی ظاهری
برخی فکر میکنند که ظاهر انجمن ها مهم نیست و تنها مطالبی که در آن منتشر میشود مهم هستند ولی این درست نیست. به ظاهر وب سایت انجمن اهمیت دهید. مسلماً کاربران انجمنی با ظاهری زیبا برایشان خوشایندتر خواهد بود و بیشتر جذب خواهند شد.
4-نگه داشتن کاربران در انجمن
یکی از بزرگ ترین چالش های مدیران انجمن نحوه نگه داشتن کاربران در انجمن و تشویق آن ها به فعالیت میباشد. یکی از راه های فعال نگه داشتن کاربران فرستادن ایمیل به آن ها در زمان آپدیت شدن انجمن و ایجاد موضوعات جدید میباشد.
5-به عنوان یک ادمین، فعال باشید
به عنوان ادمین انجمن شما همیشه باید فعال باشید و به بحث ها و موضوعات انجمن نظارت داشته باشید و در صورت لزوم مشارکت کنید. در کنار نظارت سعی کنید به سؤالات پاسخ دهید و با ایجاد موضوعات جدید یا نظرسنجی کاربران را تشویق به مشارکت در بحث و بیان نظراتشان، نمایید.
6-تبلیغ کردن انجمن به طور مرتب
سعی کنید وب سایت انجمنتان را در پلت فرم های دیگر تبلیغ کنید. میتوانید با قرار دادن بعضی مطالب انجمن در شبکه های اجتماعی افراد را تشویق به دیدن مطالب و ورود به انجمن نمایید. یا میتوانید با همکاری ادمین انجمن های دیگر به طور متقابل انجمن های یکدیگر را تبلیغ کنید.
7-به روز بودن
به عنوان ادمین، بهتر است که دانش خود را بالا برده و از آخرین اخبار و اتفاقات و تکنولوژی های مرتبط با موضوع انجمنتان مطلع باشید تا بتوانید موضوعات و بحث های کارآمد در انجمن ایجاد کرده و منبعی معتبر برای کاربران خود و علاقه مندان به زمینه کاریتان ایجاد نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید