پالت چیست و معرفی پالت های فتوشاپ
پالت چیست؟
پالت (Palett) گروهی از ابزارهایی هستند که برای ویرایش و دستکاری تصویر شما استفاده می شوند.و بصورت یک بخش جدا در منوی های اطراف فتوشاپ موجود میباشند.
فتوشاپ بیش از دوازده پالت دارد که می توانید با استفاده از منوی پنجره پالت مورد نظر خود را نشان داده یا پنهان کنید.پالت هایی که در کنار نام هایشان علامت وجود داردنشان می دهند که در فتوشاپ باز هستند وانتخابشان آنها را پنهان می کند.برای مشاهده پالت ها به منوی Windowns مراجعه کرده و پالت مورد نیاز خود را فعال کنید.
پالت ها را پیدا نمی کنید؟ نگران نباشید…
ازپالت ها می توان در موارد مختلفی در فتوشاپ استفاده کرد.یک راه این است که چندین پالت را در یک پنجره دسته بندی کنیم وبرای آنها tabایجاد کنیم.
یک راه این است که چندین پالت را در یک پنجره دسته بندی کنیم وبرای آنها tab ایجاد کنیم.اگر به تصویر(نشان داده شده) نگاه کنیدمی بینید که در پشت پالت لایه هاtab برای کانال ها وپالت های مسیری که پشت پالت لایه ها گروه بندی می شوند وجود دارد. علاوه بر این پالت ها ممکن است در فضای کاری فتوشاپ خراب یا کم شوند وپیداکردن آنها سخت باشد. Palettesبه شکل آیکون در زیر ظاهر می شوندومی توانید با کلیک بر روی آیکون پالت آنها راگسترش دهید.
پالت ها را شخصی سازی کنید
برای اینکه از کار با فتوشاپ لذت ببرید،فضای کاری خود را سفارشی کنید.
فتوشاپ با چندین presets کاری انجام می شودکه هر کدام دارای پالت وگزینه های منحصر به فرد هستند.
شما می توانید فضای کاری خود را بارفتن بهWindow در منو،انتخاب فضای کاری،وانتخاب یکی ازpresets تغییر دهید.می دانید که Pallet ها می توانند پنهان،آشکار وسازماندهی شوند.
شما می توانید(باکلیک بر روی تب پالت)حرکت کنید وپالت را درفضای کاری فتوشاپ خود قرار دهیدوبرای استفاده از آنها بعد از رفتن به پنجره منو، Workspaceوسپس New Workspaceرا انتخاب کنید.
در این آموزش، شما یاد خواهید گرفت چگونه:
- Pallet ها را سازماندهی کنید.
- سایز پالتها را تغییر داده آنها را آشکار یا پنهان کنید.
- باز، بسته و مجددا راه اندازی کنید (Reset).
- از تنظیمات درون Pallet ها استفاده کنید.
سازماندهی پالت ها
این امکان وجود دارد که Pallet ها را مطابق سلیقه خودتان دسته بندی و مرتب کنید. با انجام این کار به افزایش کارایی خود کمک می کنید به این صورت که پالت هایی را که کاربرد آنها یعنی تعداد دفعات استفاده از آنها بیشتر است را در در قسمتی از صفحه قرار دهید که قابل دسترس تر می باشد.
– برای انتقال یک پالت به یک گروه پالت (palette group)مجزا، یا به palette group خودش، پالت مورد نظر را drag و سپس به یک گروه دیگر، یا هر جای دیگری از فضای کار drop کنید.
– برای انتقال یک گروه پالت (palette group)، نوار عنوان (title bar) پالت مورد نظر را با ماوس drag، و سپس در جایی که مناسب است رها کنید.
شما همچنین می توانید پالت ها را به یکدیگر Dock کنید، یعنی لبه های بالا و پایین هر پالت را می توان به Pallet دیگر متصل نمود و این کار با drag کردن یک پالت به سمت بالا یا پایین پالت دیگر اتفاق می افتد.
تغییر دادن سایز، آشکار و پنهان کردن پالت ها
شاید شما با پالت بزرگی که شامل تعداد زیادی style ،color یا لایه است کار می کنید که دوست دارید همه اینها همزمان برای شما قابل دسترسی باشد. شما می توانید سایز بسیاری از پالت ها را با drag کردن کلیدی که در گوشه سمت راست قرار دارد Pallet را روی سایز مورد نظرتان تنظیم کنید.
اگر می خواهید پالتی را که فعلا از آن استفاده نمی کنید پنهان (minimize) کنید تا در فضا صرفه جویی کرده باشید و فضای بیشتری برای کار با دیگر پالت ها در اختیار داشته باشید، کافیست روی عنوان Pallet دوبار کلیک کنید.
بستن، باز کردن و راه اندازی مجدد یا Reset پالت ها
اگر تعدادی از پالت ها بدون اینکه به آنها نیاز داشته باشید باز هستند، می توانید با کلیک کردن روی علامت “x” که در گوشه بالای سمت راست پالت قرار دارد، آنها را بست.
اگر لازم است که یک Pallet جدید ایجاد کنید، یا پالتی که قبلا بسته اید را مجددا باز کنید، از menu bar به Window بروید و Pallet مورد نظرتان را بار دیگر باز کنید.
اگر در برگرداندن پالت به جای خود با مشکل مواجه شدید به مسیر Window > Workspace بروید و در اینجا گزینه هایی مشاهده می کنید که می توانید با انتخاب آنها چیدمان Pallet ها را به حالتی که مایلید برگردانید مثلا گزینه Basic همه چیز reset می شود و به جای اولیه خود که در آغاز باز شدن فتوشاپ در آنجا قرار داشته بر می گردد.
تنظیمات در Pallet ها
در Pallet ها، انواع تنظیمات از انتخاب های رنگ، styles تا opacity و دیگر مقادیر وجود دارد. همه این گزینه ها را با جزییات کامل در آینده توضیح خواهیم داد، اما برای این قسمت می خواهیم شرح دهیم که بعضی از این گزینه ها چگونه عمل می کنند.
Drop-down Menus یا منوهای باز شونده
برای اجرای یک Drop-down Menu یا منوی بازشونده، فقط روی فلشی که به منو چسبیده کلیک کنید. لیستی از دادهای داخلی قابل استفاده باز می شود. روی گزینه مورد نظر کلیک کنید تا انتخاب شود.
لغزنده یا Sliders
نحوه ی کار لغزنده ها به این صورت است که روی ضامن کلیک کرده و آن را روی مقدار مورد نظر drag کنید.
Swatches و Styles
برای انتخاب یک color swatch یا layer style، با ماوس روی آن حرکت کرده و یک بار کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید