روش های جلوگیری از اسپم ها در وردپرس
جلوگیری از ارسال اسپم ها در وردپرس
جلوگیری از ارسال اسپم ها در وردپرس از مهم ترین بخش های یک مدیر وبسایت میباشد که باید بعد از راه اندازی وبسایت وردپرسی به آن بپردازد . چرا که بصورت اتومات نظرات و ثبت نام هایی بصورت اسپم در وبسایت صورت میگیرد که باعث عملکرد نا صحیح وبسایت وردپرسی شما میشود .
با وجود تلاش های بی وقفه توسعه دهنده های وردپرس، نظرات اسپم هنوز هم مشکل بزرگی برای کاربران وردپرس است. طبق آمار منتشر شده توسط Akismet، در وردپرس میزان نظرات های اسپم 24 برابر نظرات واقعی است. به طور میانگین، سیستم وردپرس هر ماه با 132 میلیون اسپمر سروکار دارد.
کامنت اسپم چیست؟
اسپم که با نام هرزنامه نیز شناخته میشود، به پیام یا محتوایی گفته میشود که مورد نیاز کاربر نیست و بدون درخواست گیرنده برای افراد بیشماری فرستاده میشود. این اسپمها میتوانند به صورت ایمیل ارسال شوند یا در بخش نظرات و دیدگاه سایت قرار بگیرند.
معمولاً کامنتهای اسپم ماهیت تجاری دارند. امروزه انواع مختلفی از این کامنت ها وجود دارند که به صورت خودکار و توسط رباتهای اسپمر ارسال میشوند و برخی از آنها حاوی لینکهای مخرب هستند.همچنین زمانی که ظرفیت نظرات سایت شما از این کامنت ها پر شود، دیگر فضایی برای ارسال نظرات کاربران واقعی سایت نخواهد بود و این باعث ریزش تعداد بازدیدکنندگان سایت شما خواهد شد و از اعتبار شما میکاهد.
نظرات اسپم یکی از مشکلات عمده کاربران وردپرس است
نظرات اسپم معمولا زمانی اتفاق می افتد که سایت شروع به ایجاد ترافیک بالا می کند. یکی از روش های سریع برای حل این مشکل، غیرفعال کردن بخش نظرات و یا حذف دستی آن ها است. البته بیشتر دیجیتال مارکترها غیرفعال کردن بخش نظرات را توصیه نمی کنند، به این دلیل که این بخش یکی از راه های جذب مخاطب است. از طرفی حذف دستی نظرات اسپم تنها زمانی قابل انجام است که تعداد نظرات اندک باشد در غیر این صورت حذف کردن تعداد بالایی از نظرات اسپم نیازمند زمان زیادی است.
وجود نظرات اسپم ظاهر سایت را غیر حرفه ای می کند. همچنین ممکن است این نظرات حاوی لینک های مخرب و ویروسی بوده و بر اعتبار سایت نیز تاثیر بگذارد.
چرا ثبت نامهای اسپم را متوقف کنیم؟
برای متوقف کردن اسپمهای ثبتنام دلایل بسیار زیادی وجود دارد که 5 مورد از مهمترین آنها به صورت زیر هستند.
اختصاص دادن حجم زیادی از حافظه:
بسیاری از اسپمهای ثبتنام در وردپرس فقط یک بار در سایت شما نمایش داده میشوند. با این وجود میتوانند حجم زیادی از حافظه دستگاه و سرور شما را به خودشان اختصاص دهند. هرچند که میزان حجم یک اسپم بسیار کم است، اما زمانی که به صورت عمده و در تعداد زیاد وارد سایت شما میشوند، فضای بسیار زیادی را از حافظه سرور و دستگاه شما اشغال میکنند. اگر اسپمها را در زمان مناسب متوقف کنید میتوانید بهخوبی از حافظه سرور و دستگاه خودتان استفاده کنید.
بازارهای رقابتی:
اسپمها میتوانند که از طریق نرمافزارهای مخرب هم به سایت و هم به دستگاه شما آسیبهای جدی وارد کنند. در صورتی که سایت شما پشتیبانی مناسبی نداشته باشد ممکن است حتی باعث نابودی کل سایت شود. ارسال اسپمهای ثبتنام وردپرس معمولاً با نرمافزارهای مخرب و توسط سازمانهای رقابتی انجام میشود که هدف بیشتر آنها هم مزایای تجاری است.
ارسال خودکار از اسپمها به کاربران ثبتنام شده:
با کمک نرمافزارهای مخرب، اسپمها میتوانند به صورت خودکار برای کاربران ثبتنام شده در سایت شما ارسال شوند. این کار ممکن است زمانی رخ دهد که شما به صورت تصادفی بر روی اسپمها کلیک میکنید. این کار میتواند که اعتماد کاربران به سایت شما را کاهش دهد و تعداد کاربران بهمرورزمان کم شوند.
کاهش سرعت و عملکرد سایت:
اسپمها تمایل زیادی دارند که از حجم زیادی از منابع سرور شما استفاده کنند و به همین دلیل باعث کاهش سرعت و عملکرد سایت خواهند شد. در نهایت شما پهنای باند زیادی را از دست خواهید داد و کاهش سرعت و عملکرد سایت باعث کاهش تعداد بازدیدکنندگان هم خواهد شد.
تهدیدهای امنیتی:
یکی از مهمترین دلایل متوقف کردن اسپمهای ثبتنام مربوطه به امنیت سایت است. بدافزارها در اسپمها میتوانند اعتبار ویراستاران، نویسندگان و حتی مدیران را زیر سؤال ببرند. همچنین این بدافزارها میتوانند زمینه هک شدن سایت شما توسط هکرها را فراهم کنند.
چک لیست کوچکی از راهکارهای مبارزه با اسپم شدن ایمیلها در وردپرس
1- درباره ارسال کننده ایمیل مطمئن شوید. این ارسال کننده باید از دامنه وبسایت شما استفاده کند. به عنوان مثال info@w3design.ir . و اینکه این ایمیل باید از قبل ساخته شده و موجود باشد. حتی اینکه امکان دریافت و ارسال برای آن وجود داشته باشد.
برای این منظور حتما ایمیل مربوطه را چک کنید و از برگشت نخوردن ایمیلها توسط آن مطمئن شوید. چنانچه با آن مشکلی دارید حتما به پشتیبانی هاست خود تیکت بزنید.
2- گاهی ایمیلی که وارد میکنید از سرویسهای جیمیل، یاهو و… است. اینگونه چون ایمیل مورد نظر از دامنه سایت شما نیست، عمل نخواهد کرد و احتمال اسپم شدن ایمیلها در وردپرس در این شرایط وجود دارد.
3- برای خبرنامهها یک ایمیل جهت مسیر بازگشت تعیین کنید و ترجیحا ایمیلی باشد که به صورت منظم آن را چک میکنید. خطاها و مشکلات را با کمک آن زودتر متوجه میشوید. در واقع این آدرس ایمیل میتواند همان آدرس فرستنده باشد.
نحوه حذف اسپم ها در وردپرس و جلوگیری از اسپم
پیشنهاد می کنم کمی با دقت تر به هرزنامه ها یا اسپم های که در بخش دیدگاه های وب سایت خود دارید نگاه کنید، حتماً متوجه می شوید که اغلب این اسپم ها از IP خاصی ارسال شده و همینطور از کلمات خاصی درونش استفاده شده است. حال برای این که بتوانیم به همه تنظیمات مربوط به دیدگاه ها دسترسی پیدا کنیم فقط کافی است به بخش تنظیمات>گفت وگو ها برویم. و در بخش سیاه نامه همین کلمات خاص و IP ها را وارد کنیم تا برای همیشه از شر اغلب این اسپم ها راحت شویم.
تنظیمات مربوط به نوشته
حال شاید بخواهید برای همیشه از شر تمامی دیدگاه ها رها شوید یعنی اصلاً اجازه گذاشتن دیدگاه را به کاربران خود ندهید برای اینکه بتوانید این کار را به روی وب سایت وردپرسی خود اعمال کنید ابتدا باید از صفحه ویرایش، به روی گزینه تنظیمات صفحه که در بالای صفحه سمت راست قرار دارد کلیک کنید و در این بخش مطابق تصویر زیر تیک گزینه گفت وگو بزنید.
در قسمت بعد در پایین ویرایشگر یک بخش جدید به نام گفت وگو ها ظاهر می شود که شما باید تیک گزینه های که در این بخش قرار دارد را بردارید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده کنید.
کلام آخر
همانطور که مطالعه کردید امروز در w3design به آموزش روشی که خود وردپرس در اختیار کاربرانش برای حذف اسپم ها و هرزنامه ها قرار داده پرداختیم. اما همان طور که در ابتدا هم گفتم افزونه های که در این باره ایجاد شده بسیار بهتر از این روش عمل می کند. در واقع این روش نمی تواند جایگزینی برای این افزونه ها باشد ما فقط این آموزش را قرار دادیم برای افرادی که علاقه دارند در مورد تمام بخش های وردپرس اطلاعات داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید