انواع موتور جستجوگر و معرفی پر طرفدارترین آن ها
انواع موتور جستجوگر و معرفی پر طرفدارترین آن ها
?موتور جستجو ابزاری است که اطلاعات موردنیاز شما را از پایگاه دادهها و سایتهای مختلف بر اساس الگوریتمی که دارد استخراج میکند و نمایش میدهد.امروزه با توجه به رشد سرعت انتشار انواع داده و جستجوی کاربران، استفاده از انواع موتور جستجوگر افزایشیافته است.
?پس خیلی مهم است که این موتورها دارای الگوریتم درستی باشند تا بتوانند اطلاعات موردنیاز کاربران را دقیق و به درستی نمایش دهند.
?وقتی اسم موتور جستجو میآید، اولین اسم (سایتی) که در ذهن همه به وجود میآید، گوگل است؛ اما امروزه موتورهای جستجو بیشتر از گذشته شده است و هرکدام نیز کارایی مربوطه و خاص خود را دارد.
در حالت کلی انواع موتور جستجوگر را میتوان به دو نوع زیر تقسیمبندی کرد:
?موتور جستجو بر اساس خزیدن در سایتها و پایگاه دادهها
?دایرکتوریها
?موتور جستجو بر اساس خزیدن
یکی از دسته کلی انواع موتور جستجواست که برای خزیدن در سایت دارای یک ربات عنکبوتی است و در سایتها، مخصوصاً وبسایتهای جدید خزش میکند و بر اساس کلمه کلیدی و دیگر معیارها شاخص گذاری میکند و اگر مشکلی نداشته باشد، آن را به پایگاه داده خود برای نمایش به کاربران ذخیره میکند. گوگل یکی از نمونه این سایتها است.
?دایرکتوری ها
دایرکتوریها یکی از انواع موتور جستجو است که اطلاعاتی شامل کسبوکارها، فعالیتها و غیره را بر اساس دستهبندی خاصی که دارند، ذخیره میکند. یکی از نمونه این سایتها را میتوان یاهو نام برد.
ابتدا مالک کسبوکار و غیره، اطلاعات فعالیت خود را بر اساس نوع کار خود در یکی از فهرستهای دایرکتوری ثبت مینماید. همچنین کلمات کلیدی متناسب نیز تعیین میشود.
بعدازاینکه لینک سایت و اطلاعات خود را ثبت کرد، اطلاعات او بر اساس فهرستی که قرار داده است، توسط مدیران دایرکتوری بررسی و تائید میشود.
دیگر انواع موتور جستجوگر
?بهغیراز دو نوع بالا، موتورهای جستجو میتوانند بر اساس کاربرد خود نیز به زیر دستههای کوچکتری تقسیم شوند:
1. امروزه اکثر موتورهای جستجو، اطلاعات خود را به شکلهای مختلفی نمایش میدهند که هرکدام هم الگوریتمهای و تکنیکهای مخصوص به خود را برای نمایش دارند.
برای مثال میتوان خود گوگل را نام برد. گوگل بهغیراز نمایش لینک سایتها، دارای یک صفحهنمایش عکس (google image)، ویدئو، محصولات و نیوز (google news) است که هرکدام برای اینکه سایتی در صفحه اول آنها نمایش داده شود، تکنیکهای مخصوص به خود را دارد که باید آنها را رعایت کرد.
2. بعضی از موتورهای جستجو مانند Dogpile تعدادی اطلاعات میانی از صفحات از دیگر موتورهای جستجو و دایرکتوریها جمعآوری میکنند و نمایش میدهند.
3. موتورهای جستجو معنایی مانند Swoogle نتایج را در یک محدوده خاص بر اساس معنا و مفهوم کوئری مورد جستجو نمایش میدهند.
معرفی پر طرفدارترین موتورهای جستجوگر
۱- معرفی موتور جستجوی گوگل (Google)
رتبه الکسا: ۱
?گوگل هم اکنون بهترین موتور جستجو در دنیای اینترنت است و حدود ۹۰% جستجوهای دنیا توسط این سایت انجام می شود. این وب سایت در سال ۱۹۹۸ میلادی توسط لری پیج و سرگئی برین تاسیس شده است.
۲- معرفی موتور جستجوی یاهو (Yahoo)
رتبه الکسا: ۶
?یاهو یکی از وب سایت های با قدمت در اینترنت می باشد که در سال ۱۹۹۴ تاسیس شده است. این سایت دارای سرویس هایی نظیر موتور جستجو و سرویس ایمیل و… می باشد. یاهو هم اکنون دومین موتور جستوی برتر پس از گوگل است.
۳- معرفی موتور جستجوی بینگ (Bing)
رتبه الکسا: ۴۴
?بینگ در حال حاضر سومین موتور جستجوی برتر دنیا است. موتور جستجوگر بینگ در سال ۲۰۰۸ و توسط کمپانی مایکروسافت رونمایی شد. ویژگی پیشنهادهای جستجو در هنگام تایپ واژگان و نمایش جستجوهای مرتبط برای نخستین بار توسط بینگ ارائه شد
۴- معرفی موتور جستجوی اسک (Ask)
رتبه الکسا: ۱۲۸
?جستجوگر اسک دات کام در سال ۱۹۹۵ میلادی توسط گرت گرونر به عنوان موتور جستجوی سوال ارائه شد. جالب است که بدانید این سرویس تا قبل از ورود گوگل به حوزهی جستجو، از پرطرفدار ترین سرویس های جستجو در دنیای اینترنت بود.
۵- معرفی موتور جستجوی داکداکگو (DuckDuckGo)
رتبه الکسا: ۲۵۶
?موتور جستجوی داکداکگو در سال ۲۰۰۸ و با شعار “موتور جستجویی که رد شما را نمیگیرد” پا به عرصهی اینترنت گذاشت. این سایت پنجمین موتور جستجوی برتر دنیا است و جالب است که بدانید مرورگر تور این وب سایت را به عنوان موتور جستجوی پیشفرض خود انتخاب کرده است.
6- معرفی موتور جستجوی ای او ال (Aol)
رتبه الکسا: ۳۱۳
?وب سایت اِیاواِل که بیشتر با نام “آمریکا آنلاین” شهرت دارد، یک سرویس خدماتی است که جستجوی صفحات وب، تصاویر ، ویدیو و نقشه را برای کاربران فراهم آورده است. این وب سایت همانند گوگل، یاهو و بینگ دارای سرویس ایمیل نیز می باشد.
۷- معرفی موتور جستجوی بایدو (baidu)
رتبه الکسا: ۴
?بایدو یک موتور جستجوی چینی است که در سال ۱۹۹۹ پا به عرصهی اینترنت گذاشت. این وبگاه دارای ۵۷ خدمات گوناگون است که سرویس جستجو و شبکهی اجتماعی مهم ترین آن ها است. بایدو امکان جستجوی صفحات وب، تصاویر، فایل های صوتی و … را برای کاربران خود فراهم می کند. وبگاه بایدو هم اکنون دارای رتبهی ۴ الکسا در جهان است و دلیل این رتبهی خوب هم بدون شک زیاد بودن کاربران چینی می باشد.
۸- معرفی موتور جستجوی یاندکس (Yandex)
رتبه الکسا: ۲۳
?یاندکس یک موتور جستجوی روسی می باشد که در سال ۱۹۹۷ برای ارائهی خدمات به کاربران روسی، اوکراینی، قزاقستان، بلاروس و ترکیه تاسیس شده است. این موتور جستجو هم اکنون بزرگترین موتور جستجو در روسیه و هشتمین موتور جستجوی جهان است.
۹- معرفی موتور جستجوی لایکوس (Lycos)
?موتور جستجوی لایکوس در سال ۱۹۹۵ تاسیس شده است که به غیر از سرویس جستجو امکانات دیگری از جمله اخبار، سرویس ایمیل، سرویس چت و … را نیز در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
۱۰- معرفی موتور جستجوی excite
?excite یک وب سایت خدماتی است که برای کاربران خود امکان جستجو، ارسال پیام، سرویس رایانامه را فراهم کرده است. توسط این وب سایت می توانید اقدام به جستجوی صفحات وب، تصاویر، اخبار و ویدیو کنید.
دیدگاهتان را بنویسید