Cloudflare چیست و چگونه کار میکند؟
cloudflare چیست؟
Cloudflare یک شبکه تحویل محتوا یا CDN است (اگر نمیدانید cdn چیست حتما مقاله مربوط به آن را در سایت مطالعه کنید) که از صدها مرکز داده واقع در بیش از ۱۰۰ کشور مختلف تشکیل شده است. در سال ۲۰۰۹ متیو پرینس موفق به تأسیس کلودفلری شد که توانست ۵ تا ۱۰ درصد ترافیک جهانی را کنترل کند. این موضع cloudflare را به یکی از بزرگترین شبکههای تحویل محتوا تبدیل کرد.
Cloudflare چگونه کار میکند؟
Caching
یک CDN مانند کلودفلر از فرایندی به نام caching استفاده میکند. این فرایند مشابه همان فرایند حافظه کش در سیستمهای معمولی است. در واقع دادههای پربازدید در حافظههای پنهان یا کش ذخیره میشوند تا بازیابی آنها سریعتر انجام شود.
برای درک بهتر عملکرد حافظههای کش تصور کنید که کسی از شما ساعت را میپرسد. در چنین شرایطی شما باید گوشی را از جیب خارج کرده و ساعت را اعلام کنید؛ اما اگر چند ثانیه بعد مجدداً فرد دیگری ساعت را بپرسد میتوانید همان زمان چند لحظه پیش را به او بگویید. این بیان زمان، بدون نیاز به نگاه کردن بر روی گوشی همان کاری است که حافظه نهان یا کش انجام میدهد. نکته مهم این است که باگذشت زمان ممکن است اطلاعات این حافظه قدیمی شوند؛ بنابراین در صورت بهروزرسانی اطلاعات باید این حافظه را نیز بهروز کنید.
Coudflare هر چند وقت یکبار اطلاعات موجود در وبسایت را بررسی کرده و در صورت نیاز اطلاعات موجود در حافظه پنهان را بهروز میکند. پس از آن اطلاعات به جای آنکه از منبع اصلی سرور وبسایت بارگیری شوند، از حافظه پنهان Cloudflare CDN بارگذاری میشوند.
مهمترین مزیت استفاده از کلودفلر این است که بازدیدکنندگان در سراسر جهان وبسایت شما را از مکانی نزدیکتر بارگیری میکنند و این امر باعث افزایش سرعت باز شدن صفحات سایت شما میشود. در واقع این امر به این معنا است که برخی از درخواستها بهطور کامل توسط CDN بررسی شده و به سرور ارسال نمیشوند؛ بنابراین بار سرور نیز کمتر شده و بازدیدکنندگان بیشتری میتوانند بهطور همزمان از سایت شما بازدید کنند.
مزایای استفاده از کلودفلر
- بهره گیری از مزایای CDN و در نتیجه اتصال به نزدیک ترین سرور از نظر جغرافیایی و بارگذاری سایت و میزبانی محتوا
- آپتایم 100% ای سایت از طریق کش های موجود در سرور های کلود فلر حتی در صورت آفلاین شدن سایت اصلی
- بهینه سازی سایت و صرفه جویی در پهنای باند مصرف
- فشرده سازی کد های Java Script، CSS و HTML و در نهایت سرعت بالاتر
- افزایش امنیت با جلوگیری از رکوئست های نا سالم، حملات DDOS Protection و SQL Injection
- ارائه سیستم آنالیز ترافیک جهت مدیریت بهتر ترافیک ها و بازدید ها
- قابلیت Prug Cache جهت تازه سازی کش های ذخیره شده
- و…
اتصال سایت به کلودفلر به ما چه میدهد؟
اتصال سایت به کلودفلر یکی از کارهایی است که شما میتوانید بهصورت رایگان انجام داده و برای سایت خود یک CDN قدرتمند را به کار بگیرید که مزایای امنیتی خوبی را برای شما فراهم میکند. در این رابطه باید گفت که وقتی شما از پلنهای رایگان کلودفلر استفاده کنید در واقع سه ویژگی اصلی که در بخش قبلی هم به آنها اشارهای جزئی داشتیم را بهدست خواهید آورد که عبارتند از:
- CDN پرقدرت برای توزیع محتوای شما بهصورت سریعتر و بالا بردن سرعت سایت شما
- قابلیتهای امنیتی DDoS Protection برای جلوگیری از حملات دیداس به سایت شما
- ویژگی Load Balancing که از سایت شما در برابر درخواستهای زیاد محافظت کرده و با تنظیم کردن زمانهایی که این درخواستها به وبسرور میرسند از داون شدن سایت در ساعات شلوغی جلوگیری میکند.
در واقع باید گفت که کلودفلر ویژگیهای خیلی بیشتری از این موارد را به شما ارائه خواهد کرد اما در صورتی که شما اتصال سایت به کلودفلر را بهصورت رایگان انجام دهید و از پلن رایگان استفاده کنید این سه مورد تنها مواردی هستند که در اختیار شما قرار میگیرد. در صورتی که به قابلیتهای بالاتری نیاز داشته باشید میتوانید آنها را بهصورت پرمیوم خریداری کنید و در مورد پرداختهای دلاری هم باید گفت از آنجا که کلودفلر یکی از موارد پرطرفدار است، سایتهای مختلف زیادی وجود دارند که میتوانند این کار را برای شما انجام دهند و امکان پرداخت دلاری را برای شما فراهم کنند.
آموزش ثبت وبسایت در cloudflare
برای اینکه وبسایت شما بتواند از سرویس کلودفلر استفاده کند، ابتدا شما باید در وبسایت Cloudflare ثبتنام و یک اکانت ایجاد کنید.
مرحله اول: افزودن نام وبسایت در کلودفلر
وارد اکانت کاربری خود شوید و روی “+ Add Site” کلیک کنید و منتظر بمانید تا صفحه اضافه کردن سایت باز شود. سپس در صفحه باز شده آدرس وبسایت خود را وارد کنید و بر روی “Add Site” کلیک کنید.
توجه: نیازی به وارد کردن http/https و www نیست. برای استفاده از cloudflare تنها آدرس دامنه کافی میباشد.
مرحله دوم: انتخاب پلن موردنظر برای وبسایت
پس از ثبت وبسایت خود، صفحهای باز میشود که انواع پلنهای این سرویس را نمایش میدهد. در این مرحله پلن مورد نظرتان را انتخاب کنید. تیم w3design در این قسمت پلن رایگان را انتخاب میکند.
بعد از انتخاب بسته مورد نظر روی Confirm کلیک کنید. برای اطلاع بیشتر از امکانات بستهها به قسمت Plan وبسایت Cloudflare مراجعه کنید. سپس منتظر بمانید تا اولین تنظیمات مربوط به سایت شما بررسی و انجام شود.
مرحله سوم: تنظیمکردن DNS بر روی Cloudflare
در مرحله بعدی، کلودفلر برای DNSها به شما On Cloudflare و Off Cloudflare را ارائه میکند. یکی از این خدمات استفاده از CDN و امکانات امنیتی است. و دیگری نیز تنها متصل کردن یکی از رکوردها از طریق کلودفلر به سروری دیگر میباشد و وبسایت شما مستقیم به سرور مقصد متصل میشود.
هنگامی که رکوردهای موردنظر خود را وارد کردید روی Continue کلیک کنید. این رکوردها را میتوانید در هرزمان که خواستید تغییر دهید.
مرحله چهارم: تنظیم NameServers
در این مرحله از آموزش cloudflare شما باید نیم سرورهای دامنه (NS) خود را به آنچه Cloudflare تعریف کرده است ، تغییر دهید.
از آنجایی که Cloudflare مانند یک Proxy عمل میکند ، با اتصال نیم سرور های دامنه خود به این شرکت، کاربر برای دسترسی به سایت شما بعد از وارد کردن URL وب سایت شما مستقیما به نزدیک ترین سروری Cloudflare به منطقه محل زندگی وی دارد متصل میشود و این باعث افزایش سرعت بارگذاری وبسایت شما میشود.
با توجه به تغییر نکردن سرور مبدا شما پس از تغییر نیم سرورهای وبسایت هیچگونه قطعی و یا به اصطلاح DownTime نخواهید داشت. بعد از تغییر نیم سرورها به آنچه که Cloudflare تعریف کرده است ، روی Done, check nameservers کلیک کنید.
تغییر نیم سرور ها ممکن است از 1 تا 72 ساعت به طول انجامد مخصوصا در دامنههای ir که زمان زیادی لازم دارد.
مرحله پنجم: تنظیم IP و DNS
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که برای وب سایتتان دی ان اس (DNS) و ای پی اختصاصی (IP) گرفتهاید و فراموش کردید که در قسمت DNS کلود فلر وارد کنید، میتوانید از طریق منو وارد بخش DNS ها شوید و DNS و IP اختصاصی خود را در کلود فلر وارد کنید و یا تغییراتی در DNS هایتان ایجاد کنید.
مرحله ششم: نصب افزونه کلودفلر بر روی وردپرس
پس از اینکه متوجه شدید cloudflare چیست و چگونه میتوانید اکانت خود را ایجاد کنید، حال برای دسترسی راحتتر و رفع بسیاری از مشکلات، ما به شما افزونه کلودفلر را پیشنهاد میدهیم.
شما میتوانید افزونه رسمی Cloudflare که برای تنظیمات کلودفلر تعیین شده است را از مخزن وردپرس به لیست پلاگینهای خود اضافه کنید. از امکانات این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رفع بعضی از مشکلات بخش نظرات وردپرس
- پاک کردن حافظه کش خودکار
- نوشتن سرصفحه برای جلوگیری از انتقالهای غیر قانونی هنگامی که SSL فعال است.
- امکان تغییر تنظیمات اکانت Cloudflare از پلاگین
- امکان تماشای تعداد کلی بازدید کنندگان، میزان پهنای باند ذخیره شده و تهدیدهای مسدود شده
- پشتیبانی از HTTP2/Server Push
پس از نصب پلاگین رسمی کلودفلر روی وردپرس، شما باید ایمیل و API اکانت خود را وارد کنید. برای دریافت API باید وارد اکانت کلودفلر شوید و روی my profile کلیک کنید. سپس در بخش API روی View API Key روبهروی Global API Key کلیک کرده و آن را مشاهده کنید.
سپس بعد از وارد کردن ایمیل و API رو Save API Credentials کلیک کنید.
بدینترتیب این افزونه بر روی سایت وردپرسی شما فعال میشود. پس از آن صفحه اصلی Cloudflare در داشبورد شما ظاهر میشود. از آنجا میتوانید بهینهسازی وردپرس با یک کلیک، پاک کردن حافظه نهان، فعال کردن حافظه پنهان خودکار و غیره را اعمال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید