وردپرس چیست؟ و چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟
امروزه داشتن سایت برای کسب و کارهای مختلف به یکی از ضرورتهای اساسی به منظور رسیدن به موفقیت تبدیل شده است. اما این امر برای بسیاری از افراد به دلیل نداشتن دانش فنی و سرمایه زیاد امکان پذیر نبوده است. اما با ورود سیستم های مدیریت محتوایی مثل وردپرس به دنیای طراحی وب سایت رویای این افراد برای داشتن وب سایت بدون نیاز به صرف هزینههای زیاد و دانش کدنویسی به واقعیت تبدیل شد. پس اگر علاقه مندید که بدانید وردپرس چیست؟ چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟ چگونه میتوانیم بدون کدنویسی سایت خود را راه اندازی کنیم؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
پیشنهاد ویژه : آموزش صفر تا صد طراحی سایت وردپرس
وردپرس چیست؟
اولین بار وردپرس در سال 2003 توسط مت مولنوگ (Matt Mullenweg) به صورت رسمی و با هدف راه اندازی یک سیستم وبلاگ دهی منتشر شد. WordPress در ابتدا به طور گسترده مورد توجه وبلاگ نویسان زیادی در سرتاسر جهان قرار گرفت. از آن سال تا کنون وردپرس به روزرسانیها بسیار زیادی داشته است. با گذشت زمان این CMS بسیار پیشرفت کرد و اکنون به بزرگترین سیستم مدیریت محتوای جهان تبدیل شده است.
وردپرس نرم افزاری رایگان، متن باز (Open Source) و تحت وب است که بر پایه زبان PHP و پایگاه داده MySQL طراحی شده است. اگر بخواهیم به زبان ساده به معرفی این ابزار بپردازیم باید گفت، وردپرس یک سیستم سایت ساز است که با استفاده از آن میتوان وب سایتهای مختلفی از جمله انواع فروشگاههای اینترنتی، سایتهای شخصی، سیستمهای رزرواسیون و… را در کمترین زمان ایجاد کرد. بر اساس آمار بدست آمده تا کنون بیش از 32 درصد از کل وب سایتهای جهان با استفاده از WordPress راه اندازی شده اند. اما چه چیزی باعث محبوبیت این سیستم شده است؟
چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟
حال که فهمیدیم وردپرس چیست ، میخواهیم بررسی کنیم که چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟ همانطور که اشاره شد، سیستم wordpress کاملا رایگان است و مراحل نصب و راه اندازی بسیار آسانی دارد. یعنی برای ساخت سایت کافی است، پس از دانلود وردپرس از سایت رسمی اش مراحل نصب آن طی کنیم. فرآیند دانلود و نصب این سیستم کمتر از ۵ دقیقه زمان خواهد برد و پس از آن شما صاحب یک وب سایت شده اید. در مرحله بعد، برای شخصی سازی سایت وردپرسی خود کافیست تنظیمات ظاهری سایت و محتوای آن را متناسب با نیازهایتان تغییر دهید.
به صورت پیش فرض، وردپرس بخش عمده ای از نیازهای کاربران را برآورده میکند. اما اگر کاربران نیازها و اهداف خاصی برای سایتهای خود داشته باشند، به راحتی میتوانند از هزاران افزونه و پلاگین ارائه شده در راستای رفع این اهداف استفاده کنند. افزونههای WordPress به راحتی و با یک کلیک نصب میشوند. این افزونهها امکانات بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهند و تقریبا میتوان ادعا کرد که تا کنون برای بیش از 90 درصد نیازهای مختلف کاربران، افزونههای زیادی توسعه داده شده است.
بنابراین کاربران هیچگونه نیازی به کدنویسی و دانش فنی خاصی نخواهند داشت. با این حال اگر کاربران نخواهد از این پلاگینها استفاده کنند و نیازمند ابزاری خاص برای شخصی سازی سایت خود باشند، به متخصصینی برای این کار نیاز پیدا خواهند کرد. البته در صورتی که خودشان دانش برنامه نویسی داشته باشند، به راحتی میتوانند به افزونه نویسی و ساخت پوستههای وردپرسی بپردازند.
همانطور که اشاره شد وردپرس متن باز است. یعنی برای توسعه و استفاده از آن، نیاز به صرف هیچگونه هزینه و دریافت مجوزی نخواهد بود. همچنین یکی از موارد مهم در استفاده از وردپرس، بهره مندی از پشتیبانی قوی و جامعه ای فعال در ایران است. به همین دلیل تاکنون برای این سیستم مدیریت محتوا منابع کافی و تخصصی زیادی به زبان فارسی ارائه شده است. بنابراین دسترسی به منبع آموزشی آن به راحتی امکان پذیر است و با استفاده از آنها کاربران میتوانند نیازهای خود را در این زمینه برطرف کنند.
برخی از مزیتهای وردپرس به صورت کلی عبارتند از :
- رایگان و اپن سورس بودن
- جامعه توسعه دهندگان گسترده
- بروزرسانیهای مداوم
- آسان بودن کار با سیستم مدیریت آن
- انعطاف پذیری بالا برای شخصی سازی
- سایتهای وردپرسی برای سئو بسیار مناسب اند و عبارتی بهتر SEO friendly می باشند.
- داشتن مخزنی غنی از افزونهها و قالبهای رایگان و غیر رایگان ویژه
- بهرمندی از منابع بسیار زیاد فارسی
- پشتیبانی از زبان فارسی
نتیجه گیری
با استفاده از سیستم مدیریت محتوای WordPress فرآیند ساخت هر نوع سایتی بسیار ساده، سریع و مقرون به صرفه میشود. زیرا کاربران با استفاده از آن دیگر نیازی به داشتن دانش کدنویسی، صرف هزینههای بالا و دست و پنجه نرم کردن با طراحان سایت را ندارند. وردپرس برای مبتدیان و کاربرانی که دانش فنی لازم برای مدیریت سایت را ندارند، انتخاب بسیار مناسبی است. زیرا این سیستم مدیریت محتوای پیشرفته رابط کاربری بسیار ساده ای دارد که هیچ گونه پیچیدگی برای آنها ایجاد نمیکند.
به همین دلیل هر وبمستری، بدون نیاز به دانش فنی میتواند به راحتی از این سیستم استفاده کند. یکی از مهمترین مزیتهای وردپرس پشتیبانی کامل از زبان فارسی است. بنابراین انتخاب وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا برای کسانی که قصد دارند در کمترین زمان سایت خودشان را راه اندازی کنند انتخاب عاقلانه و بسیار مناسبی است. نظر شما در مورد وردپرس چیست؟ آیا تجربه کار با این سیستم را داشته اید؟
این ها را هم بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید