طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟
برای طراحی سایت دو روش وجود دارد: وردپرس و کدنویسی. هر دو روش شرایط خاص خودشان را دارند ولی باید سایت باید با کیفیت بالایی طراحی شود بهخاطر اینکه در ادامه سئو کارها و کسانی که تولیدمحتوا میکنند سایت را بهینهسازی کنند.
کار خود را از HTML شروع کنید طراحی سایت
شما میتوانید از HTML برای طراحی صفحات وب استفاده کنید. پس باید با HTML آشنا شوید؛ زیرا این زبان به معنی نشانهگذاری است. باید بدانید که بزرگترین برنامهنویسانوب، در ابتدا کار خودشان را با زبان HTML شروع کردهاند. HTML مخفف Hyper Text Markup Language میباشد که در ترجمه فارسی به آن زبان نشانهگذاری ابر متن گفته میشود.
کار خود را با زبان CSS ادامه دهید
مرحله بعدی برای طراحی سایت یاد گرفتن زبان CSS میباشد که این زبان کمی پیچیده اما یادگیری آن راحت است. کلمه CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets به معنی برگههای آبشاری میباشد. این زبان نیز مانند زبان HTML یک زبان نشانهگذاری است. شما میتوانید با استفاده از این زبان ویژگیهایی مانند رنگ، فونت، سایز، اندازه و… را در صفحات وب تعیین کنید و تغییر دهید.
با زبان جاوا اسکریپت بهصورت حرفهای کار کنید
مرحله سوم برای اینکه طراحی سایت را یاد بگیرید، تسلط داشتن و کار کردن با زبان جاوا اسکریپت میباشد که محبوبیت زیادی دارد و میتوانید از آن برای برنامهنویسی برنامههایی که در موبایل استفاده میشوند و همچنین بازیها و برنامههای کامپیوتر یا لپتاپ استفاده کنید. بنابراین میتوان گفت زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت، زبان مهم و همه کارهای به شمار میرود.
یاد گرفتن یک زبان برنامهنویسی سمت سرور مانند PHP
وقتی شما سه مرحله قبلی را بهصورت صحیح یاد بگیرید میتوانید یک سایت طراحی کنید ولی باید سایتی را طراحی کنید که بتواند تمام نیازهای کاربران را برطرف کند. زبانهای ASP.NET و PHP زبانهای زمینه ای هستند که میتوانید آنها را یادگرفته و در طراحی سایت استفاده کنید.
همچنین استفاده کردن از یک زبان سمت سرور در پروژههای بزرگ، لازم و ضروری میباشد. به همین دلیل سایتهای بزرگ و معروفی مانند فیسبوک، ویکی پدیا و… از زبان PHP استفاده میکنند.
برنامه نویس های وب به چند دسته تقسیم میشوند؟طراحی سایت
همانطور که میدانید برنامه نویس های وب به دو گروه تقسیم میشوند:
گروه اول طراحی ظاهری سایت را انجام میدهند که به آنها برنامهنویسهای سمت کاربر میگویند.
گروه دوم منطق سایت را پیادهسازی میکنند که به آنها برنامهنویسهای سمت سرور میگویند.
باید بدانید بعضی از برنامهنویسان در هر دو گروه کار و فعالیت میکنند که به آنها هم Full Stack گفته میشود.
برای شروع طراحی سایت به چه چیزهایی نیاز است؟
برای شروع طراحی سایت به چیزهای زیادی نیاز داریم اعم از: دامنه، هاست، سیستم مدیریت محتوا و…
دامنه
اولین و مهمترین قدم برای طراحی سایت انتخاب نام یا دامنه است. نکتهای که حائز اهمیت است این است که دامنه اصلا به هیچ عنوان نباید تکراری باشد. دامنه آدرسی است که در قسمت سرچ گوگل وارد میکنیم پس باید اختصاصی و فقط مختص به یک مورد باشد یعنی دیگر کسی نتواند از آن دامنه استفاده کند و همچنین اسم آن در ذهن مخاطب باقی بماند.
برای اینکه دامنه بخرید فقط کافی است در گوگل سرچ کنید تا سایتهای زیادی را برای شما نمایش دهد؛ سپس فقط باید نام موردنظر خود را وارد کرده و هزینه آن را به دلخواه بهطور ماهیانه یا سالیانه تمدید کنید.
هاست طراحی سایت
در نظر داشته باشید فقط با دامنه نمیتوانید طراحی سایت را انجام دهید چرا که فقط یک نام برای سایت شما است و همچنین نمیتوانید برای نمایش اطلاعات مورد نظرتان آنها را روی یک نام خالی پیادهسازی کنید. درنتیجه لازم دارید یک فضا و حافظه هم خریداری کنید تا اطلاعات در آن وارد شود و سپس در شبکه جهانی اینترنت در دسترس عموم مردم قرار گیرد.
سیستم مدیریت محتوا یا CMS
سیستم مدیریت محتوا از نامش معلوم است برای چه چیزی مورد استفاده قرار میگیرد ولی ما اطلاعاتی با جزئیات بیشتری را در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم. این سیستم، سیستمی است که با آن میتوانید بدون نیاز به دانش برنامهنویسی محتوای سایت خود را مدیریت و کنترل کنید.
شما میتوانید هربار وارد فضای ذخیره سازی اطلاعات سایت یا همان هاست شوید و برای اضافه کردن هرمطلبی به سایت کدنویسی کنید. یک راه دیگری هم برای این کار وجود دارد و آن این است که یک سیستم مدیریتمحتوا بر روی هاست نصب کنید. این راه مدیریت محتوای سایت را برای همه آسان میکند.
Bandwidth یا پهنای باند
پهنای باندیک راه ارتباطی است که دادهها از آن طریق انتقال داده میشوند. پهنای باند درواقع مثل اتوبانی است که هرچه عرض آن بیشتر باشد به همان اندازه مسافر در ترافیک نمیماند و سریعتر به مقصدش میرسد. به طور کلی پهنای باند سرعت اینترنت را مشخص میکند؛ یعنی هرچه قدر پهنای باند بیشتر باشد سرعت اینترنت هم به همان اندازه بیشتر است.
پهنای باند به 2 عامل اصلی بستگی دارد: اندازه حجم اطلاعات سایت و تعداد بازدیدها.
Control Panel یا کنترل پنل
در بیان ساده کنترل پنل به معنی یک رابط گرافیکی در تنظیمات ویندوز برای مدیریت کردن بهتر هاست شما است.
شما میتوانید بعد از وارد شدن به کنترل پنل بدون نیاز داشتن به هرگونه کدنویسی به تمام امکانات دسترسی داشته باشید. امکاناتی مانند تغیییر تنظیمات شبکه، مشاهده کردن اندازه حجم مصرف شده و اندازه حجم باقی مانده، تنظیمات مربوط به صدا، نصب کردن سیستم مدیریت محتوا، تنظیم فضای ذخیرهسازی، اضافه کردن دامنه به هاست و… را مدیریت و کنترل کنید.
Addon Domain یا دامنههای اضافه
با Addon Domain شما این اجازه را دارید که چندین سایت با دامنههای بسیار و محتواهای مختلفی را در هاست خودتان ثبت و بارگذاری کنید کنید. البته این ویژگی معایبی هم دارد مثل:طراحی سایت
از دسترس خارج شدن سایتها
کاهش امنیت
کاهش سرعت لود شدن سایت
تاثیر منفی در سئو
به تعلیق درآمدن سرویس هاست
Uptime یا آپ تایم
آپتایم در حالت کلی زمانی است که یک سیستم رایانهای مانند کامپیوتر در حال فعالیت بوده است. آپتایم ویژگی یک هاست خوب را بیان میکند و مهم است چرا که به این اشاره دارد که میزبان شما در دسترس است.طراحی سایت
اگر سایت شما در دسترس عموم کاربران نباشد به تجارت و کسبوکار شما لطمه میزند؛ به عنوان مثال سایت های فروشگاهی آنلاین با قطعی سایت، مشتریان خودشان را بهصورت آنی از دست میدهند و علاوه بر این تاثیر منفی در سئو یا رتبه بندی نیز دارد.
Backup یا بکاپ گیری طراحی سایت
امروزه که همه مردم از تلفن همراه استفاده میکنند؛ از انواع کارتهای ذخیرهای مثل مموری، فلش، هارد و… هم استفاده کرده و سعی میکنند که آنها را به بهترین شکل حفظ و نگهداری کنند. برای اینکه اطلاعات شما از روی این سختافزارها پاک نشوند تهیه نسخه پشتیبان از فایلها یا اطلاعات ضروری یا همان بکاپ گیری به شما توصیه میشود.طراحی سایت
سایت Static
سایت استاتیک، سایتی است که هیچ هوشمندی و مدیریتی را ندارد. در این نوع سایت شما نمیتوانید هر زمان که خواستید محتوی سایت را تغییر دهید و اگر حتما لزومی به این کار بود باید دوباره کدها را تغییر داده و آپلود کنید. این سایت برای کارهایی که زیاد جدیتی ندارند مناسب میباشد.
سایت Dynamic
در طراحی سایت بهصورت داینامیک مالک وبسایت میتواند بهصورت پویا و بدون هیچ کدنویسی هم خود و هم کاربرانش را کنترل کرده و بتواند تمامی مطالب سایت را کنترل کند. امروزه اکثرا از این سایتها استفاده میشود چرا که قیمت مناسبی هم دارد. مانند سایتهای نیازمندیها، سایتهای خبری، تالارهای اجتماعی و…
طراحی سایت با استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا
یکی از روشهای طراحی سایت که امروزه گسترش یافته و بدون هیچ کدنویسی میباشد، استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا است. سیستمهای مدیریت محتوا این ویژگی منحصربهفردی را دارند که شما با استفاده از آنها میتوانید بدون کدنویسی سایت خود را طراحی و سپس ایجاد کنید.
سیستمهای مدیریت محتوا دارای عیبهایی نیز هستند:
نیاز به یک ارتقادهنده برای اضافه کردن قابلیت های خاص و ویژهای دارند
در تغییر دادن کدهای قالب انواع سیستمهای مدیریت محتوا محدودیت دارند
سیستمهای مدیریت محتوا انواع مختلفی هم دارند مانند دروپال، وردپرس، جوملا و… که از بین این موارد وردپرس بیشترین کاربران را به خود اختصاص داده است و بعد از آن نیز جوملا مورد استفاده همگان قرار گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید