بهینه سازی دیتابیس وردپرس
بهینه سازی دیتابیس وردپرس یکی از فعالیت های مهم و ضروری مدیران و یا اشخاصی است که روی یک سایت وردپرسی فعالیت می کنند چرا که پایگاه داده وردپرس تمامی اطلاعات لازم سایت تان از جمه صفحات متفاوت سایت، نظرها، لینک ها، پست های وبلاگ، فرم های ثبت نام، تنظیمات وب سایت، تنظیمات پلاگین، تنظیمات قالب و غیره را در خودش ذخیره می کند.
پیشنهاد ویژه : آموزش رایگان طراحی سایت صفر تا صد
پایگاه داده سایت ها روز به روز بزرگ و بزرگ تر و حجم آن زیادتر می شود. چرا که شما به صورت مرتب و منظم وب سایت تان به روز رسانی می کنید و اطلاعات و پست های جدیدتری به آن اضافه می کنید. این نشان دهنده این است که یک پایگاه داده تا چه اندازه ای می تواند بر عملکرد یک وب سایت تأثیرگذار باشد.
هر چه پایگاه داده یک سایت بزرگ تر و حجم اطلاعات ذخیره شده در آن بیشتر باشد به طبع بازیابی اطلاعاتی که در درون آن وجود دارد به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. این خودش دلیلی محکم است برای اینکه بیان کنیم، بهینه سازی دیتابیس وردپرس از اهمیت زیادی برخوردار است.
باید بیان کرد که با حذف اطلاعات اضافی و کاملاً غیر ضروری آن هم به هنگام بهینه سازی می توان یک پایگاه داده کاملاً منظم و بهبود یافته را برای سایت به وجود آورد تا بارگذاری صفحات سایت از سرعت بیشتری برخوردار باشند.
اما یک سوال مهم که به وجود می آید این است:
اهمیت بهینه سازی دیتابیس وردپرس
یکی از موارد جالبی که سایت های وردپرسی دارد این است که می توان در هنگام طراحی قالب سایت، یک پوسته سبک و بهینه را طراحی کرد. در ادامه می توانید یک افزونه بهینه ساز پایگاه داده را در سایت تان ایجاد کنید تا بیشترین سرعت را دریافت کنید.
در کل بهینه سازی دیتابیس چند مزیت و ویژگی را در بر دارد که در زیر به چند مورد مهم آن اشاره می کنیم:
- افزایش سرعت سایت
- کاهش حجم پایگاه داده سایت به واسطه پشتیبان گیری سریع تر
- حذف داده و موارد غیر ضروری از دیتابیس سایت
- داده ها مرتب و طبقه بندی می شوند و این دسترسی به داده را راحت تر می کند
- فشارهای زیادی که روی سرور دیتابیس وجود داشت برداشته می شود و خواندن اطلاعات از روی دیتابیس سریع تر می شود
نحوه بهینه سازی
یکی از رایج ترین و عمومی ترین راه های مدیریت برای پایگاه داده به هنگام بهینه سازی دیتابیس وردپرس، استفاده از پی اچ پی مای ادمین (phpMyAdmin) است که خیلی از سایت های وردپرسی از این روش استفاده می کنند.
اگر شما هم از cPanel به عنوان پنل کنترل میزبانی سایت تان بهره نمی برید، پس این امکان وجود دارد که برنامه میزبانی سایت تان از یک MySQL دیگر به جای phpMyAdmin استفاده کند.
در این طور مواقع می توانید برای مدیریت پایگاه داده وردپرس سایت تان از یک افزونه به اسم WP Optimize استفاده نمایید. برخی از افراد از این پلاگین و افزونه وردپرس برای مدیریت پایگاه داده که به شکلی ساده به پایگاه داده سایت دسترسی پیدا می کند، استفاده می کنند.
در اینگونه مواقع توصیه می شود که از این روش استفاده کنید.
بهینه سازی وردپرس با استفاده از افزونه WP Optimize
در حال حاضر یکی از بهترین افزونه هایی که می توان برای بهینه سازی دیتابیس و کاهش حجم در وردپرس از آن استفاده کرد، افزونه WP Optimize است.
یکی از بهترین کاری که این افزونه انجام می دهد این است که با بهره بردن از یک الگوریتم ساده سعی می کند اطلاعات اضافی، ناخواسته و کاملاً بی استفاده را پاکسازی می کند که نحوه کار کردن با این افزونه هم خیلی راحت است و بعد از نصب، از بخش تنظیمات گزینه های بهینه سازی را انتخاب و به راحتی اقدام به بهینه سازی کنید.
این افزونه مزایای زیادی دارد که در ادامه به چند نمونه آن اشاره می کنیم:
- فشرده سازی تمامی تصاویر سایت
- پاک کردن تمامی داده های غیر ضروری از جمله هرزنامه ها، پیام های خراب، غیر قابل تأیید و غیره
- نمایش آمار بهینه سازی های صورت گرفته
- به راحتی با یک کلیک می توانید داده ها در پایگاه داده را مرتب کنید و حجم آن را کاهش دهید
- این افزونه با زبان فارسی سازگار است
- این افزونه این قابلیت را دارد که به صورت خودکار بهینه سازی شود
- افزونه WP Optimize به شما کمک می کند که یک کنترل دقیق روی آن داشته باشید
نحوه کار با افزونه WP Optimize
طبق تصویری که در زیر مشاهده می کنید بعد از نصب این افزونه یک منو به عنوان WP-Optimize در پیشخوان وردپرس سایت تان اضافه خواهد شد. با استفاده از گزینه هایی که در آن وجود دارد می توانید اقدام به بهینه سازی دیتابیس وردپرس و همچنین تعمیر پایگاه داده سایت تان کنید.
اما یک نکته مهم را فراموش نکنید
لطفاً قبل از هر تغییری برای بهینه سازی و کار با این افزونه، به قسمت phpmyadmin هاست سایت تان مراجعه نمایید. حتماً حتماً یک بک آپ از دیتابیس وردپرس سایت خودتان تهیه کنید.
این کار باعث می شود که در صورت به وجود آمدن هرگونه مشکلی این امکان وجود داشته باشد که بتوانید مشکل به وجود آمده را برطرف نموده و سایت را به حالت قبل برگردانید.
در ادامه کار اگر قصد این را دارید که بخش های تیک خورده از دیتابیس سایت تان حذف شوند، تنها کار لازم این است که روی دکمه آبی رنگ به نام اجرای تمام بهینه سازی های انتخاب شده کلیک نمایید.
اما اگر قصد این را دارید که یکی از موارد بهینه سازی شوند، با فعال کردن تیک مورد نظر گزینه اجرای بهینه سازی را کلیک نمایید.
بعد از این مرحله با کلیک بر روی دکمه بهینه سازی دیتابیس وردپرس که روبروی هر گزینه ای قرار دارد می توانید تمامی اطلاعات موجود و غیر اضافی و بی اهمیت که دیگر نیازی به آن ندارید را به صورت کامل از بین ببرید، تا دیگر امکان دسترسی به آن را نداشته باشید.
از همه مهم تر اینکه حجم دیتابیس سایت تان کمتر شود و حجم هر جدول، نام پایگاه داده وردپرس، نوع پایگاه داده وردپرس و غیره هم طبق تصویر زیر در پایین همان جدول به شما نشان داده خواهد شد.
اطلاعات جدول در افزونه WP Optimize
یکی از قابلیت های جالب افزونه WP Optimize این است که می توانید به صورت خودکار دیتابیس وردپرس سایت تان را بهینه سازی کنید.
این قابلیت خودکار به هنگام بهینه سازی دیتابیس وردپرس اینگونه است که می توانید بر اساس بازه زمان های متفاوت و از پیش تعیین شده که در تنظیمات آن را مشخص کرده اید به بهینه سازی و تعمیر پایگاه داده وردپرس سایت تان بپردازید.
با تنظیم بازه زمانی این افزونه این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا به صورت مرتب و کاملاً منظم شده اقدام به تعمیر دیتابیس وردپرس سایت تان کنید.
برای این کار فقط کافی است تیک گزینه فعال کردن برنامه ریزی شده پاک کردن و بهینه سازی (ویژگی بتا) را انتخاب و فعال نمایید.
بعد از آن در قسمت انتخاب زمان بندی (پیشفرض هفتگی) بازه زمانی که مد نظرتان را به صورت روزانه، هفتگی، دو هفته یک بار یا ماهانه، برای انجام بهینه سازی دیتابیس وردپرس یا تعمیر دیتابیس وردپرس سایت تان انتخاب نمایید.
تنظیمات خودکار افزونه WP Optimize
بعد از این عمل می توانید با فعال یا غیرفعال کردن هر کدام از گزینه هایی که برای تعمیر دیتابیس انتخاب کرده اید، مشخص نمایید که چه نوع از داده هایی بایستی در جدول دیتابیس سایت وردپرسی شما بهینه سازی و تعمیر شوند که این جدول شامل گزینه های زیر است:
- حذف و پاک کردن رونوشت های خودکار
- حذف و پاک کردن پیشنویس های خودکار و همچنین نوشته های سطل زباله
- حذف کردن موارد اسپم و دیدگاه هایی که در زباله دان قرار دارد
- بهینه سازی جدول های پایگاه داده وردپرس
- حذف کردن دیدگاه های تأیید نشده
- حذف و از بین بردن انتخاب منقضی شده موقت و گذرا
اگر مایل به مشاهده گزارشات PHP و همچنین تاریخچه رویدادهای مختلف افزونه بهینه سازی دیتابیس وردپرس هستید می توانید از بخش تنظیمات مربوط به ورود به سیستم این مورد را مشاهده نمایید.
بعد از این مورد برای ذخیره تغییرات انجام شده می توانید روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک نمایید تا افزونه بتواند فعالیت مربوط به بهینه سازی را در بازه های زمانی مشخص شده شروع و اقدام به تعمیر و بهینه سازی دیتابیس نماید.
اما در این بین راهکارهای دیگری هم برای کاهش حجم و بهینه سازی وجود دارد که در زیر به چند نمونه از این راهکارها اشاره می کنیم:
- حذف کردن و از بین بردن جداول سنگین و غیرکاربردی دیتابیس. البته به شرط اینکه دقت کنید و جدول های اصلی دیتابیس سایت را حذف نکنید
- حذف کردن و از بین بردن پست های کپی در سایت
- افراط نکردن به هنگام ثبت برچسب ها و تگ ها
این را هم بخوانید :
دیدگاهتان را بنویسید