الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست و عملکرد آن چگونه است؟
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست؟
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل ابتدا در 20 آگوست 2016 راه اندازی شد. برخلاف الگوریتم های پاندا و پنگوئن گوگل که به عنوان یک آپدیت عرضه شدند، مرغ مگسخوار به به عنوان یک اورهال در هسته اصلی الگوریتم جستجوی گوگل است. با اینکه در طی این فرایند، بسیاری از اجزای اصلی الگوریتم گوگل دست نخورده باقی مانده اند، اما سیگنال هایی از گوگل مشاهده شده که درک خود را نسبت به فهم خواسته کاربر افزایش داده است. با این هدف که بهترین و مرتبط ترین نتایج جستجو را به کاربران ارائه دهد.
گوگل، مرغ مگس خوار را در 26 سپتامبر 2013 معرفی کرد، اما به نظر می آید که این تغییرات در یک ماه قبل اجرا شده بود. در حالی که بعد از اجرای آپدیت های پاندا و پنگوئن، تغییرات زیادی در مقدار ترافیک بسیاری از سایت ها ایجاد شد، اما بعد از راه اندازی مرغ مگسخوار، گزارش خاصی از تغییرات شدید در میزان ترافیک از وبسایتی ارائه نگردید. درحال کلی این طور تصور می شود که بعد از اجرای مرغ مگس خوار، دقت و فهم گوگل ارتقا یافته است. با این حال بعضی از کارشناسان سئو این تئوری را مطرح کرده اند که این مسئله تاثیر زیادی بر روی سئو محلی داشته است.
الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل چگونه کار میکند؟
همانطور که در بخشهای قبلی هم اشاره کردم، این الگوریتم عزیز با مفهوم کلمات و هم معنیهای آنها هم کار دارد. میپرسید چطور؟
برای مثال شما جستجو میکنید “رستوران های آبادان” و مرغ مگس خوار سریع دست به کار میشود و کلمات دیگری را هم که از نظر معنایی به کلمات “رستوران ها” و “آبادان” نزدیکند در نظر میگیرد.
مثلاً برای رستوران کلمات “فست فود”، “غذا”، “غذای بیرون بر” و “رستوران های محلی” و برای کلمۀ آبادان، مناطق نزدیک آبادان مثل اروند و خرمشهر هم در نظر گرفته میشوند. با این کار شما میتوانید نتایج مختلفی مانند بهترین رستورانهای آبادان، در سفر به آبادان چی بخوریم؟ رستوران های خرمشهر و لیستی از این رستورانها را در نقشه ببینید.
قبلاً ممکن بود برای رسیدن به نتیجۀ دلخواهتان چند بار به شکلهای مختلفی عبارت مورد نظرتان را جستجو کنید؛ اما الان مرغ مگس خوار با کمک گراف دانش گوگل و جستجوی معنایی (Semantic search) این کار را برای شما راحت کرده است. شاید بپرسید که گراف دانش و جستجوی معنایی دیگر چه هستند؟ نگران نباشید، در ادامۀ این مقاله جواب سوالتان را پیدا میکنید.
گراف دانش گوگل چیست؟
وقتی شما کلمههایی را در گوگل جستجو میکنید، فقط به دنبال یک صفحۀ مشخص نیستید؛ شما در این جستجو به دنبال یک هدف هستید. اینجاست که گراف دانش به داد شما میرسد و احتمال رفتنتان به بیراههها را تا حد خیلی زیادی کم میکند.
گراف دانش گوگل یک سال قبل از الگوریتم مرغ مگسخوار شروع به کار کرد و هدف آن نشان دادن نتایج دقیق و مرتبط، دربارۀ افراد و مکانها و هرآنچه که به آنها مربوط میشد بود. این اطلاعات از سراسر اینترنت و سایتهای معتبر (مثل ویکیپدیا و IMBD) جمعآوری میشوند.
مثلاً وقتی شما نام داوینچی را در گوگل جستجو میکنید، فقط به بیوگرافی داوینچی نمیرسید، شما در سمت راست صفحه نتایج دیگری را هم مشاهده میکنید. این اطلاعات میتوانند تابلوهای معروف این هنرمند، سبک نقاشی، نقاشان هم دوره، نقاشان هم سبک و … باشند.
نشانه های الگوریتم مرغ مگسخوار
یکی از اهداف اصلی مرغ مگس خوار، تبدیل مفاهیم به واقعیت های موجود است. هدف نهایی این سیستم اینست که نهایتا به عنوان یک استاندارد جستجو تعیین شود. مثال رستوران چینی در پاراگراف قبل نمونه مشخصی از این نوع تبدیل است و از نمایش موارد بی ربط جلوگیری می کند.
مرغ مگسخوار و جستجوی صوتی
با نگاهی به گذشته در می یابیم که به روز رسانی مرغ مگس خوار، گامی برای تسلط بر روی جستجوی صوتیست که رشد آن اجتناب ناپذیر است. در هنگام معرفی مرغ مگس خوار در سال 2013، اصطلاح جستجوی مکالمه ای (Conversational Search) موجی از مباحثات را در بین کارشناسان سئو ایجاد کرده بود.
ظهور جستجوی صوتی در سال های بعد، گوگل را موظف می کند که خود را به تکنولوژی های جدید مجهز کند تا مفاهیم صوتی را درک کرده و سوالات کاربران را متوجه شود. سوالاتی از قبیل “ارزانترین رستوران نزدیک من کجاست؟” یا “چگونه میتوانم دوچرخه خود را تعمیر کنم؟”
در مجموع، تکنولوژی که محدود به درک کلمه به کلمه عبارات است، نمی تواند مقیاس اندازه گیری مشخصی را برای هدف کاربران پیدا کند. تکنولوژی هایی مانند جستجوی معنایی و مرغ مگس خوار برای عملکرد موثر در دنیای واقعی طراحی و توسعه داده شده اند.
مرغ مگسخوار و جستجوی محلی
در حالی که کارشناسان سئو طبیعی، در تلاش بر روی تاثیرات مرغ مگس خوار بر دنیای وب بودند، متخصصین سئو محلی، با افت قابل توجهی در نتایج جستجو برخورد کردند. این متخصصین مشاهده کردند که بعد از این آپدیت نتایج جستجوی محلی که در قالب سه تا از کسب و کارهای نزدیک نمایش داده میشد، به شکل یک کسب وکار یا وب سایت درآمده است. مشکل از آنجا حادتر شد که بسیاری از وب سایت ها، نام محلی کسب وکار خود را به موارد پر جستجو تغییر داده و با استفاده از روش های نا متعارف به فریب گوگل در این زمینه پرداختند.
همچنین آنها دریافتند که علاوه بر این معضل، مشکلات دیگری نیز به وجود آمده است که عبارت بودند از:
- شعاع بزرگتر گوگل برای انتخاب کسب و کارهای محلی
- حضور مداوم وبسیات های از نوع دیرکتوری به جای نمایش خود کسب و کارها
چگونه بفهمیم که وب سایت ما توسط مرغ مگس خوار آسیب دیده است؟
ایجاد پنل هایی که صرفا به معرفی یک کسب و کار مرتبط می پرداخت، بیشترین صدمه ای بود که به کسب و کارها زد. آنها با این رویکرد، شانسی برای نمایش در صفحه جستجوی محلی نداشتند. اگر وب سایت شما با ظهور مرغ مگس خوار دچار افت رتبه شدیدی شده است، حتما وب سایت خود را به صورت دقیق چک کنید و تاثیرات دیگر آپدیت ها مانند پاندا و پنگوئن را نیز در نظر بگیرید.
جمعبندی: الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
به این ترتیب در این مقاله با الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل آشنا شدیم و دانستیم تولید محتوای باکیفیت در این الگوریتم چه تاثیری دارد. مرغ مگس خوار که از سال ۲۰۱۳ جایگزین الگوریتم کافئین شد، کیفیت جستجو را در گوگل ارتقا بخشید. مرغ مگس خوار برخلاف پاندا و پنگوئن، سایتها را جریمه نمیکند؛ تنها به شما توصیه میکند از گنجاندن بیش از حد متن با کلمات کلیدی پرهیز کنید. برای آنکه از الگوریتم مرغ مگس خوار کوگل امتیاز مثبت دریافت کنید، کلمات کلیدی مترادف و عبارتهای ترکیبی را به کار بگیرید تا مرغ مگس خوار، کاربران را به مطلب باکیفیت شما هدایت کند. الگوریتم مرغ مگس خوار با روش جستجوی معنایی و گراف دانش، مرتبطترین و دقیقترین نتایج را به کاربران ارائه میدهد. همچنین میتوانید با استفاده از اسکیما، سایت خود را برای این پرنده کوچک تیزبین نشانهگذاری کنید تا ترافیک بیشتری را به سایت شما هدایت کند. فراموش نکنید که الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل، یکی از هشت مورد موثر در رتبهبندی سایتها در سال ۲۰۱۷ بوده است و اهمیت بسیار زیادی در سئو سایت دارد.
دیدگاهتان را بنویسید