Broadcast چیست؟
Broadcast
Broadcast در ارتباطات N به N به ارتباطی گفته میشود که در آن یک دستگاه فرستنده یک کپی از داده هایی که قصد ارسال در شبکه دارد را برای همه دستگاه هایی که در آن Segment شبکه قرار دارند ارسال می کند. توجه کنید که Broadcast یک امر لازم در شبکه های کامپیوتری می باشد و شما نمی توانید از آن صرف نظر کنید، بسیاری از پروتکل های مهم شبکه از قبیل DHCP و ARP و حتی بسیاری از نرم افزارهای کاربردی شبکه وابسته به Broadcast هستند و اگر شما جلوی این سرویس را بگیرید این پروتکل ها و سرویس ها نیز قادر نیستند، در شبکه کار کنند.
تکنیک Broadcast داده ها در پروتکل IP ورژن 4 پشتیبانی میشود اما در پروتکل IP ورژن 6 پشتیبانی نمیشود. Broadcasting نیز یکی از 5 تکنیک ارسال داده در شبکه های کامپیوتری است که نظیر Unicast ، Multicast ، Anycast ، Geocast میباشد. شما مکانیزم Broadcasting در شبکه های وایرلس را همه روز مشاهده میکنید به عنوان مثال یک دستگاه مودم ADSL یا اکسس پوینت با پخش یا Broadcast کردن نام یا SSID خود به شما این امکان را میدهد تا به شبکه Wi-Fi متصل شوید و از اینترنت استفاده کنید.
برودکست دامین چیست؟
Broadcast Domain به محدوده یا Segment ای از شبکه گفته می شود که اگر یک دستگاه اطلاعات خود را Broadcast کند در آن Segment همه دستگاه ها این بسته اطلاعاتی را دریافت می کنند. هر سوییچی که بسته Broadcast را دریافت می کند آنرا به تمامی دستگاه هایی که به پورت های خود متصل شده اند ارسال می کند یا بهتر است بگوییم برای همه پورت های خود ارسال می کند؛ زیرا ممکن است در هر پورت سوییچ چندین دستگاه مستقر باشند. توجه کنید که Router ها نیز بسته های Broadcast را دریافت می کنند اما اجازه عبور بسته های Broadcast در روتر داده نمی شود و این بسته ها در اصطلاح Drop می شوند. هر چقدر که تعداد Broadcast های یک شبکه زیاد شود باعث کاهش کارایی شبکه و کیفیت سرویس دهی شبکه می شود، دلایل این اتفاق به شرح زیر می باشد :
- کاهش پهنای باند موجود: با توجه به اینکه سوییچ این ترافیک را در تمامی پورت های خود ارسال می کند اگر تعداد این برودکست ها زیاد شود ترافیک نرمال شبکه مختل می شود، زیاد شدن برودکست ها در شبکه باعث کاهش پهنای باند شبکه و استفاده بیهوده از آن می شود زیرا با توجه به زیاد شدن Broadcast ها دیگر ترافیک عادی شبکه نمی تواند عبور داده شود یا حداقل به سختی عبور داده می شود.
- کاهش قدرت پردازشی کامپیوترهای شبکه: با توجه به اینکه هر کامپیوتر نسبت به بسته های اطلاعاتی که در شبکه دریافت می کند عکس العمل نشان می دهد و بر روی آن پردازش انجام می دهد، با زیاد شدن تعداد Broadcast ها در شبکه مقدار زیادی از قدرت پردازشی یا همان CPU کامپیوترها صرف پردازش این ترافیک های بیهوده خواهش شد و در نتیجه کارایی سیستم های شبکه دچار اختلال می شود. توجه کنید که معمولا ترافیک Broadcast به منظور پیدا کردن یا برقراری ارتباط با یک یا چند کامپیوتر می باشد و دلیلی ندارد که همه کامپیوترها این ترافیک را دریافت کنند. برای مثال ترافیکی که برای پیدا کردن DHCP سرور برودکست می شود را همه کامپیوترها دریافت می کنند اما این تنها DHCP server است که بایستی در این خصوص پاسخگو باشد.
به صورت پیشفرض همانطور که گفته شد، روتر و دستگاه هایی که در نقش روتر در شبکه ایفای نقش می کنند باعث عدم عبور ترافیک Broadcast می شوند و در اصطلاح باعث بالا رفتن تعداد Broadcast Domain های ما می شوند، هر چقدر تعداد Broadcast Domain در یک شبکه بیشتر باشد باعث کاهش ترافیک های بیهوده در شبکه می شود، برای بالا بردن این تعداد شما می توانید شبکه خود را Segment بندی کنید، Segment بندی شبکه می تواند هم با استفاده از روتر و هم با استفاده از قابلیت VLAN در سوییچ ها پیاده سازی شود.
دیدگاهتان را بنویسید