IMAP چیست؟
IMAP
پروتکل IMAP یکی از پروتکل های نسبتا جدید مورد استفاده در محیط وب (اینترنت ) است . از این پروتکل برای انتقال و ارتباطات چند رسانه ای در وب بهره می گیرند . بطور مثال در سرویس های صندوق پست الکترونیکی و یا وب سایت های جدید که امروزه فایلهای صوتی و تصویری در آن ها بصورت آنلاین Online مورد استفاده قرار می گیرند از این پروتکل بهره گرفته اند. این پروتکل در لایه کاربردی بر روی port 143 قرار دارد و به سرویس گیرنده ها اجازه دسترسی به ایمیل بر روی سرویس دهنده از طریق کنترل از راه دور را میدهد.
این پروتکل در کنار پروتکل POP3 از جمله پروتکل های اینترنتی برای دسترسی و دریافت ایمیل سرور های ایمیل از راه دور مورد استفاده قرار می گیرند و این پروتکل از اتصال TCP/IP برای دریافت پیام ها استفاده می کند. کاربران می توانند بدون نیاز به دستگاه یا سرویس خاصی ایمیل های خود را از راه دور دریافت کنند و بر خلاف پروتکل POP3 در IMAP چندین کاربر به صورت همزمان می توانند به ایمیل های مورد نظر خود در یک اکانت ایمیل دسترسی داشته باشند. البته قابل ذکر است که کاربران معمولا در کنار IMAP از POP3 نیز استفاده می کنند.
IMAP پیام های ایمیل را در یک سرور پست الکترونیکی ذخیره می کند و به کاربر نهایی این امکان را می دهد تا پیام ها را در حالی که به صورت محلی در سیستم کاربر ذخیره شده اند مشاهده و دستکاری کند.
پورت های سرور IMAP به صورت پیش فرض دو پورت 143 و 933 است که پورت 143 ، پورت رمزگذاری نشده پروتکل IMAP است و 933 نیز پورت ایمن و رمزگذاری (TLS شده پروتکل IMAP است که در این حالت به IMAPS تبدیل می شود و کاربران برای تنظیمات پروتکل های ایمیل خود می توانند یکی از این دو پورت را استفاده کنند.
این پروتکل دارای نسخه هایی مثل Original IMAP ، IMAP2 ، IMAP3 ، IMAP2bis و IMAP4 می باشد که اولین بار در سال 1986 توسط Mark Crispin طراحی و مورد استفاده قرار گرفت.
ویژگی های پروتکل آی مپ چیست ؟
اصلی ترین ویژگی پروتکل IMAP این است که کاربر می تواند بدون دانلود کردن ایمیل های دریافتی خود به آنها دسترسی داشته باشد و ایمیل های خود را مدیریت کند و پیش نویس پیام های خود را در سرور ذخیره کند.در pop3 پس از دریافت ایمیل ها، ایمیل ها از روی سرور حذف می شود در صورتی که در IMAP اینگونه نیست و ایمیل ها پس از دریافت از روی سرور حذف نمی شوند.یکی از پر استفاده ترین موارد استفاده از IMAP حالت اشتراکی آن است بعنوان مثال در شرکتی که باید چند نفر اجازه دسترسی به پست الکترونیک شرکت را داشته باشند IMAP راه حل مناسبی است .
معایب پروتکل IMAP چیست ؟
یک سری نقاط ضعف در این پروتکل وجود دارد که باعث افزایش پیچیدگی می شود مثلا دسترسی همزمان چند سرویس گیرنده به یک mail box که این کار توسط سرویس دهنده جانبی مانند ( maildir ، database ) صورت می گیرد و باعث رفع و تصحیح ضعف می شود . اما در این حالت لازم است که الگوریتم جستجو و ذخیره یک میل بر روی سرویس دهنده با دقت کافی صورت گیرد که سرویس گیرنده نهائی می تواند تعداد زیادی از منابع را در زمان جستجوی mail box معرفی کند.
سرویس گیرنده imap برای دسترسی به محتوای پیام جدید می باید در خواستی را اعلام کنند که این کار باعث افزایش تاخیر در یک ارتباط کند مانند موبایل می شود، که برای رفع آن از طرحی به نام push imap را پیشنهاد شد که این طرح به طور کلی مورد تائید قرار نگرفت . بر خلاف بعضی از پروتکل های اختصاصی که عمل ارسال و بازیابی را به صورت ترکیبی انجام می دادند . ارسال یک پیام و ذخیره ی یک کپی از آن بر روی پوشه ای در سرویس دهنده های جانبی ( server – side ) باعث می شود که سرویس گیرنده برای انتقال محتوای پیام دو بار درخواست دهد اولی برای smtp و دومی را برای imap جهت ذخیره و ارسال به پوشه میل.
این مشکل با یک سری تنظیمات مورد تائید ietf lemonade در مورد قطعات موبایل ( urlauth ( rfc-۴۴۶۷ ) ، catenate ( rfc۴۴۶۹، در ( imap burl ( rfc۴۴۶۸ در smtp-submission رفع شده است . سرویس دهنده های pop۳ پوشه های سرویس دهندهای جانبی را حمایت نمی کنند بنابراین این سرویس گیرنده هاحق انتخاب ندارند اما می توانند موارد ارسال شده را بر روی سرویس گیرنده ذخیره کند . خیلی از سرویس گیرنده های imap می توانند پوشه های سرویس گیرنده جانبی را برای ذخیره میل های ارسال شده قالب بندی کنند . در آخر ( lemonade trio ) ماهواره مخابراتی سرویس گیرنده میل است که کپی فایل های ارسال شده را در یک پوشه و تحت نام out box ذخیره می کند.
دیدگاهتان را بنویسید