ابزارهای تست شبکه کدامند؟
ابزارهای تست شبکه
برای داشتن یک شبکه استاندارد انجام تست شبکه به روش سنتی مانند چک نمودن اتصال ها، کیستون ها و مواردی از این قبیل به تنهایی کافی نخواهد بود. برای تست کردن پارامتر هایی مانند سرعت شبکه باید از ابزارهای تست شبکه مخصوصی مانند فلوک استفاده کرد. با انجام این آزمایش، علاوه بر اطمینان از میزان سرعت شبکه، می توانید جهت نگهداری شبکه سیمی نیز از این ابزارها استفاده کنید. یکی از بارزترین آزمایشات در رابطه با عملکرد شبکه استفاده از دستگاه فلوک جهت اطمینان از اتصال کابل شبکه است.
ابزارهای تست شبکه Fluke, NETSCOUT و SignalTEK مهم ترین ابزار تست شبکه هستند که نحوه کار کامپیوتر را بررسی می کنند. ابزارهای تست شبکه Fluke, NETSCOUT و SignalTEK همچنین می توانند سرعت انتقال داده ها و طول کابل ها را اندازه گیری نموده و ال ای دی های هر پورت سوئیچ را خاموش یا روشن کنند.
انواع ابزارهای تست شبکه:
❇️ابزار تست شبکه SignalTEK
دستگاه SignalTEK توسط IDEAL Network به منظور ارزیابی عملکرد کابل ها ساخته شده است. این دستگاه ابزار های پینگ و traceroute را داشته و همچنین قابلیت همگام شدن با شبکه را دارد. جنس کیس دستگاه SignalTEK از پلاستیک است. این دستگاه قابل حمل بوده و میتوان آن را شارژ کرد.
قابلیت های ابزار تست شبکه SignalTEK عبارتند از:
- دارا بودن صفحه نمایش غیر لمسی LCD
- قابلیت تست خودکار
- دارا بودن پورت USB, RJ45 و SFP
- قابلیت اتصال به وای فای
- قابلیت اتصال به منبع تغذیه
- قابلیت پیکربندی
- قابلیت مشاهده شماره پورت سوئیچ و آدرس مک و اطلاعات آی پی
- آگاهی از محل قرار گیری کابل ها از طریق ردیاب دستگاه
- استفاده از اپلیکیشن مخصوص جهت سهولت در انجام عملیات مختلف
❇️ابزار NETSCOUT LinkRunner G2
ابزار تست شبکه NETSCOUT LinkRunner G2 نسبت به مدل های قبلی امکانات بیشتری دارد که از جمله این امکانات می توان به صفحه نمایش بزرگ آن اشاره کرد. از همین رو، نسبت به سایر دستگاهها گران تر است. از دستگاه NETSCOUT LinkRunner G2 می توان برای تست کردن کابل های شبکه مسی، فیبر نوری و اترنت استفاده کرد.
برای اتصال به این دستگاه کافی است یک سیستم عامل اندروید داشته باشید و از قابلیت های دستگاه مانند مرور وب، تصویر برداری، استفاده از برنامه های رایگان اندرویدی و… استفاده کنید. علاوه بر این، قابلیت اتصال از طریق وای فای و بلوتوث را نیز دارد.
از جمله قابلیت های دیگر دستگاه NETSCOUT LinkRunner G2 می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارا بودن دکمه های Volume
- قابلیت استفاده از حافظه جانبی SD کارت
- دارا بودن پورت USB
- امکان اتصال به منبع تغذیه
- قابلیت اتصال از طریق وای فای و بلوتوث
- دارا بودن پورت اترنت اضافی جهت تست کابل های پچ
- دارا بودن دکمه روشن خاموش
- قابلیت اتصال به شبکه از طریق پچ کابل RG-45
- قابلیت مشاهده اطلاعاتی مانند آدرس آی پی، پورت ها، ولتاژ، توان و…
شما می توانید تمامی تست های مربوطه مانند سرعت و دوبلکس، پینگ، DNS، TCP, PoE, DHCP و Gateway را به صورت اتوماتیک انجام دهید. تمامی تست های صورت گرفته از طریق یک ایمیل برای شما ارسال می شوند. همچنین، قابلیت بررسی مشکلاتی چون کابل باز، وجود هر گونه قطعی در کابل و… نیز وجود دارد. یکی از بزرگترین عیب های این دستگاه عدم ذخیره اطلاعات در حالت استفاده از ریموت WireView Cable ID است.
یکی از قابلیت های ویژه دستگاه NETSCOUT LinkRunner G2 امکان ساخت اکانت در نرم افزار آن است. با استفاده از این قابلیت می توانید تمامی عملیات لازم در رابطه با این دستگاه را در تلفن همراه یا کامپیوتر یا هر دستگاه دیگری انجام دهید. برای این کار فقط کافی است به اکانت خود وارد شوید.
❇️ابزار Fluke Network CIQ-100LD
این ابزار تست شبکه دستگاهی است که برای بررسی کابل های مسی کاربرد دارد. با استفاده از دستگاه Fluke Network CIQ-100LD می توان سرعت کابل و مشکلات به وجود آمده در کابل شبکه را بررسی کرد.
یکی از بزرگترین معایب ابزار تست شبکه Fluke Network CIQ-100LD این است که قادر به نشان دادن اطلاعاتی چون مشخصات سوئیچ و آی پی شبکه نیست. جنس این دستگاه از یک پلاستیک مقاوم است و یک پایه کشویی جدا شونده نیز دارد. جهت بروز رسانی نرم افزار دستگاه و انتقال داده های تست به کامپیوتر، یک پورت USB Mini-B در سمت راست این دستگاه وجود دارد.
استفاد از Fluke Network CIQ-100LD برای کاربرانی که به طور مداوم با دستگاه کار می کنند مناسب نیست، چرا که از ۴ باتری AA استفاده میکند که قابلیت شارژ شدن ندارند. برای انجام تست خودکار کابل شبکه ابتدا دستگاه ریموت را به انتهای کابل وصل کنید. از این طریق می توانید سرعت کابل را تخمین زده و اطلاعات مربوط به آن را ذخیره نمایید. قابلیت مشاهده تمامی نتایج ذخیره شده در دستگاه وجود دارد.
جهت تشخیص مسیر کابل می توانید در حالت tone، صوت را از کابل عبور دهید. برای استفاده از قابلیت عیب یابی این دستگاه می توانید از حالت DIAG استفاده کنید. با استفاده از این قابلیت میتوانید خطای امپدانس را مشاهده نموده و یکپارچگی کابل ها را چک کنید. برای افزایش استفاده از دستگاه Fluke Network CIQ-100LD می توانید باتری های قابل شارژ برای آن تهیه کنید.
منظور از تستر شبکه در ابزارهای تست شبکه چیست؟
در تست شبکه کابل ها نیز باید تست شوند. تستر شبکه به عنوان تست عملکرد کابل ها کاربرد دارد. زمانیکه دو طرف کابل را سوکت می زنید، برای اطمینان از اینکه کابل به درستی عمل میکند یا خیر، باید از تستر شبکه کمک بگیرید.
تستر شبکه وسیله ای است که برای تست قدرت و اتصال نوع خاصی از کابل یا سایر مجموعه های سیم استفاده می شود.
انواع مختلفی از تستر شبکه وجود دارد که هر یک قادر به آزمایش و تست نوعی خاص از کابل و یا سیم هستند.
تستر کابل شبکه می تواند آزمایش کند که آیا کابل یا سیم به درستی تنظیم و وصل شده است و اینکه قدرت ارتباط بین مبدا و مقصد را دارد یا خیر.
اما حال میخواهیم بدانیم که تستر شبکه چگونه کار میکند:
سیگنال ناشی از تستر شبکه که به کابل مسی وارد می شود، میدان مغناطیسی بزرگی را به وجود می آورد.
در اثر این میدان مغناطیسی الکترون مربوط به زوج ها بر یکدیگر القا می شوند و یک مجموعه ای از پارامترهای افت خط را به وجود می آورند.
پارامتر ها می توانند نمایانگر یک مشکل باشند. اگر کابل حامل باشد می توان نتیجه گرفت که مدارها به درستی بسته بوده و اتصال برقرار است. یعنی اتصال کوتاه و یا قطعی به صورت ناخود آگاه در کابل وجود ندارد و جریان در سیم و کابل حرکت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید