آموزش ثبت سایت در گوگل وبمسترتولز (Search Console)
ثبت سایت در گوگل وبمسترتولز
یکی از موارد بهینهسازی سئو ثبت سایت در کنسول جستجوی گوگل است. بهتر است تمامی دارندگان سایتهای وردپرسی سایت خود را در گوگل ثبت کرده تا سایتشان در اول صفحات گوگل قرار گیرد. گوگل سرچ کنسول یکی از مهمترین ابزارهای آنالیز سایت می باشد. با توجه به این که آنالیز سایت برای بهبود سئو سایت بسیار با ارزش است ما لازم دیدیم که ثبت سایت در گوگل وبمسترتولز را در این مقاله به صورت تصویری برای شما آموزش دهیم.
عده ای ابزار google Search Consol را با نام قدیمی آن یعنی، webmaster tools می شناسند. هر دوی این نام ها درست است و شما هر کدام از عناوین را که سرچ کنید به یک نتیجه خواهید رسید.
گوگل وبمسترتولز یا سرچ کنسول گوگل
ابزار گوگل وبمستر مجموعهای از ابزار ارائهشده توسط گوگل به ناشران محتوا است که نگاهی به چگونگی روند ثبت شدن و ایندکس وبسایت خود توسط موتور جستجوگر بیندازند که گزارشها و دادههایی را که میتوانند به شما در درک تفاوت صفحات در وبسایت کمک کنند و نتیجه را در نتایج جستجو نمایش دهند مهیا میکند. نمایش جستجو را در یک صفحه از وبسایت که در نتایج ظاهر میشود نشان میدهد.
این داده ها به شما کمک میکنند تا مقاله های قدیمی را بهبود ببخشید,محتوای جدید بنویسید و استراتژی محتوا را برای وب سایت خود تدوین و فرموله کنید. ابزار گوگل وب مستر به شما اجازه ی ارسال نقشه ی XML از وب سایت را میدهد. همچنین به گوگل در نمایش دادن محتوای مهم وب سایت کمک میکند. همچنین اگر مشکلی در سایت مانند توقف گوگل از ایندکس کردن صفحات در صفحه وجود داشته باشد به شما اطلاع میدهد.
البته این سیستم در سال ۲۰۱۸ آپدیت شد و به Google Search Console یا کنسول سرچ گوگل تغییر نام داد که محیط آن به این شکل است:
برای ثبت کردن سایت وردپرسی خود در گوگل چندین مرحله نیاز است! در زیر تمامی مراحل را برای شما توضیح دادم، یک به یک را دنبال کنید. سپس کافیست آموزش سئو وردپرس را ببینید تا بتوانید سایتتان را در صفحه اول گوگل به نمایش در آورید.
بررسی تنظیمات وردپرس برای نمایش به موتورهای جستجو
در اولین مرحله باید وردپرس را روی سایتتان نصب کنید. سپس وارد پنل مدیریت وردپرس شده و به بخش تنظیمات> خواندن در پیشخوان وردپرس بروید و از غیرفعال بودن گزینه “نمایش به موتورهای جستجو” مطمئن شوید.
این ها را هم بخوانید:
نصب افزونه Yoast SEO
در این قسمت افزونه yoast seo را دریافت و در سایت وردپرسی خود نصب کنید. پس از فعال سازی افزونه، منو جدیدی به نام سئو در پیشخوان وردپرس ظاهر می شود.
مطابق آموزش زیر سایت وردپرسی خود را به کنسول جستجوی گوگل متصل کنید.
در مرحلهی اول شما میتوانید یکی از روشهای زیر را برای ورود به کنسول سرچ گوگل انتخاب نمایید.
ورود به سرچ کنسول گوگل
برای دسترسی به صفحهی اصلی وبمستر تولز بایستی وارد https://search.google.com/search-console شوید تا صفحهی سرچ کنسول گوگل برای شما باز شود.
البته ممکن است شما “Webmaster Tools” را در مرورگر خود سرچ کرده باشید که با صفحهی زیر مواجه خواهید شد، برای رسیدن به صفحهی اصلی باید بر روی بعدازاینکه وارد سایت مربوطه شدید با صفحهی زیر مواجه خواهید شد. بعد از باز شدن صفحهی زیر برای شروع کار با گوگل وبمستر تولز باید بر روی گزینهی “Start Now” کلیک کنید.
به ابزار گوگل وب مستر رفته و با حساب گوگل یا همان Gmail خود به سیستم وارد شوید.
در گام بعدی باید با اکانت گوگل خود Login کنید. در قسمت بالا سمت چپ میتوانید لینک مربوط به سایت خود را مشاهده نمایید، با کلیک کردن بر روی فلش کوچکی که در قسمت سمت راست اسم سایت شما وجود دارد میتوانید مواردی را مطابق تصویر زیر مشاهده نمایید.
معرفی سایت به گوگل وبمسترتولز
در این مرحله باید سایت خود را به کنسول جستجوی گوگل معرفی کنید. به اکانت وب مستر تولز بروید و روی دکمه Add Property کلیک کنید.
شما باید از این قسمت گزینهی Add Property را انتخاب کنید. بعد از انتخاب این گزینه برای شما یک فرم نمایش داده میشود که در آن دو حالت برای شما قرار دادهشده است. یکی از این حالتها مربوط به دامنه اصلی و دیگری مربوط به ساب دامینها میباشد. معمولاً آدرس سایت باید در دامین وارد شود.
پس از اینکه شما حالت موردنظر خود را انتخاب کردید باید آدرس سایت را در دامین وارد کنید و پسازآن بر روی گزینهی ” Continue” را انتخاب کرده تا به صفحه دیگری انتقال پیدا کنید.
در تصویر بالا دو قسمت می بینیم که هر کدام یک روش جداگانه برای عضویت در وبمستر است. گزینه ی سمت راست URL prefix برای این است که هر چهار حالت از دامنه شما (https, http ,www ,بدون www) را ثبت کند. گزینه سمت چپ یعنی Domain، فقط یک حالت را که دامنه ی اصلی سایت شما است را ثبت می کند.
ما در این مقاله به آموزش گزینه URL prefix در google webmaster می پردازیم. خب حالا آدرسی را که روی صفحه ی اصلی سایتمان می آید را در کادر دامنه وارد می کنیم و گزینه Continue را می زنیم.
در اینجا چند مورد وجود دارد که برای تشخیص هویت شماست. برای این که گوگل مطمئن شود شما برای سایت خودتان وب مستر تولز را نصب می کنید.
آموزش روش اول ثبت سایت در گوگل وبمسترتولز (google webmaster) از طریق آپلود فایل html :
گزینه اول، دانلود فایل html است. ما بیشتر از این روش استفاده می کنیم. روی علامت دانلود کلیک کرده و فایل html را دانلود می کنیم. حالا به سراغ CPanel رفته و مسیر زیر را طی می کنیم.
- وارد CPanel سایت می شویم.
- روی گزینه File Manager کلیک می کنیم.
- در سمت چپ صفحه، Public HTML را انتخاب می کنیم.
- بر روی گزینه ی Upload کلیک می کنیم.
- در این مرحله گزینه ی Select File را مشاهده خواهید کرد.
- حالا فایلhtml دانلود شده را بکشید و روی گزینه ی Select file قرار دهید. منتظر بمانید تا فایل 100% لود شود. (خط سبز رنگ کامل شود).
- مجدد به صفحه ایی که فایل را دانلود کرده بودیم برگردید و گزینه ی Verify را انتخاب کنید.
- بعد از آن پیامی را مشاهده می کنید که باید آن را Done کنید.
- حالا سایت شما به google search console متصل شد.
نکته خیلی مهم: باید دقت کنید که فایل html را بدون هیچ تغییری آپلود کنید. حتی یک پسوند یا پیشوند یا شماره می تواند مسیر اتصال به وب مستر را مسدود کند. دقت کنید که فایل html را فقط یکبار دانلود کنید چون بار دوم یک پسوند شماره به آن اضافه می شود که باعث ایجاد خطا می شود. در صورتی که برای بار دوم می خواهید آن را دانلود کنید اولی را حتماً حذف کنید.
آموزش روش دوم ثبت سایت در گوگل وبمسترتولز از طریق قرار دادن HTML tag در فوتر:
برای این روش باید به پنل مدیریت در سایت وردپرس خود دسترسی داشته باشید.
۱- مجدد به صفحه زیر رفته و مطابق تصویر عمل می کنیم.
۲- کد مربوط به HTML Tag را از اینجا کپی می کنیم. (کادر قرمز)
۳– وارد پنل مدیریت در وردپرس می شویم. در قسمت پیشخوان گزینه نمایش را پیدا می کنیم.
۴ -بعد روی گزینه ی ویرایشگر پوسته رفته و پوسته ای که الان روی سایت فعال است را انتخاب و گزینش را می زنیم.
5 – حالا در لیست در سمت چپ صفحه می توانید گزینه های header و footer را مشاهده کنید.
نکته: بهتر آن است که این کد ها را در فوتر قرار دهیم تا روی سرعت سایت هم تاثیر منفی نگذارد.
6 – فوتر را انتخاب می کنیم و کد را درست قبل از آخرین </body> پیست (paste) می کنیم.
در صورتی که می خواهید کد HTML Tag را در header وارد کنید، باید آن را قبل از آخرین </header> پیست (paste) کنید. این هم روش دیگری است برای افرادی که به CPanel دسترسی ندارند.
دوباره از صفحه ی نتایج گوگل، Webmaster Tools یا Search Console را سرچ می کنیم. لینک مربوط به آن را باز می کنیم و در آن گزینه ی SINE IN یا SEARCH CONSOLE را میزیم. ( تصویر اول همین مقاله). وارد صفحه ی اصلی گوگل وب مستر می شویم.
حالا سایت ما به گوگل سرچ کنسول متصل شده و ما می توانیم با بررسی اطلاعات این ابزار نگاه بهتری نسبت به سئو سایت خود داشته باشیم. قابل ذکر است که استفاده از ابزار google search console رایگان می باشد و همچنین برای ورد به این ابزار نیازی به فیلتر شکن نمی باشد.
پیشنهادات ویژه:
دیدگاهتان را بنویسید