طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو
?طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو
?طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو یعنی صفحات وبمان را به گونه ای طراحی کنیم که در سایزهای مختلف صفحهی نمایش مثل موبایلها، تبلتها و… سایتمان به درستی نمایش داده شود.
?امروزه کاربران با موبایل، تبلت، لپتاپ و.. از اینترنت استفاده میکنند. صفحات وب باید به گونهای باشند که کاربر موقع استفاده از آن نیاز به زوم کردن، اسکرول کردن افقی و… را نداشته باشد، متنها خوانا و دکمهها قابل کلیک باشند
?اگر شما یک طراح وب باشید که با استفاده از HTML5 و CSS3 اقدام به طراحی وب میکنید، یکی از مهارت هایی که حتما باید به آن مسلط باشید، مهارت طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو است. اگر به این مهارت مسلط نباشید، نمیتوانید خودتان را یک طراح وب حرفهای بنامید. زیرا مهارت طراحی وب واکنش گرا یا ریسپانسیو یکی از مهم ترین مهارت هایی است که شما به عنوان یک طراح وب حرفهای باید به آن مسلط باشید.
?چرا طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو بودن یک سایت مهم است؟
ریسپانسیو بودن صفحات باعث میشود کاربر حین مراجعه به سایت، تجربهی بهتری داشته باشد. بدون نیاز به زوم کردن در صفحه تمام مطالب را بخواند، تصاویر را ببیند به گونهای که استفاده از وبسایت برای او آزاردهنده نباشد.
همچنین واکنشگرایی صفحات اثر بسیار خوبی در سئو خواهد داشت. گوگل به وبسایتهایی که برای کاربران خود ارزش قائل شده و برای راحتی آنها طراحی مناسبی دارند، بیشتر توجه میکند! یعنی شانس شما برای قرارگیری در سطرهای اول از نتایج جستجو بیشتر میشود.
?چگونه یک سایت ریسپانسیو داشته باشیم؟
صفحات سایت حین برنامه نویسی باید به صورت واکنشگرا طراحی شوند. این برنامه نویس است که هنگام طراحی سایت تعیین میکند عناصر HTML در هر نمایشگر چگونه کنارهم قرار بگیرند. مثلاً اگر عرض صفحه از ۴۲۵ پیکسل کمتر باشد مشخص است کاربر با موبایل وارد سایت شده و باید عناصر صفحه به گونهای کنارهم قرار بگیرند که صفحهی سایت در این عرض بهترین ظاهر را داشته باشد.
?چه چیزی باعث می شود وب سایت واکنشگرا شود؟
واکنشگرا یا ریسپانسیو بودن فقط به کدنویسی وب سایت بستگی دارد. اگر کدهای استفاده شده در وب سایت حالت واکنشگرا بودن برای آنها اعمال نشده باشد وب سایت اصلا واکنشگرا نخواهد بود.
به همین دلیل چون طراحی 0 تا 100 ریسپانسیو سازی وب سایت سخت می باشد طراحان قالب ها از فریم ورک های مخصوص برای این کار استفاده می کنند. یکی از معروف ترین فریم ورک ها Bootstrap می باشد.
Bootstrap فریم ورک شرکت Facebook می باشد. بوت استراپ تمام المان هایی که در وب سایت استفاده می شود را به صورت خودکار واکنشگرا می کند. به این طریق شما می توانید بدون کدنویسی اضافه و بدون دردسر قالب وب سایت را واکنشگرا نماید.
?چگونه متوجه باشیم وب سایتی Responsive یا واکنشگرا است یا خیر؟
برای تست ریسپانسیو بودن وب سایتی کافی است مرورگر وب خود را کوچک و بزرگ کنید اگر المان های سایت هم تغییر کردند یعنی وب سایت واکنشگرا است. یعنی نسبت به تغییر طول و عرض نمایشگر واکنش نشان داده است.
?مزایای طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو :
?سازگاری با همه سایزهای نمایشگرهای مختلف مانند موبایل، تبلت و لپ تاپ و . . .
?نمایش مناسب سایت در طیف وسیعی از مرورگر های جدید و قدیمی انعطاف پذیری بالا و کارآمد
?مقرون به صرفه بودن (به نسبت طراحی سایت با نسخه موبایل)
?رتبه بهتر و بالاتر در گوگل
?افزایش قدرت سئو سایت (به دلیل پوشش همه کاربران)
?افزایش بازدیدکنندگان سایت
?محبوبیت بیشتر در بین موتور های جستجو
?تفاوت سایت های ریسپانسیو و نسخه موبایل سایت:
?گوگل طراحی ریسپانسیو(واکنش گرا) را برای طراحی وب سایت پیشنهاد میدهد.
?سایت های ریسپانسیو دارای url و html یکسان هستند و این قابلیت را دارند که روی تمامی دستگاه ها(با سایزهای مختلف صفحه نمایش) به درستی نمایش داده شوند و کار کنند.
?این موضوع باعث میشود که گوگل بتواند راحت تر و بهینه تر محتوای سایت رو نشانه گذاری کند.
?ولی وقتی که برای موبایل سایتی جداگانه طراحی و منتشر کنیم، url و html سایت مخصوص موبایل با سایت طراحی شده برای کامپبوتر متفاوت است. به همین دلیل گوگل برای نسخه های مختلف یک وب سایت چندین بار سازمان دهی و نشانه گذاری اطلاعات را انجام میدهد. این موضوع تأثیرات منفی در روند رتبه بندی گوگل دارد.
?یکی از دلایل دیگری که گوگل طراحی ریسپانسیو وب سایت را پیشنهاد میکند این است که تمامی محتویات روی یک وب سایت و یک url قرار میگیرند و این موضوع باعث میشود که کاربران راحت تر با سایت ارتباط برقرار کنند و سایت را به اشتراک بگذارند.
?اشتباهات رایج در طراحی واکنش گرا یا ریسپانسیو :
✔️متن های طولانی در موبایل سخت خوانده میشود:
متن های یک وب سایت می بایست کوتاه باشد مخصوصاً برای کاربران موبایل، چرا که این دستگاه ها دارای صفحه نمایش کوچکی هستند و خواندن متن ها و عناوین طولانی میتواند برای کاربر مشکل باشد و تعداد لمس او را افزایش دهد. استفاده از فونت ریز و نامناسب نیز میتواند مشکلاتی برای خواندن کاربران موبایل ایجاد نماید.
متون طولانی خود را به یکباره به کاربر نمایش ندهید و از دکمه های ادامه مطلب و یا اطلاعات بیشتر جهت ادامه استفاده نمایید. با استفاده از css در طراحی سایت ریسپانسیو سایز فونت متون و عناوین را در سایزهای مختلف بهینه نمایید تا کاربر مرور چشمی بهتری در دستگاه موبایل خود داشته باشد. دکمه های ادامه مطلب را رنگی با نوشته درشت و چشمگیر طراحی کنید.
✔️شماره تلفن ها را برای تماس موبایل فعال کنید:
بعضی وب سایت ها در بالای وب سایت خود، شماره تماس خود را درج میکنند. این شماره گاهاً یک تصویر و یا یک نوشته است. در نسخه موبایل وب سایت شما ضرورت ایجاد دکمه تعاملی تماس با دستگاه موبایل کاربر اهمیت پیدا میکند. استفاده از لینک تماس تلفن در این شماره تلفن ها میتواند به تماس راحت تر کاربر با شما کمک نماید. و کاربر با لمس این شماره اقدام به شماره گیری خواهد کرد.
✔️نکاتی کوچک اما مؤثر :
ایجاد جذابیت برای کاربران موبایل توسط نمایش دکمه های بزرگ و لینک های جذاب باعث میشود کاربران از وب سایت شما بیشتر استفاده کنند. از دکمه های واضح و جذاب جهت تشویق کاربران برای عضویت در خبرنامه و یا تکمیل یک فرم استفاده نمایید. نوشته روی دکمه ها را نیز با استفاده از css درشت نمایید تا برای کاربران خوانا باشد.
دیدگاهتان را بنویسید