ابزار تست سرعت سایت
یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در موفقیت هر وبسایت، سرعت آن است. تجربه نشان داده است که وبسایتهایی که با سرعت بیشتری در مرورگر کاربر ظاهر میشوند رتبههای بسیار بهتری در نتایج جستجو به دست میآورند؛ نرخ تبدیل بالاتری دارند؛ ضریب بازگشت (Bounce Rate) آنها کمتر است؛ بازدیدکنندگان زمان بیشتری را در آنها صرف میکنند و در مجموع، تجربه بهتری را برای کاربر رقم میزنند و کاربران بیشتری را جذب و حفظ میکنند. به همین دلیل، استفاده از ابزار تست سرعت سایت و وبسایتهایی که سرعت بارگذاری وبسایتتان را تست و ارزیابی میکنند ضروری است تا بتوانید به کمک اطلاعات و راهنمایی آنها تمهیدات لازم را اِعمال کنید و بهترین عملکرد ممکن را در این زمینه شاهد باشید.
ابزارهای تست سرعت سایت
1. ابزار PageSpeed Insights گوگل
PageSpeed Insights گوگل یک ابزار تست سرعت سایت است که از 1 تا 100 به سرعت وبسایت شما امتیاز میدهد. هر چه این امتیاز بالاتر باشد، سایت شما وضعیت بهتری دارد. به طور کلی، کسب امتیاز بالاتر از 85 به معنی عملکرد مطلوب وبسایت خواهد بود. PageSpeed هم نسخه دسکتاپ و هم نسخه موبایلی وبسایت شما را آنالیز کرده و توصیههای لازم را نیز ارائه میکند.
این ابزار کاربردی هر صفحه را بر مبنای عملکرد آن در موارد زیر ارزیابی میکند:
• زمان بارگذاری قسمت بالایی صفحه (بخش above-the-fold): فاصله زمانی بین درخواست کاربر برای بارگذاری یک برگه جدید تا لحظهای که محتوای بالای صفحه توسط مرورگر پردازش شده و نمایش داده میشود.
زمان بارگذاری کل صفحه: فاصله زمانی بین درخواست کاربر برای بارگذاری یک برگه جدید تا لحظهای که کل محتوای صفحه توسط مرورگر پردازش شده و نمایش داده میشود.
گزارش موبایلی یک مقوله دیگر با عنوان «
تجربه کاربری» را نیز در برمیگیرد که در امتیازدهی وبسایت لحاظ خواهد شد. بهعنوانمثال در تست نسخه موبایل برای مواردی مانند پیکربندی Viewport (ناحیه قابل مشاهده کاربران از یک صفحه وب)، اندازه اهداف لمسی (دکمهها و لینکها) و همچنین اندازه فونت اهمیت خاصی در نظر گرفته میشود. اخیراً کارگروه PageSpeed Insights یک ابزار جدید تست سرعت وبسایت را در سایت think with Google راهاندازی کردهاند که امتحان کردن آن نیز خالی از لطف نیست.
2. GTmetrix
وبسایت
GTmetrix یکی دیگر از ابزارهای تست سرعت سایتهاست که با توجه به PageSpeed و شاخص YSlow (بر مبنای استانداردهای یاهو) از A تا F به وبسایت شما امتیاز میدهد. گزارشهای GTmetrix در شش بخش مختلف، شامل PageSpeed، YSlow، نمودار آبشاری، محور زمانی بارگذاری، ویدئو و تاریخچه یا سوابق ارائه میشود.
با ثبتنام و دریافت یک حساب کاربری رایگان میتوانید وضعیت وبسایتتان را از هفت موقعیت جغرافیایی مختلف ارزیابی کنید. علاوه بر این، امکان انتخاب نوع مرورگر (کروم یا فایرفاکس) و نحوه اتصال (دایال آپ یا اینترنت پرسرعت) نیز وجود دارد. ازجمله سایر ویژگیهای پیشرفتهتر این ابزار، میتوان به قابلیت تهیه ویدئو از بارگذاری سایت (ضبط و نمایش لحظه به لحظه بارگذاری وبسایت برای پیدا کردن بخشهایی که بارگذاری سایت را بیشتر به تعویق میاندازند) و همچنین امکان مستثنا کردن تبلیغات و نمایش تأثیر آنها بر بارگذاری سایت اشاره کرد.
توجه داشته باشید که بدون ثبتنام و ایجاد یک حساب کاربری رایگان علاوه بر اینکه به بسیاری از گزینههای بالا دسترسی نخواهید داشت، معمولاً در ابتدای درخواست برای بررسی سرعت سایت باید مدتی در صف وبسایتهای متقاضی منتظر بمانید.
3. WebPageTest
وبسایت WebPageTest شباهت زیادی به ابزارهای بالا دارد، اما امکان انتخاب موقعیتهای جغرافیایی و مرورگرهای بسیار بیشتری (ازجمله مرورگرهای موبایل و مدلهای مختلف گوشیهای هوشمند) را در اختیار کاربر قرار میدهد. این ابزار کاربردی بر اساس تستهای مختلف عملکردی خود، مانند تستهای TTFB، فشردهسازی، کش کردن، استفاده مؤثر از CDN و موارد مشابه، از A تا F به وبسایت شما امتیاز میدهد.
گزارش WebPageTest در هشت بخش ارائه میشود؛ شامل خلاصه گزارش، جزئیات، مرور عملکرد، جزئیات بارگذاری محتوا، اسکرینشاتها و همچنین دو بخش آنالیز تصاویر و نقشه سرعت بارگذاری اجزای مختلف برگه مورد نظر. علاوه بر این، روش سنجش این ابزار تا حدی منحصر به فرد است؛ از این بابت که میتوانید تست را با استفاده از دکمه RE-RUN THE TEST در صفحه خلاصه گزارش (Summary) تکرار کنید و نتایج اولین بازدید و بازدیدهای تکراری را با هم مقایسه کنید. این قابلیت میتواند در تشخیص تأخیر اولیه DNS (که قبلاً به آن اشاره شد) کارساز باشد. در مجموع، WebPageTest قابلیتهای پیشرفتهای دارد که از آن میان میتوان به قابلیت ضبط و نمایش ویدئویی بارگذاری سایت (مشابه GTmetrix)، غیرفعال سازی جاوا اسکریپت، نادیده گرفتن SSL و امکان انتخاب گوشیها، کشورها و مرورگرهای مختلف برای انجام تست سرعت وبسایت اشاره کرد.
4. dotcom-monitor
dotcom-monitor یک ابزار تست سرعت سایت نسبتاً ساده است، اما تست سرعت سایت از نواحی جغرافیایی مختلف را به طور همزمان اجرا میکند و نتایج تست را در یک صفحه نشان میدهد که با کلیک بر روی هرکدام از مناطق میتوانید گزارش وضعیت آن را در ستون سمت چپ مشاهده کنید. اگر امکان بررسی وضعیت سرعت سایت در نواحی مختلف جهان برایتان اهمیت دارد، این قابلیت میتواند باعث صرفهجویی قابل توجهی در وقت شما شود؛ چرا که در بقیه ابزارهای تست سرعت وبسایت برای بررسی وضعیت سرعت بارگذاری سایت در هر منطقه باید مجدداً تست را اجرا کنید. علاوه بر این، در ستون سمت چپ دو زبانه وجود دارد که وضعیت سرعت سایت در اولین بازدید (زبانه First Visit) و بازدیدهای بعدی (Repeat Visit) را به صورت مجزا نشان میدهد.
5. Yellow Lab Tools
Yellow Lab Tools یک ابزار تست عملکرد و کیفیت وبسایت است که اطلاعات فراوان و برخی ویژگیهای منحصر به فرد را ارائه میدهد که در سایر ابزارهای تست سرعت وبسایتها وجود ندارد. این ابزار بر اساس شاخصهایی مانند حجم صفحه، تعداد درخواستها، DOM (Document Object Model)، ایرادات جاوا اسکریپت و CSS و پیکربندی سرور، از A تا F به وبسایت امتیاز میدهد.
6. DevTools گوگل کروم
یکی دیگر از ابزارهای سهلالوصولی که برای تست سرعت سایت نباید از قلم بیندازید، DevTools مرورگر محبوب کروم است. این ابزار علیرغم سادگی، ویژگیهای پیشرفتهای نیز دارد و با استفاده از کلیدهای میانبر زیر در هر زمانی که بخواهید میتوانید آن را اجرا کنید:
• ویندوز: F12 یا Ctrl + Shift + I
• مک: Cmd + Opt + I
گوگل در جدیدترین بهروزرسانیهای خود امکان نمایش جزئیات بارگذاری سایت را به نمودار آبشاری DevTools اضافه کرده است. از این طریق بهراحتی و با جزئیات دقیق میتوانید ببینید که بارگذاری چه مواردی بیشتر وقت میگیرد. برای استفاده از این قابلیت به زبانه Performance بروید و با استفاده از کلید ترکیبی Ctrl + E فرآیند تست را آغاز کنید. پس از چند ثانیه با فشردن دکمه Stop میتوانید گزارش تست را در بخشهای مختلف این قسمت مشاهده کنید.
7. Sucuri Load Time Tester
Sucuri Load Time Tester نیز ابزار سریع و سادهای برای سنجش عملکرد وبسایت از نقاط جغرافیایی مختلف است. این وبسایت، سرعت اتصال و TTFB هر یک از مناطق را به همراه نمودار مقایسهای و امتیاز کلی وبسایت نمایش میدهد.
8. Pagelocity
Pagelocity یکی دیگر از ابزارهای تست سرعت سایت است که در امتیازدهی به سایتها روش خاصی دارد. این ابزار با توجه به مؤلفههایی مانند عملکرد، سئوی داخلی و وضعیت کدهای وبسایت از 1 تا 100 به آن امتیاز میدهد. بهعلاوه، برای بهینهسازی هر یک از این قسمتها توضیحات و توصیههای متناسبی را نیز ارائه میکند. ضمناً این ابزار یک افزونه برای کروم دارد که با نصب آن میتوانید صفحهای که بازکردهاید را فوراً آنالیز کنید.
افزونههای گوگل کروم برای تست سرعت وبسایت
چندین افزونه رایگان برای کروم وجود دارد که به کمک آنها میتوانید به آسانی سرعت وبسایت مورد نظرتان را بسنجید. ازجمله بهترین افزونههای گوگل کروم برای تست سرعت وبسایت عبارتاند از:
• Page Load Time
• app.telemetry Page Speed Monitor
• Performance-Analyser
• LoadFocus Load Testing
دیدگاهتان را بنویسید