بهترین سیستم مدیریت محتوا
بهترین سیستم های مدیریت محتوا (CMS)
در دنیای وب سیستم های مدیریت محتوای بسیار زیادی وجود دارند که هریک قابلیتهای متفاوتی را برای کاربر فراهم مینمایند.برای تشخیص بهترین سیستم های مدیریت محتوا تا انتهای مقاله، همراه w3design باشید.
دنیای سیستم مدیریت محتوا جنگلی است که اگر در آن به دنبال بهترین می گردید در انتخاب خود در تعداد زیاد گزینه ها گم خواهید شد. در حال حاضر بین 250 تا 350 برنامه مختلف در این زمینه در بازار وجود دارد. از ابزار ها با افزونه های ساده گرفته تا سیستم های تجاری گران با قابلیت های بی پایان. سوالی که شما می بایست بپرسید این است که کدام نوع از این سیستم ها به نیاز های شما برای رسیدن به هدف کمک می کند. که بازار نشان می دهد وردپرس و جوملا پر طرفدارترین CMS ها هستند.
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
سیستم مدیریت محتوا یا CMS (به انگلیسی: Content Management System) نرمافزاری است که فرایند ایجاد، ویرایش، مدیریت و انتشار محتوا را تسهیل میکند. سیستم مدیریت محتوا به کاربران اجازه میدهد تا بر محتوای متنی، ویدئویی و تصاویر وبسایت خود کنترل کامل داشته باشند.
پیشنهاد میکنیم ازین مقاله دیدن فرمائید : سیستم های مدیریت محتوا و انواع آن
مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا
- مدیریت آسان سیستم مدیریت محتوا و امکان ویرایش سایت توسط افراد مختلف
- قیمت مناسب نسبت به طراحی سایت با کد نویسی
- سرعت بالای طراحی سایت
- وارد کردن سریع محتوای سایت
- به روز رسانی سریع محتوای سایت
- امکان پشتیبانی سایت توسط طراحان دیگر
- امنیت بالا و بروزرسانی سریع
در ادامه به بررسی چند نمونه از بهترین سیستم های مدیریت محتوا از جمله وردپرس، جوملا و دروپال میپردازیم.
معرفی و مقایسه بهترین سیستم مدیریت محتوا
1-وردپرس WordPress
وردپرس انتخاب شماره یک ما برای بهترین، سیستم مدیریت محتوا است. وردپرس محبوبترین نرمافزار CMS در دنیا است و حدود 35 درصد از کل وبسایتهای اینترنتی از این سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنند. قالبهای زیادی مطابق با سلیقههای مختلف طراحی شده است. با این CMS به آسانی میتوانید ظاهر سایت را تغییر دهید. وردپرس یک سرویس رایگان است اما برای نصب تعدادی از افزونهها نیاز به پرداخت وجه دارید.از جمله ویژگیهای مثبت این سیستم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت بالای نصب و راهاندازی
- حجم کم
- رایگان بودن
- داشتن افزونههای متعدد
- سازگاری و بهینه بودن برای موتورهای جستوجو
- کاربری آسان
اگر یک سایت محتوا محور بلاگی یا خبری میخواهید، وردپرس بهترین گزینه برای شما است.
2-جوملا Joomla
جوملا یکی دیگر از سیستمهای مدیریت محتوا رایگان است که دارای قالبهای مختلف است. این CMS از سال 2005 مشغول به کار شده است. جوملا یک سیستم مدیریت محتوای ایدهآل برای توسعهدهندگان وب و کاربران باتجربه است؛ اما برای تازهکارها گزینه مناسبی نیست.بعضی از ویژگیهای این سیستم به شرح زیر هستند:
- سرعت بالای نصب و راهاندازی
- رایگان بودن
- داشتن بیش از ۶۰۰۰ افزونه
جوملا برای تمامی انواع کسبوکارهای آنلاین کوچک و بزرگ مناسب است. با این حال، رابط کاربری پیچیده، استفاده از آن را برای افراد مبتدی سخت میکند.
3-بلاگر Blogeer
بلاگر از سال 1999 مشغول به فعالیت است. همانطور که از نام آن مشخص است بلاگر یک سیستم مدیریت محتوا است که بهطور خاص برای وبلاگ نویسی طراحی شده است. این یک سرویس رایگان است که مالک آن Google است.
ویژگیهای کلیدی:
- راه اندازی بسیار ساده
- دامنه و هاست رایگان
- قابلیت ادغام با دیگر ابزارهای گوگل مثل گوگل آنالیتیکس
- با این وجود کاربرد بلاگرفقط ساخت یک وبلاگ است و اگر شما سایتی از نوع دیگری مدنظر داشته باشید، بلاگر مناسب شما نخواهد بود. انعطاف کم و محدود بودن امکانات این cms باعث شده افراد کمتری به سمت این پلتفرم بروند.
4-دروپال Drupal
این سیستم کاربران کمتری دارد اما توانسته است توجه طراحان حرفهای را به خود جلب کند. میگویم طراحان حرفهای چون قالبهای آماده آن کم هستند. توسعه دادن قالب جدید نیز کاری تخصصی است و نیاز به مهارتهای برنامهنویسی دارد. این سیستم برای طراحی و ایجاد پرتالهای خبری، سایتهای آپلود و دانلود، سایتهای شرکتهای بزرگ و … کاربرد دارد.
مهمترین ویژگیهای دروپال به شرح زیر هستند:
- سرعت خوب
- توسعهپذیری عالی
- امنیت بالا
- پشتیبانی قوی
- استفاده از این سیستم به افراد مبتدی توصیه نمیشود اما حرفهایها میتوانند با استفاده از آن سایتهای قوی و امنی طراحی کنند.
5-مجنتو Magento
یکی دیگر از سیستم های مدیریت محتوا متن باز با امکان افزونه های توسعه یافته مجنتو میباشد. و به شما امکان دسترسی و ادیت کدها را می دهد و هر ویژگی که لازم دارید را میتوانید به وب سایت خود بدهید. یکی از علل طرفداری از مجنتو امکان ساخت وب سایت فروشگاهی میباشد. و درحال حاضر شرکت های بزرگی همچون سامسونگ ، آدیداس ، نوکیا، نایک و اسکایپ از مجنتو استفاده میکنند.
سال انتشار مجنتو ۲۰۰۸ می باشد. و بیش از دویست هزار فروشگاه با این سیستم ساخته شده است.و دو نسخه از آن منتشر شد که یکی متن باز و رایگان و دیگری نیاز به لایسنس و نیاز به خرید دارد که همین علت باعث شده کاربران کمتری به این سیستم مراجعه بکنند و برای فروشگاه های خودشون از این سیستم استفاده بکنند.
ویژگی های کلیدی مجنتو:
- قابلیت ساخت فروشگاه آنلاین
- دارای قالبهای رایگان
- سئو مناسب
- از معایب آن میتوان به عدم زیبایی پنل مدیریت، رایگان نبودن نسخهی Pro آن اشاره کرد. همچنین در نسخه رایگان کاربر نمیتواند از پشتیبانی رایگان استفاده بکنند.
6-تیپو 3
هر چند این سیستم مدیریت محتوان چندان معروف نیست اما دارای قابلیت های قابل قبولی است.یکی از مواردی که این نوع سیستم را از بقیه سیستم ها مجزا می کند، توانایی این سیستم برای راه اندازی اینترانت ها و شبکه های داخلی یا سازمانی است.اما شما باید بدانید که این سیستم مدیریت محتوا انتخاب مناسبی برای وب سایت های کاربر محور نیست.این سیستم قابلیت پشتیبانی از زبان های مختلف را دارا می باشد.
7-سرندیپیتی
این سیستم مدیریت محتوا یکی از بهترین سیستم های تعریف شده برای مجموعه های کاربر محور است.برای مثال شما در صورتی که وب سایت های کوچک دارید، می توانید روی این سیستم به شکل ویژه ای حساب باز کنید.
از ویژگی های مهم سرندیپیتی می توان به تنظیمات پویا و فعال حافظه یاد کرد که باعث می شود تا بسیاری از وب سایت ها از آن برای مدیریت محتوای خود استفاده کنند.
8-دات کلییر Dotclear
در صورتی که شما به دنبال بلاگ نویسی هستید، باید دات کلییر را به عنوان یک CMS قوی در نظر داشته باشید.تنظیمات و قابلیت های این سیستم بسیار شبیه به وردپرس برای ایجاد اصلاحات و تغییر می باشد.Dotclear همچنین دارای قابلیت های ویژه ای برای انتشار، طبقه بندی و مدیریت پست ها در وب سایت است.
9-ImpressPages
این مورد شاید جزو سیستم های مدیریت محتوای کمتر شناخته شده باشد اما قطعا یکی از بهترین گزینه ها برای وبلاگ نویس ها است.این سیستم امکان اضافه کردن برخی المان ها را به شما می دهد که بسیاری دیگر از CMS ها قادر به ارائه آن ها نیستند.
10-چامیلو
این سیستم مدیریت محتوا برای شما این امکان را فراهم می کند تا بتوانید وب سایت های آموزشی و خاص را اداره کنید.استفاده از این سیستم ها عمومیت زیادی ندارد و به صورت خاص به منظور LMS و یا مدیریت سایت های آموزشی استفاده می شود.
قابلیت ویژه این سیستم که آن را از سایر CMS ها جدا می کند، امکان برگزاری دوره های آنلاین در وب سایت است.
11-ماگنولیا
ماگنولیا یکی از بهترین و مناسب ترین پلتفرم ها برای تبلیغ محصول و یا فروش آن ها است.Magnolia CMS با دارا بودن امکانات و قابلیت های خاص می تواند فقدان دانش فنی شما برای فروش و یا تبلیغ محصول را جبران کند.
همچنین این سیستم مدیریت محتوا این امکان را به شما می دهد تا بتوانید بازاریابی و تبلیغ مناسبی داشته باشید.
جمع بندی
در این مقاله سعی شد 11 مورد از سیستم های مدیریت محتوا بررسی شوند. آنچه که میتواند در انتخاب یک پلتفرم مناسب به شما کمک کند، آگاهی از کاربرد این سیستم های مدیریت محتوا و مشخص شدن نوع سایت شما است. مثلاً اگر سایت شما یک سایت فروشگاهی است قطعاً باید بلاگر یا دروپال را فراموش کنید.
دیدگاهتان را بنویسید