افزونه WP-DBManager
افزونه WP-DBManager
مدیریت دیتابیس وردپرس برای افزایش سرعت و بهبود سئو سایت بسیار مهم aاست. اگر دیتابیس شما داده های بی استفاده و غیرضروری زیادی داشته باشد در عملکرد وب سایت شما تأثیر زیادی خواهد داشت و سرعت بارگذاری آن را بسیار کم خواهد کرد.افزونه WP-DBManager یک افزونه بهینه سازی دیتابیس عالی و کاربردی است که به شما کمک می کند تمام جوانب سایت وردپرس خود را مدیریت کنید.
امروزه سرعت نقش بسیار مهمی در رضایت کاربران دارد. اگر کاربری درخواست بازدید از سایت شما را داشته باشد و مدت زمان زیادی طول بکشد تا صفحه بارگذاری شود احتمال زیادی وجود دارد که قید بازدید از سایت را زده و از آن خارج شود. به عبارت دیگر سرعت سایت یکی از فاکتورهای رنکینگ سئو است. بارگذاری با سرعت کم به رنکینگ وب سایت شما در نتایج جستجوی گوگل آسیب می زند.
یکی از کارهایی که می توانید به عنوان مالک وب سایت وردپرسی برای افزایش سرعت وردپرس انجام دهید، بهینه سازی دیتابیس وردپرس است. از سری مقاله های آموزش رایگان طراحی سایت امروز به آموزش افزونه WP-DBManager می پردازیم که از آن می توانید برای بهینه سازی، تعمیر، پشتیبان گیری و بازیابی دیتابیس خود استفاده کنید.
❇️آموزش افزونه و نحوه بهینه سازی دیتابیس وردپرس
ابتدا افزونه را دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس منوی جدیدی به نام Database اضافه خواهد شد.
همانطور که از نام آن پیدا است، افزونه WP-DBManager یک پلاگین وردپرس است که از طریق پیشخوان دسترسی به دیتابیس را برای شما آسان می کند. بهترین قسمت افزونه این است که رابط کاربری آن برای افراد غیر متخصص بسیار مناسب است و می توانند بدون اینکه با گزینه های زیادی گیج شوند، از آن استفاده نمایند.
منوی Database افزونه WP-DBManager از زیرمنوهای مختلفی تشکیل شده است که در ادامه آموزش به بررسی آنها می پردازیم.
⭐️Database
در این قسمت اطلاعات مربوط به دیتابیس وردپرس مانند هاست و نام دیتابیس، نام کاربری، نوع و نسخه دیتابیس و جدول های آن و اطلاعاتی مانند Data Usage، Index Usage و Overhead نشان داده شده است.
در این قسمت می توانید به سرعت تشخیص دهید که کدام جدول دیتابیس از رکوردهای بسیار زیادی استفاده می کند. اگر یکی از افزونه های شما رکوردهای زیادی در دیتابیس وردپرس اضافه می کند می توانید از این قسمت آن را پیدا کنید.
⭐️Backup DB
افزونه WP-DBManager به شما اجازه می دهد از دیتابیس وب سایت وردپرس خود پشتیبان تهیه کنید. همچنین می توانید از gZip استفاده کنید یا پشتیبان گیری را بدون فشرده سازی انجام دهید. توصیه می شود اگر دیتابیس شما بزرگ است از gZip استفاده کنید.
⭐️Manage Backup DB
در این قسمت می توانید تعداد کل پشتیبان های دیتابیس را ببینید و آنها را دانلود، ایمیل و حذف کنید. همچنین می توانید برای بازیابی وب سایت خود از یک دیتابیس موجود استفاده کنید. توجه داشته باشید که استفاده از پشتیبان بدون فولدر WP-content امکان پذیر نخواهد بود. شما می توانید آن را از طریق FTP دانلود کنید.
⭐️Optimize DB
این ویژگی امکان بهینه سازی دیتابیس را به شما می دهد. همچنین در این قسمت امکان انتخاب یا عدم انتخاب جداولی که نمی خواهید بهینه سازی شوند را دارید. بهتر است هر ماه عملیات بهینه سازی دیتابیس را انجام دهید.
⭐️Repair DB
گاهی اوقات پیش می آید که صفحه اصلی وب سایت شما هیچ نوشته ای را نشان نمی دهد. این اتفاق در بسیاری موارد به خاطر یک اختلال در دیتابیس به وجود می آید. با استفاده از این ویژگی می توانید به سرعت پایگاه داده خود را تعمیر کنید.
⭐️Empty Drop tables
در این قسمت از آموزش به بررسی زیرمنوی Empty Drop tables در افزونه WP-DBManager می پردازیم. با استفاده از این ویژگی می توانید رکوردهای هر جدول در دیتابیس را خالی کنید یا جداول را از دیتابیس خود حذف نمایید. از این ویژگی با احتیاط استفاده کنید زیرا ممکن است باعث شکسته شدن سایت خود شوید. بهتر است قبل از استفاده از ویژگی Empty Drop table از دیتابیس خود پشتیبان تهیه کنید.
این ویژگی زمانی مفید است که شما می خواهید ورودی های لاگین را از هر افزونه موجود پاک کنید (به عنوان مثال افزونه های ریدایرکت کردن یا 404) و یا می خواهید جدول افزونه های غیرفعال را حذف کنید. توجه داشته باشید که عملیات خالی و حذف کردن جداول دیتابیس قابل برگشت نیست. پس تنها زمانی این کار را انجام دهید که دقیقاً می دانید چه می کنید یا از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
⭐️Run SQL Query
هنگامی که نیاز به اجرای کوئری های SQL دارید، این ویژگی افزونه WP-DBManager به شما کمک می کند مستقیماً از طریق پیشخوان وردپرس اقدام به انجام این کار نمایید. در این آموزش دو تا از کوئری هایی که برای کاهش اندازه دیتابیس بهتر است در وب سایت خود اجرا کنید را ارائه می کنیم:
DELETE FROM wp_commentmeta WHERE comment_id NOT IN (SELECT comment_id FROM wp_comments);
DELETE FROM wp_commentmeta WHERE meta_key LIKE '%akismet%';
توجه داشته باشید که در بعضی نصب های وردپرس ممکن است نام جداول دیتابیس با آنچه که در این کد آمده است متفاوت باشد. ممکن است چیزی مانند “wp_commentsmeta” باشد. بنابراین حتماً نام جداول دیتابیس خود را بررسی کرده و نام درست را در کد بالا وارد کنید.
DELETE FROM wp_postmeta WHERE meta_key = "_edit_lock";
DELETE FROM wp_postmeta WHERE meta_key = "_edit_last";
⭐️DB Options
در این قسمت می توانید گزینه های پشتیبان گیری شامل مسیری که می خواهید از دیتابیس پشتیبان بگیرید را پیکربندی کنید. همچنین در این بخش می توانید مشخص کنید هر چند وقت یکبار دیتابیس به صورت خودکار پشتیبان گیری، بهینه سازی و تعمیر شود. بهتر است از ویژگی های بهینه سازی و تعمیر به صورت خودکار استفاده نکنید و هر ماه خودتان این کار را به صورت دستی انجام دهید.
اگر می خواهید فایل های پشتیبان برای شما ارسال شود یک ایمیل در این قسمت وارد کنید.
دیدگاهتان را بنویسید