افزونه Admin Menu Editor
Admin Menu Editor یکی از بهترین افزونه های مدیریت کاربر و محدودیت دسترسی وردپرس است که به شما امکان می دهد منوی مدیریت وردپرس را ویرایش کنید. اگر می خواهید قابلیت های منوی مدیریت وردپرس را مخفی کنید، تغییر دهید یا دوباره مرتب کنید، افزونه Admin Menu Editor دقیقاً برای همین کار ساخته شده است.
این افزونه به شما امکان کنترل کامل منوی مدیریت وردپرس را می دهد و دارای ویژگی های مفیدی مانند مخفی کردن منوها برای کاربران بر اساس نقش، تغییر رنگ منو، پنهان کردن افزونه ها، پنهان کردن نوار ابزار مدیریت و بسیاری دیگر است.
از سری مقاله های آموزش رایگان طراحی سایت امروز به آموزش افزونه Admin Menu Editor می پردازیم.
ابتدا افزونه را دریافت نموده و آن را در سایت خود در بخش افزونه ها نصب کنید.
بعد از اینکه افزونه نصب شد آن را فعال کنید. پس از فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس به مسیر تنظیمات » Menu Editor بروید. صفحه ای مشابه شکل زیر مشاهده می کنید.
افزونه Admin Menu Editor گزینه های متنوعی برای ویرایش منوهای مدیریت وردپرس در اختیار شما قرار می دهد.
صفحه Menu Editor یک طرح تعاملی از پنل مدیریت سایت شما را نشان می دهد. با کلیک بر روی هر یک از بخش ها، می توانید آیتم های زیر منو را ببینید. اما ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که افزونه مطابق میل شما رفتار می کند.
در بالای صفحه روی تب “Settings” کلیک کنید.
در این صفحه می توانید افرادی که به Menu Editor دسترسی دارند، ماژول ها یا افزونه هایی که می توانید تغییر دهید، طرح رنگ و مکانی که منو نشان داده می شود را تغییر دهید.
توجه داشته باشید که Admin Menu Editor از قابلیت های multisite پشتیبانی می کند. این بدان معنی است که می توانید نحوه نمایش منو در شبکه وب سایت خود را تغییر دهید.
شما می توانید تنظیمات را همانطور که هست باقی بگذارید یا طبق نیازهای سایت خود تغییراتی در آن ایجاد کنید. پس از پایان کار بر روی دکمه “ذخیره تغییرات” در پایین صفحه کلیک کنید.
❇️ویرایش منوهای پیشخوان وردپرس
افزونه Admin Menu Editor از یک ابزار کشیدن و رها کردن برای مرتب کردن منوهای مدیریت وردپرس استفاده می کند. کافی است منویی که می خواهید جابجا کنید را کشیده و در مکان مورد نظر خود رها کنید.
به این ترتیب می توانید ترتیب نمایش منوهای پیشخوان وردپرس را با توجه به آنچه برای شما و سایر کاربران منطقی است، تغییر دهید.
اگر می خواهید منوهای پیشخوان را تغییر نام دهید یا مکانی که به آن لینک داده می شود را تغییر دهید کافی است روی فلش کوچکی که در سمت راست منو وجود دارد، کلیک کنید.
با این کار یک پنجره کشویی باز می شود که در آن می توانید تنظیمات زیر را ویرایش کنید:
- Menu Title: از این قسمت می توانید برای تغییر نام منوهای پیشخوان وردپرس استفاده کنید.
- Target Page: شما می توانید منوهای موجود در پیشخوان را به هریک از صفحات سایت وردپرس خود لینک دهید یا URL سفارشی خود را اضافه کنید. این ویژگی در مواقعی که یک منوی جدید ایجاد کرده اید و می خواهید آن را به منابع خارجی لینک دهید، مفید است.
- URL: این گزینه در مواردی که صفحه هدف را سفارشی کرده اید، قابل ویرایش می شود. شما می توانید URL سایتی که می خواهید به آن دسترسی پیدا کنید را اضافه کنید.
- Required capabilities: فقط کاربرانی با توانایی های خاص قادر به دیدن منو هستند. هنگام ایجاد برگه، کاربر با قابلیت “edit_pages” که به حساب کاربری خود متصل است می تواند منوی برگه ها را مشاهده کند.
- Extra capabilities: با استفاده از این گزینه می توانید منو را از کاربران خاصی پنهان کنید. با این کار می توانید برخی از نقش ها و قابلیت های کاربرانی که می توانند به منو دسترسی داشته باشند را انتخاب کنید. این گزینه یک ویژگی عالی در محیط های تیمی است.
پس از انجام تنظیمات، روی دکمه “Save changes” در بالای صفحه کلیک کنید.
❇️ساخت منوی جدید در پیشخوان وردپرس
یک نوار ابزار در بالای صفحه وجود دارد که با استفاده از آن می توانید منوی جدید به پیشخوان وردپرس اضافه کنید.
برای این کار روی دکمه New menu در نوار ابزار کلیک کنید. افزونه Admin Menu Editor یک منوی جدید زیر آخرین منو انتخاب شده ایجاد می کند.
در باکس تنظیمات منو می توانید موارد زیر را تنظیم کنید:
در قسمت Menu Title یک عنوان برای منوی جدید انتخاب کنید.
در قسمت Target Page صفحه هدف را انتخاب کنید. تنظیم صفحه هدف تعیین می کند که وقتی کاربر روی منو کلیک می کند چه اتفاقی می افتد. در نسخه رایگان، سه گزینه اصلی وجود دارد که عبارتند از:
- لینک به یک صفحه مدیریت موجود: این گزینه باعث می شود که منو یک کپی از یکی دیگر از منوهای موجود باشد. شما می توانید به تعداد دلخواه کپی داشته باشید اما باید مراقب تداخل مجوزها و دوپلیکیت شدن URL ها در سطح بالا باشید. وقتی دو منو صفحه هدف یکسانی داشته باشند اما تنظیمات توانایی های آنها متفاوت باشد، ممکن است در موقعیتی قرار بگیرید که هر دو منو غیرقابل دسترس شوند. اگر چنین اتفاقی افتاد ، مشخصاً توانایی یکسانی را برای هر دو تنظیم کنید یا از دکمه “پنهان کردن بدون جلوگیری از دسترسی” استفاده کنید. در مورد این ویژگی در ادامه آموزش بیشتر توضیح خواهیم داد.
- لینک به یک URL سفارشی: از منوی کشویی Target Page گزینه <Custom URL> را انتخاب کنید و یک URL معتبر در قسمت “URL” وارد کنید. با کلیک بر روی منو، URL مشخص شده به طور پیش فرض در تب فعلی باز می شود. اگر می خواهید آن را در یک تب جدید یا <iframe> باز کنید، به نسخه Pro افزونه Admin Menu Editor نیاز دارید.
- یک منوی غیرقابل کلیک ایجاد کنید: گزینه <None> را انتخاب کنید تا یک منو ایجاد کنید که لینکی نداشته باشد. این گزینه به عنوان راهی برای کمک به سازماندهی منوهای بزرگ در نظر گرفته شده است. یک منوی بدون کلیک را می توان به عنوان لیبل، جدا کننده یا عنوان بخش استفاده کرد.
در قسمت Extra capabilities می توانید مجوز منوهای سفارشی را پیکربندی کنید. فقط باید چند مورد را بخاطر بسپارید:
- در صورت لزوم ، می توانید به هر نقشی حتی مشترک اجازه دهید تا منو را مشاهده کند.
- وقتی منوی جدیدی ایجاد می کنید و از گزینه “Custom URL” برای لینک دادن به یک صفحه استفاده می کنید، محدودیت های دسترسی که برای آن صفحه اعمال می شود، برای منوی جدید نیز اعمال می شود.
با کلیک بر روی لینک Show advanced options گزینه های دیگری ظاهر می شود که می توانید آنها را پیکربندی کنید.
این گزینه ها عبارتند از:
- تغییر آیکون
- مشاهده کلاس CSS منو و تغییر آن
- اضافه کردن ID به منو
- تغییر عنوان پنجره
برای حذف منو کافی است در نوار ابزار روی دکمه Delete Menu کلیک کنید.
توجه داشته باشید که:
- حذف منوهای درون ساخته وردپرس یا منوهای ایجاد شده توسط افزونه های دیگر امکان پذیر نیست. اگر می خواهید آنها را حذف کنید باید آنها را مخفی کنید.
- هر منوی سطح بالا باید یک URL منحصر به فرد داشته باشد. اگر برای لینک دادن به یک صفحه به دو منو نیاز دارید، سعی کنید یک پارامتر جستجوی تصادفی به هر دو URL اضافه کنید تا منحصر به فرد شوند. به عنوان مثال ، به جای دو پیوند به https://example.com ، از لینک های زیر استفاده کنید.
https://example.com/؟abcd=123456
https://example.com/؟abcd=987654
مجوزهای منو براساس توانایی ها هستند. برای پنهان کردن منو از یک نقش یا کاربر باید قسمت “Extra capabilities” را روی توانایی که این نقش یا کاربر ندارد، تنظیم کنید.
به عنوان مثال فرض کنید می خواهید یک منو را از تمام کاربران بجز مدیر پنهان کنید. با باز کردن پنجره کشویی Extra capabilities لیستی از تمام توانایی ها و نقش های موجود در سایت وردپرس شما نشان داده می شود.
با مشاهده این جدول خواهید دید که چندین توانایی منحصر به فرد مانند “manage-options” ، “activate_plugins” ، “switch_themes” و غیره فقط برای مدیر سایت وجود دارد. کافی است Extra capabilities را به هر یک از این گزینه ها تغییر دهید تا منو از دید کاربران غیر مدیر مخفی شود.
افزونه Admin Menu Editor برای اینکه به شما برای پیدا کردن مناسب ترین توانایی کمک کند، یک جدول پیشنهادات ارائه کرده است.
در قسمت سمت راست جدول، برای هر نقش، ستون “Suggestion” توانایی که نقش های زیر آن ندارند را نشان می دهد. شما در ستون Suggestion می توانید موس خود را روی نام توانایی قرار دهید تا ببینید با انتخاب آن توانایی کدام نقش ها می توانند به منو دسترسی پیدا کنند. نقش هایی که هم توانایی مورد نیاز و هم توانایی اضافی دارند، با رنگ سبز مشخص می شوند.
توجه داشته باشید که پیشنهادات به صورت خودکار تولید می شوند و ممکن است همیشه مناسب ترین نیاز شما نباشند.
توجه به چند نکته ضروری است:
- برای پنهان کردن یک منوی سطح بالا ، باید تمام زیر منو های آن را نیز مخفی کنید. یک منوی سطح بالا تا زمانی که حداقل یک زیرمنوی قابل مشاهده داشته باشد، قابل مشاهده خواهد بود.
- شما می توانید گزینه extra capability را به جای توانایی روی شناسه (ID) نقش تنظیم کنید. با این کار منو از دید همه کاربرانی که نقش خاصی ندارند، پنهان می شود. به عنوان مثال ، تغییر تنظیمات به “editor” منو را از سایر نقش ها ، حتی از مدیر ، پنهان می کند.
- استفاده از این تنظیمات برای دسترسی نقشی به منویی که به طور معمول قادر به دیدن آن نیست، امکان پذیر نیست. شما می توانید از Extra capabilities برای ایجاد محدودیت های اضافی استفاده کنید ، اما نمی توانید نیازهای دسترسی که از قبل وجود دارند را نادیده بگیرید.
برای اجازه دسترسی به منو می توانید:
به نقش توانایی لازم را بدهید. این کار را می توانید با هر افزونه مدیریت نقشی انجام دهید. برخی افزونه های رایگان و محبوب که می توانند این کار را برای شما انجام دهند عبارتند از:
🔸افزونه WPFront User Role Editor
🔸افزونه Capability Manager Enhanced
🔸افزونه Advanced Access Manager
همچنین می توانید نسخه Admin Menu Editor Pro را دریافت کنید. این افزونه یک چک باکس را برای هر منو به شما نشان می دهد. وقتی یک منو را انتخاب می کنید، این افزونه به طور خودکار قابلیت مورد نیاز را به نقش انتخابی اختصاص می دهد و باعث می شود منو قابل مشاهده باشد.
❇️پنهان کردن منو بدون متوقف کردن دسترسی به آن
هنگامی که با تغییر تنظیمات Extra capability منو را پنهان می کنید، باعث می شود که منو غیرقابل دسترس باشد. کاربرانی که توانایی انتخاب شده را ندارند، حتی اگر به صورت دستی URL صفحه را تایپ کنند، نمی توانند صفحه مدیریت لینک شده را باز کنند.
شما می توانید بدون اینکه مانع از دسترسی آنها شوید، یکی از منوها را پنهان کنید. برای این کار، منوی مورد نظر خود را انتخاب کنید و روی دکمه نوار ابزار “Hide without preventing access” کلیک کنید:
با این کار منو از دید همه کاربران پنهان می شود ، اما افرادی که توانایی لازم را دارند همچنان می توانند به صفحه مربوطه دسترسی پیدا کنند. به عنوان مثال ، می توانند با وارد کردن URL در نوار آدرس یا دنبال کردن لینک سفارشی، به صفحه دسترسی پیدا کنند.
برای اینکه منوی پنهان شده مجدداً قابل مشاهده باشد، آن را انتخاب کرده و دوباره روی همان دکمه کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید