آموزش و آشنایی اولیه با محیط نرم افزار فتوشاپ
تنظیمات اولیه در محیط نرم افزار فتوشاپ
محیط نرم افزار فتوشاپ برای کاربرانی که از آن استفاده می کنند قابلیت تعیین فضای کاربری را دارد. این قابلیت نرم افزاری سبب می شود تا کاربر بتواند با توجه به فعالیت های مورد نظرش محیط فتوشاپ را به محیطی اختصاصی برای خود تبدیل نماید .برای یادگیری فتوشاپ اولین مرحله، پیدا کردن شناخت از محیط نرم افزار است و اینکه هر چیزی در کجا قرار دارد.در ادامه از این سری آموزش جامع فتوشاپ با ما همراه باشید.
پیشنهاد میکنیم از این مقاله دیدن کنید : فتوشاپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟
صفحه Start Screen در فتوشاپ
در نسخه های اخیر نرم افزار فتوشاپ پس از باز کردن نرم افزار با صفحه ای رو به رو می شوید که لیستی از پروژه هایی که قبلا کار کرده اید را نمایش می دهد.در صورتی که هنوز بر روی پروژه خاصی کار نکرده باشید این صفحه خالی است.به این صفحه استارت اسکرین، Start Screen گفته می شود صفحه ای مشابه تصویر زیر:
آشنایی با محیط نرم افزار فتوشاپ
در صورتی که صفحه استارت اسکرین را مشاهده می کنید بر روی دکمه create new کلیک کنید تا بتوانید پروژه جدیدی ایجاد کنید.در غیر این صورت از منو بر روی File سپس زیر منوی New کلیک کنید.پنجره ای جهت ایجاد یک پروژه جدید نمایش داده می شود.در پنجره بازشده بر روی تب web کلیک کرده و سایر تنظیمات را به صورت پیش فرض رها کنید.بر روی Create کلیک کنید تا وارد محیط فتوشاپ شوید.
صفحه جدیدی که با آن مواجه میشوید شمای کلی از ظاهر نرم افزار فتوشاپ است که مشاهده می کنید و در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
۱- منوی اصلی یا Main Menu (بخش قرمز)
از بخش منوی سایت می توان به تنظیمات فتوشاپ، گزینه ها، تنظیمات تصاویر، فیلترها، بخش ها و امکانات فتوشاپ دست پیدا کرد.برای ایجاد پروژه، باز کردن تصاویر، ذخیره و خروجی گرفتن از تصاویر و …
۲- نوار تنظیمات Options Bar (بخش زرد)
در این بخش گزینه های مربوط به ابزار انتخاب شده برای دسترسی به شخصی سازی و تنظیمات بیشتر مربوط به آن ابزار تعبیه شده است.هر ابزار تنظیمات خاص خودش را دارد که در این بخش نمایش داده می شود.
۳- نوار ابزار یا Toolbox (بخش آبی)
به صورت پیش فرض تولباکس فتوشاپ در سمت چپ صفحه قرار دارد که در این بخش میتوانید ابزارهای در دسترس برای ویرایش تصاویر را مشاهده کنید.اگر در پایین یک ابزار (گوشه پایین سمت راست) مثلث کوچکی را مشاهده کردید، با نگه داشتن کلیک موس روی آن، ابزارهای دیگری به صورت منو باز میشوند.ابزارهایی که بدین شکل در فتوشاپ موجود هستند معمولا با امکانات و توانایی های کارکرد خاص خودشان از یک خانواده تشکیل شده اند.
پنل ها Panels
به هر پنجره ای که در فتوشاپ به نحوی توانایی کنترل و یا اعمال تغییرات در بخشی از تصویر را دارد، پنل panel گفته می شود.به عنوان مثال پنل رنگ یا Color Panel، پنل لایه ها یا layer panel (یکی از مهمترین و پرکاربردترین پنل های فتوشاپ) را می توان نام برد.
یکی از ویژگی های جالب امکان مدیریت و نظم دهی اختصاصی به ترتیب نمایش پنل هاست.شما می توانید پنل ها را از گروهی به گروه دیگر با استفاده از Drag & Drop انتقال دهید و یا حتی یک پنل را به طور کلی از یک گروه خارج کرده و به صورت مستقل در صفحه قرار دهید.در تصویر بالا پنل layers, channels و paths در یک گروه قرار دارند که میتوان آن ها را از هم جدا کرد و یا پنل دیگری به این گروه اضافه کرد.
در تصویر بالا پنل Adjustments با موس نگه داشته شده است و قصد داریم تا آن را به گروه بالاتر اضافه کنیم.همانطور که مشاهده می کنید برای اصطلاحا Dock کردن یک Panel وقتی پنلی را به سمت گروهی میکشیم آن ناحیه به رنگ آبی در می آید و با رها کردن پنل به گروه اضافه می شود.
Document Window
به پنجره ای گفته می شود که در آن ویرایش تصویر یا فایل انجام می شود. در فتوشاپ امکان باز کردن چندین فایل به صورت همزمان وجود دارد.در تصویر زیر فایل logo-circle به عنوان داکیومنت ویندو فعال انتخاب شده است و سایر تب ها فایل های دیگری هستند که در فتوشاپ باز شده اند.
آشنایی بیشتر با محیط فتوشاپ
حال چگونه می توان پس از مرتب سازی پنل ها در فتوشاپ حالت آنها را ذخیره کرد؟در اینجا مفهومی به نام Workspaces یا محیط کار مطرح می شود که در آن شما می توانید پس از چینش دلخواه پنل ها در Adobe Photoshop تغییرات خود را ذخیره نمایید.
توجه داشته باشید که از قبل ورک اسپیس های پیشفرضی ایجاد شده اند که شما می توانید از میان آنها انتخاب کرده و آنها را شخصی سازی کنید در غیر این صورت محیط خود را ایجاد کنید.برای ایجاد یک ورک اسپیس دلخواه مطابق تصویر زیر بر روی بخش مربوط به آن از بالا سمت راست صفحه کلیک کرده یا از منوی نرم افزار به مسیر زیر بروید:
Window > Workspace > New Workspace
در Dialog Box باز شده نامی را برای ورک اسپیس جدید خود انتخاب کرده و بر روی گزینه Save یا ذخیره کلیک کنید.اگر مجددا به بخش Workspaces مراجعه کنید گزینه ای که توسط خود شما ایجاد شده است را در لیست، مشاهده خواهید کرد.برای اضافه کردن پنل از لیست پنل های موجود در فتوشاپ به ورک اسپیس خود در فتوشاپ به منو Window مراجعه کنید.
گزینه هایی که در کنارشان یک تیک سیاه رنگ مشاهده می کنید پنل های فعال هستند و سایر گزینه ها غیر فعالند که با کلیک کردن بر روی آنها به ورک اسپیس شما در Photoshop اضافه می شوند.امکان حذف یک پنل نیز با کلیک بر روی آن در صورت فعال بودن فرآهم است.
دیدگاهتان را بنویسید