هاست و انواع آن
هاست
هاست چیست؟
هاست در زبان انگلیسی (Host) به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته میشود. یک سرور میتواند به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیمبندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته میشود. یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست از یک وبسایت میزبانی میکند. برای راهاندازی یک وبسایت در فضای اینترنت بعد از طراحی قالب سایت، باید به دنبال تهیهی یک هاست مناسب برای خود باشید.
بعد از اینکه متوجه شدید مفهوم هاست چیست، باید با توجه به نیاز وبسایت خود (میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی، مقدار ram و..) یک هاست با ویژگیهای مشخصی از شرکتهای هاستینگ اجاره کنید! اینگونه بخشی از منابع یک سرور به شما تعلق میگیرد و میتوانید تمام اطلاعات و فایلهای سایت خود را در آنجا قرار دهید.
آیا سیستم ما میتواند host مناسبی باشد؟
هاست بخشی از یک سیستم همیشه روشن و متصل به اینترنت است، اگر لحظهای برای این سیستم اتفاقی بیفتد یا اتصال به اینترنت قطع شود، سایت شما از دسترس کاربران خارج میشود و دیگر کسی نمیتواند سایت شما را ببیند.
در شرکتهای هاستینگ حداقل یک تیم کاردان، در ۲۴ ساعت شبانهروز، آماده هستند تا مشکلات احتمالی را رفع نمایند. نرمافزارهایی در سرورها فعال هستند که از کارکرد تمام بخشهای سیستم، گزارشهایی ارسال میکنند تا در صورت بروز خطایی فوراً ایرادات شناسایی شوند.
اگر از سیستم خودتان استفاده کنید با بروز هرگونه مشکلی مثل قطع شدن برق، مشکل اینترنت، خرابی سختافزار و… سایت شما از دسترس خارج میشود و برای رفع آن زمان زیادی از شما گرفته میشود.
در ضمن برای آشنایی کامل با نرمافزارهای راهاندازی، مدیریت و حفظ امنیت سرور هم باید آموزش ببینید.بنابراین دلایل، افراد از شرکتهای هاستینگ کمک میگیرند تا خودشان درگیر این چنین مسائلی نباشند.
انواع host :
به طور کلی در حال حاضر دو نوع هاست لینوکس و ویندوز توسط سرویس دهندگان خدمات میزبانی وب ارائه می شود. بسیاری از کاربران فکر می کنند که چون از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنند حتما باید از سرویس ویندوز استفاده کنند ، باید بگوییم که سیستم عامل سرور هاست شما هیچ ارتباطی با سیستم عامل شما ندارد و شما اصلا دسترسی به سیستم عامل سرور ندارید ، یک پنل برای مدیریت سرویس به شما تحویل داده می شود و توسط این پنل می توانید تمامی قسمت های هاست خود را مدیریت نمایید.
لینوکس :
لینوکس می تواند از زبان های برنامه نویسی html ، php ، js پشتیبانی کند ، لینوکس بسیار بهتر از ویندوز از زبان برنامه نویسی php پشتیبانی می کند بنابراین وب سایت هایی که با زبان php برنامه نویسی شده اند بهتر است از لینوکس استفاده نمایند. بهترین کنترل پنل های دنیا که سی پنل و دایرکت ادمین هستند فقط برای لینوکس برنامه نویسی شده اند ، تقریبا حدود 90% از سایت های ایرانی از هاست لینوکس استفاده می کنند.
ویندوز :
ویندوز می تواند از زبان های برنامه نویسی js ، php ، html و asp پشتیبانی کند ، از آنجایی که زبان برنامه نویسی asp توسط مایکروسافت منتشر شده است تنها ویندوز امکان پشتیبانی از این زبان را دارد ، بنابراین اگر زبان برنامه نویسی وب سایت شما asp می باشد امکان اجرا آن تنها در هاست ویندوز وجود دارد. در حال حاضر تعداد کمی سایت ایرانی که معمولا دولتی نیز هستند از این سرویس استفاده می کنند.
کدام هاست را انتخاب کنیم ؟
چنانچه برای اولین بار است قصد خرید هاست دارید و تقریبا آشنایی کاملی با وب سایت ندارید ما به شما پیشنهاد می کنیم که از سرویس های لینوکس استفاده نمایید ، لینوکس در بین کاربران دنیا بسیار محبوب است ، امنیت بیشتری دارد ، کار با آن راحت تر است ( به دلیل وجود کنترل پنل های دایرکت ادمین و سی پنل ) ، قیمت کمتری دارد ( به دلیل رایگان و اوپن سورس بودن بسیاری از پکیج های آن ) ، همچنین سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس یا جوملا که بسیار معتبر هستند تحت زبان php نوشته شده اند که برای اجرای بهتر و پشتیبانی کامل تر بهتر است از لینوکس استفاده کنید.
کدام موقعیت هاست را انتخاب کنیم ؟
منظور از موقعیت سرور هاست ، همان محل قرار گیری سرور شما می باشد ، سرور همان دستگاه ای است که اطلاعات وب سایت شما در آن وارد می شود ، این سرور هرچه به بازدیدکنندگان شما بیشتر باشد ، سرعت بارگذاری وب سایت برای کاربران بیشتر می شود ، بنابراین استفاده از هاست ایران بیشترین سرعت را برای کاربران شما دارد ، همچنین استفاده از شبکه های اروپایی که بین همه کاربران دنیا هستند نیز گزینه خوبی می باشد. از نظر ما برای کاربران تازه وارد که قصد راه اندازی وب سایت دارند استفاده از هاست معمولی سرویس های داخل کشور می باشد.
انواع هاست بر اساس نوع سرویس :
هاست اشتراکی : در این نوع سرویس در یک سرور اختصاصی یا مجازی به تعداد مشخصی کاربر ( بستگی به قدرت سرور ) هاست ایجاد می شود که هر کدام از آنها دسترسی به سایت خود دارند ، تمام سرویس های با نام میزبانی وب یا هاست در اینترنت از نوع اشتراکی می باشند ، هزینه های اشتراکی بسیار کمتر است ، امنیت این سرویس ها خوب است اما در هر صورت با توجه وجود تعداد دیگری سایت در یک سرور استفاده این سرویس برای سایت های بسیار معتبر توصیه نمی شود. هزینه های این سرویس معمولا در سال حدود 50 هزار تومان می باشند.
سرور مجازی : از تقسیم کردن یک سرور اختصاصی به چند سرور ، سرور مجازی یا vps می گویند ، این سرویس امنیت و گاهی اوقات سرعت بسیار بیشتری نسبت به هاست اشتراکی دارد ، این سرویس برای وب سایت های پربازدید ، مهم و سایت هایی که امنیت بیشتری نیاز دارند توصیه می شود ، هزینه های این سرویس معمولا از حدود ماهیانه 50 هزار تومان به بالا می باشد.
سرور اختصاصی : در این سرویس سایت شما در یک سرور که کاملا در اختیار خودتان است قرار می گیرد و این به این معنی است که هیچ سایت دیگری در سرور شما آپلود نخواهد شد ، به این ترتیب شما می توانید از تمام منابع سرور مانند سی پی یو ، رم و هارد برای خود استفاده نمایید ، این سرویس بیشترین قدرت و امنیت را دارد اما هزینه آن بسیار زیاد و در حدود ماهیانه 500 تا 2 میلیون تومان می باشد.
بنابراین مجدد تکرار می کنیم اگر شما به دنبال راه اندازی یک سایت جدید هستید بهترین پیشنهاد ما استفاده از هاست داخل ایران از نوع لینوکس می باشد و نیازی نمی باشد هزینه بیشتری پرداخت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید