ورک استیشن Workstation چیست؟
ورک استیشن چیست؟
ورک استیشن و یا Workstation که به اختصار به آن (WS) میگویند به رایانه های قدرتمندی گفته میشود که امکان پردازشهای سنگین را برای یک و یا چند کاربر به وجود میآورند.Workstation یک کامپیوتراختصاصی است برای یک یا گروهی از کاربران که میخواهند در یک کار حرفهای و یا تجاری وارد شوند و فعالیتی را به صورت گروهی انجام دهند.
کامپیوترورک استیشن میتواند از یک یا چند نمایشگر رزولوشن و پردازندههای با قدرت پردازش بیشتر از کامپیوترهای شخصی (PC) تشکیل شده باشد. یک ورک استیشن توانایی انجام چندین کار به صورت همزمان را دارد. این توانایی بیشتر از توانایی رایانههای شخصی است.
کامپیوترهای ورک استیشن به دلیل داشتن سخت افزارهای مقاوم و مطمئنتر از PC و لپ تاپ، امنیت و طول عمر و دسترسپذیری بهتری را فراهم میکنند و شما هم میتوانید براساس نیاز و ضرورتهایتان، از کانفیگ مناسب خود استفاده کنید و به مرور زمان و پیشرفت کارهایتان، Workstation تان را هم ارتقا دهید.
سر آغاز ورک استیشن ها در دنیای دیجیتال
احتمالا اولین سیستم ورک استیشن دستگاه IBM 1620 بوده است که در سال 1960 معرفی شد و به عنوان یک سیستم مخصوص کارهای علمی و صنعتی مورد استفاده قرار گرفت و با پیشرفت تکنولوژی در سال 1980 استفاده از این سیستم ها برای بسیاری از صنایع مرسوم شد ، جایی که پردازنده ها از معماری 32 بیتی استفاده میکردند و در انجام امور محوله به کاربران کمک شایانی کرد.
مشخصات فنی ورک استیشن چیست؟
* ساختار بدنه ی دستگاه از جنس ورق آهن با پوشش الکترو استاتیک است و جنس کف دستگاه از جنس استیل می باشد.
* مجهز به سیستم کنترلر دیجیتال
* مجهز به فیلتر HEPA
* مجهز به لامپ UV
* مجهز به لامپ فلورسنت جهت تامین روشنایی فضای داخلی
* مجهز به فن سیرکلاسیون جهت هوای داخل
* مجهز به آلارم هشدار دهنده
* دارای شیشه ی پلکسی ضد UV
تجهیزاتی که برای ایجاد یک ورک استیشن نیاز داریم عبارتند از :
- یک RAM با قابلیت تصحیح خطا (EEC) که میتوانند از بروز خطا در پردازشهای سنگین جلوگیری کند.
- سوکتهای اضافی برای اضافه کردن اسلاتهای رم بیشتر که امکان پردازش بهتر را مهیا میکند.
- استفاده از چند سوکت پردازنده که بسته به نوع مادربرد میتواند تا چهار پردازنده را پشتیبانی کند.
- داشتن چند خروجی گرافیکی برای نمایش تصویر در چند نمایشگر و یا نمایشگرهای خاص؛
- یک سیستم عامل قابل اعتماد با ساختارهایی که بتواند نیازمندیهای کاربران را رفع کند.
- کارتهای گرافیکی با سرعت و عملکرد بالا برای دریافت تصویرهای با کیفیتتر
پردازنده مورد استفاده در کامپیوترهای ورک استیشن
کامپیوترهای ورک استیشن بر خلاف کامپیوترهای معمولی قابلیت پشتیبانی از دو پردازنده و پردازندههای سری زئون اینتل را دارند که در نوع خود، کارایی و سرعت و امنیت بالایی به همراه دارند. این CPU ها در سیستمهای پردازشی حرفهای و انترپرایزی نظیر سرورها استفاده میشوند و به طور کلی کاربرد انترپرایزی و حرفهای دارند. ورک استیشینها هم به دلیل استفاده از چنین سی پی یوهایی در دسته حرفهای و رده بالا قرار میگیرند ضمن اینکه خود Workstation ها هم دارای ردهبندی محصول هستند و رده پایین و متوسط و بالا را پوشش میدهند. تعداد هستههای ارایه شده توسط پردازنده در این ردهبندی تاثیر دارد.
ذخیره سازی اطلاعات در کامپیوتر ورک استیشن
در ورک استیشن یا ایستگاه کاری به دلیل پشتیبانی از چند هارد درایو، امکان پشتیبانی از تکنولوژی RAID وجود دارد در نتیجه امنیت اطلاعات سیستم هم افزایش مییابد و بسته به نوع رید پیاده سازی شده، مزایای متفاوتی نصیب سیستم شما خواهد شد. در صورت خرابی یک یا چند هارد درایو، سیستم میتواند بدون Downtime و وقفه به کار خود ادامه دهد.
رم و حافظه در سیستمهای workstation
رم و حافظه در هر سیستم پردازشی، بر کارایی و سرعت و حتی امنیت سیستم تاثیرگذار است و از آنجایی که در ورک استیشنها از رمها و حافظههای دارای ECC یا Error Correction Code استفاده میشود، تمامی این مزایا را در کنار هم خواهید داشت. پشتیبانی از ظرفیتهای مختلف رم حتی در حد ترابایت، و همچنین تعداد زیاد اسلاتهای DIMM از نکات مهم در سیستمهای Workstation است.
نقش کارت گرافیک در سیستمهای workstation
از آنجایی که کارت گرافیک در کاربردهایی که برای ورک استیشن مطرح شد، نقش اساسی دارد، استفاده از انواع کارت گرافیک و GPU های حرفهای و نیمه حرفهای در Workstation ها نکته مهمی است. پشتیبانی از کارت گرافیکهایی مانند NVIDAI Quadro و NVIDIA Tesla وNVIDIA NVS و AMD FirePro، از ویژگیهای مهم ورک استیشنهاست.با توجه به اینکه در چه سطحی کار میکنید: دو بعدی حرفهای، سه بعدی مبتدی، سه بعدی متوسط، سه بعدی حرفهای و پردازش GPU با کارایی بالا، از انواع کارت گرافیک میتوانید استفاده کنید. در برخی ورک استیشنها حتی امکان استفاده از بیش از یک کارت گرافیک هم وجود دارد.
از workstation در چه فعالیتهای استفاده میشود؟
ورک استیشن ها معمولا به این صورت طراحی شدهاند که بتوانند با دادههای پیچیده و سنگین کار کنند. از این رایانهها در رندر کردن تصاویر، ویرایش عکس ها، نقشه کشی به کمک کامپیوتر، انیمیشن سازی و ارائه نمودارهای ریاضی پیچیده استفاده می شود. این فعالیت ها حجم پردازشی زیادی را به خود اختصاص می دهند. همچنین زمانی که نیازمند دریافت خروجی های خاص مانند استفاده از چند مانیتور باشیم نیز می توانیم از ورک استیشن ها استفاده کنیم.
مزایا و معایب ورک استیشن چیست؟
مهمترین مزیت های ورک استیشن، اشتراک در منابع سخت افزاری و نرم افزاری، امکان بهره مندی اشتراکی از نرم افزارهای تخصصی و بانک های اطلاعاتی و کاهش هزینه های امنیتی است. و از مهمترین معایب آن نیز هزینه راه اندازی نسبتا گران، کاهش سطح و سرعت منابع در حال استفاده در زمان اضافه شدن کاربران و نیز هزینه های غیر منطقی در برابر فناوری های جایگزین مانند مجازی سازی و سرور های است.
دستگاه Work Station چگونه عمل می کند؟
این دستگاه از سه طرف محصور شده است و تحت گردش هوای فیلتر شده توسط فیلتر هپا( HEPA) می باشد. این دستگاه در واقع نوعی هود PCR ایمنی زیستی است که از کاربر، نمونه و محیط محافظت می نماید.این دستگاه مجهز به تایمر جهت کنترل آلودگی UV در محفظه با تنظیم زمان دلخواه است.همچنین این دستگاه دارای سوئیچ خاموش ایمنی است که به محض باز شدن درب دستگاه، چراغ ماوراء بنفش بطور خودکار خاموش شده و کاربر از قرار گرفتن در معرض اشعه ی ماوراء بنفش محافظت می کند.این سیستم می تواند با مونتاژ فیلتر HEPA یا بدون مونتاژ فیلتر HEPA پیکر بندی شود.
دیدگاهتان را بنویسید