طراحی سایت وردپرس چگونه انجام می شود
طراحی سایت وردپرس
یکی از سیستمهای مدیریت محتوای محبوب، سیستم وردپرس است. ساخت سایت با وردپرس نیاز به آنچنان دانش کدنویسی ندارد و خودتان هم میتوانید اقدام به طراحی سایت وردپرس کنید. البته اگر دانش کدنویسی هم به این CMS اضافه شود دیگر هیچ چیز کم نخواهد داشت. جالبتر از همه اینکه وردپرس یک پلتفرم کاملا رایگان و متن باز است. به این معنی که برای استفاده از آن هیچ هزینهای نباید پرداخت کنید.
در وبسایت رسمی وردپرس، تعداد زیادی افزونه و قالب رایگان در اختیار کاربران قرار گرفتهاند. اگر قصد دارید که از افزونهها یا قالبهای پولی استفاده کنید، کافی است هزینه مورد نظر را پرداخت کنید. مانند هر چیز دیگری ایجاد وبسایت وردپرسی هم ملزوماتی دارد. در این مطلب قصد داریم ببینیم که چطور میتوان با استفاده از این CMS قدرتمند، طراحی سایت وردپرس انجام داد. همراه ما باشید.
ساخت سایت با وردپرس
برای طراحی سایت با وردپرس باید چند مورد اولیه را از قبل تهیه کنید:
- هاست: همان طور که میدانید هاست فضایی است که محتوای وبسایتتان را میزبانی میکند. فقط کافی است کلمه خرید هاست را در گوگل جستجو کنید تا لیستی از سرویس دهندگان برایتان نمایش داده شود. ما کار را برایتان آسان کردیم و درباره هاست وردپرس توضیحات کافی را در اختیارتان قرار دادیم.
زمانی که در حال خرید هاست هستید بررسی کنید که سرویسی که انتخاب کردهاید از نسخه 7.3 یا بالاتر PHP و MySQL نسخه 5.6 یا بالاتر و همچنین HTTPS پشتیبانی میکند.
- دامنه: دامنه یا دامین نام و نشانی وبسایتتان است. این نام عموما نام شخص و یا مرتبط با کسب و کار مورد نظر است.
بعد از خریداری این دو مورد باید به سراغ نصب و راه اندازی وردپرس بروید.
دانلود وردپرس
ما برای طراحی سایت وردپرس مسلما باید وردپرس را دانلود و نصب کنیم. برای دانلود فایل نصب وردپرس به وبسایت رسمی وردپرس بروید. در اینجا میتوانید آخرین نسخه از این CMS را به صورت رایگان دانلود کنید. بعد از دانلود این فایل آن را از حالت فشرده سازی خارج کنید. حال باید این فایل را نصب و راهاندازی کنیم تا بتوانیم آن را تکمیل کرده و تبدیل به یک سایت کنیم. ولی برای این موضوع روشهای مختلفی وجود دارد که باید آنها را در نظر داشته باشیم.
نصب وردپرس به صورت دستی
زمانی که نوبت به نصب و سپس طراحی سایت وردپرس میرسد کاربران دو گزینه پیش رو دارند. اینکه وردپرس را به صورت لوکال نصب کنند یا آن را بر روی سرور فعال کنند. در اینجا نصب وردپرس به صورت لوکال هاست را اول از همه بررسی میکنیم. زیرا همیشه همه ما نیازمند نصب سایت روی محیط تستی و مجازی میشوید. پس بهتر است راه آن را بصورت کامل بلد باشیم.
نصب وردپرس بر روی لوکال هاست
لوکال هاست به معنی کامپیوتری است که برنامهای بر روی آن اجرا میشود. به بیان سادهتر میتوان گفت که لوکال هاست فضای سرور را در کامپیوترتان شبیه سازی میکند. بدون اینکه نیاز باشد به یک سرور واقعی و گرانقیمت دسترسی داشته باشید. در روش نصب وردپرس بر روی لوکال هاست حتی در ابتدا نیاز به خرید دامنه و هاست هم نیست. میتوانید این دو را بعد از راه اندازی وبسایت و انتقال آن به سرور خریداری کنید.
مزایای وردپرس
۱. وردپرس یک پلتفرم متن باز (open source) است
متن باز بودن وردپرس به این معناست که توسعه دهندگان وب میتوانند کدهای مورد نظر خود را به آن اضافه کنند و آن را در اختیار سایر افراد قرار دهند. بنابراین افراد برای طراحی سایت وردپرسی نیازی به کدنویسی از پایه را نخواهند داشت. این امکان جزء مزایای وردپرس محسوب میشود ولی باید به این نکته نیز توجه داشت که این موضوع میتواند تا حدی امنیت سایت و عملکرد آن را به مخاطره انداخته و استفاده از کدهای معیوب که توسط دیگران نوشته میشود میتواند موجب عدم عملکرد صحیح وب سایت گردد.
۲. سادگی در طراحی و سهولت در مدیریت وب سایت
با وردپرس هر فردی با حداقل اطلاعات فنی در زمینه برنامه نویسی میتواند وردپرس را نصب و قالب دلخواه خود را پیاده سازی کند. همچنین وردپرس به دلیل دارا بودن یک رابط بصری توانسته فرایند اضافه کردن صفحات جدید، مدیریت پستها، آپلود تصاویر و … را بیش از پیش آسان کند. برای ایجاد یک سایت وردپرسی تنها به یک مرورگر متصل به اینترنت نیاز است و طراح به راحتی میتواند کار طراحی خود را آغاز نماید.
۳. تنوع در افزونهها (plug –in)
یکی از مهمترین مزیتهای وردپرس، داشتن تعداد زیادی افزونه است. هر فرد بنا بر نیاز خود میتواند از این افزونهها استفاده کند. بیشتر این افزونهها به صورت رایگان ارائه شدهاند و افزونههای غیر رایگان نیز با قیمت منطقی و مناسب در اختیار طراحان قرار گرفته است.
۴. قابلیت توسعه پذیری ساده و سریع
با وردپرس هر طراح میتواند به راحتی و با صرف حداقل زمان، سایت خود را توسعه داده و با نصب افزونههای مختلف، بر عملکرد سایت خود بیافزاید. همچنین با توجه به اینکه وردپرس در ابتدا برای وبلاگ نویسی ایجاد شده، قابلیتهای وبلاگ نویسی بالایی دارد که در این بین میتوان به راه اندازی اشتراک ایمیل Rss در وبلاگ، قابلیت ثبت کامنت توسط بازدیدکنندگان و … اشاره کرد.
۵. انعطاف پذیری در طراحی
وردپرس پلتفرمی کاملا انعطافپذیر بوده و قابلیت شخصیسازی براساس سلیقه مشتری را دارد. با نصب افزونهها و تغییر در ظاهر سایت و طراحی سایت ریسپانسیو میتوان یک سایت کامل و متفاوت با سایر سایتهای وردپرسی ایجاد کرد. همچنین سایتهای وردپرسی بسیار مقیاس پذیر هستند، بدین صورت که طراح میتواند هزاران صفحه جدید در سایت ایجاد کرده و نگران عملکرد سایت نباشند. ضمنا مدیر سایت میتواند کاربران متفاوتی را بعنوان مدیر در سایت تعریف و به هر کدام از آنها سطوح دسترسی مختلفی را اطلاق کند. در کنار موارد مورد بحث، برای بروزرسانی سایت و افزونهها نیازی به طراح سایت و برنامه نویس نبوده و آپدیت و بروزرسانی به سادگی انجام میگیرد. تا اینجا به بررسی برخی از مزایای طراحی سایت با وردپرس پرداخته شد. ولی در کنار هر مزیتی، همواره معایبی هم وجود خواهد داشت. در ابتدای امر در کنار مزیت متن باز بودن وردپرس، به مشکلات امنیتی این موضوع هم تا حدی پرداخته شد. البته لازم به ذکر است که استفاده از یک طراح و برنامه نویس مجرب میتواند این مشکل را رفع کند. ولی قطعا افراد تازه کار و بیتجربه حرفهای قادر به رفع مشکلات اینچنینی به شکل نخواهند بود.
دیدگاهتان را بنویسید