آموزش نحوه ایجاد سایت چند زبانه در وردپرس
چند زبانه کردن سایت وردپرس
چند زبانه کردن سایت به معنای راهاندازی یک وبسایت با زبانهای مختلف هست. به عنوان مثال، یک سایت وردپرسی با زبان فارسی، انگلیسی، عربی و فرانسوی راهاندازی میکنیم. هر چند ممکن است این کار سخت بهنظر برسد اما بسیار راحت است. در این مقاله بصورت کامل و قدم به قدم درباره چند زبانه کردن وردپرس صحبت میکنیم.
اما اولین سوالی که موقع چند زبانه کردن سایت برای همه ما پیش میآید این هست که از چند وردپرس مجزا روی پوشههای مجزا استفاده کنیم یا از افزونه چند زبانه وردپرس؟!
افزونه چند زبانه کردن سایت وردپرس یا پوشه مجزا برای هر زبان
برای چند زبانه کردن سایت وردپرس ۲ راه مختلف داریم.
راه حل اول: ایجاد چند پوشه با نامهای fa – en -ar و … هست و سپس نصب کردن چند وردپرس روی هر کدام از این پوشه ها و مثلا
راه حل دوم: استفاده از افزونههای چند زبانه وردپرس مثل WPML یا Polylang که با استفاده از آنها میتوان برای هر پست یا برگه چند زبان مختلف وارد کرد. البته در این مقاله Polylang را به شما آموزش میدهیم چون یک افزونه کاملا رایگان است.
توجه داشته باشید در هیچ کدام از این روشها، ترجمه بصورت خودکار انجام نمیشود. بلکه شما باید برای هر نوشته یا صفحه، متن مورد نظر را به زبانهای مختلف قرار دهید.
چند زبانه كردن سايت وردپرس با افزونه
برای چند زبانه کردن وردپرس از یک افزونه کاملا رایگان استفاده میکنیم.در ادامه به بررسی این افزونه ها خواهیم پرداخت.
1.افزونه Weglot
یکی از افزونه هایی که میتوان برای استفاده در چند زبانه کردن سایت از آن بهره گرفت ، این افزونه ساده می باشد . این افزونه وردپرس هر روز به روز رسانی شده و دارای آپدیت منظمی است و امکانات و قابلیت های بسیاری را در اختیار کاربران قرار می دهد که به خوبی میتواند پاسخگوی نیازهای کاربران جهت چند زبانه کردن سایت ها می باشد.
این افزونه چند زبانه کردن سایت با تمام افزونه ها و قالب های وردپرسی سازگار بوده و قادر است همه رشته های موجود در صفحات را ترجمه نماید در این افزونه مدیریت همه زبان ها و ترجمه ها در آن از طریق یک رابط کاربری واحد و متمرکز صورت می پذیرد . شما برای سایت های کوچک که کمتر از 2000 کلمه را ترجمه کند می توانید از نمونه ی رایگان آن استفاده کنید ولی برای سایت های بزرگتر باید از ورژن پولی این افزونه بهره بگیرید و یکی از پلن های پریمیوم آن را تهیه کنید .
2.افزونه Polylang
این افزونه دارای چند نسخه متفاوت است شما می توانید نسخه رایگان آن از طریق مخزن وردپرس بر روی سایت خود نصب و فعال سازی نمایید نسخه ی رایگان این افزونه تمام امکانات عمومی را در اختیار سایت ها قرار می دهد تا بتوانید یک سایت را ترجمه کنید . از جمله ی قابلیت های مهم این افزونه می توان به عدم محدودیت در تعداد زبان های قابل ترجمه و همچنین پشتیبانی از زبان های راست به چپ / RTL نیز اشاره کرد. شما با این افزونه می توانید نوشته ها، برگه ها، رسانه، دسته ها، برچسب ها، فهرست ها، ابزارک ها و … را ترجمه کنید همچنین این افزونه از انواع post type ها، تاکسونومی های سفارشی، فید های RSS و به طور کلی هر نوع محتوایی که در وردپرس موجود باشد، پشتیبانی می کند . این افزونه به شما امکان مشخص کردن زبان را بر اساس محتوا یا بر اساس کد زبان از طریق آدرس صفحه را نیز می دهد همچنین می توان از سابدامین یا دامنه های جدا برای هر زبان نیز استفاده نمود .
تنها عیب این افزونه در نسخه ی رایگان عدم پشتیبانی از چندزبانه کردن ووکامرس و افزونه ACF Pro، افزونه The Events Calendar و … می باشد به همین خاطر برای دست یابی به چنین ویژگی هایی باید از نسخه ی پولی افزونه استفاده کنید .
افزونه را نصب و فعال سازی کنید سپس برای انجام تنظیمات از منو های وردپرس به تنظیمات > Languages بروید
در این صفحه سه تب دیده می شود شما در تب اول زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید تا به سایت اضافه شود . با زدن دکمه ی add new language زبان مورد نظر به لیست اضافه خواهد شد .
بعد از انتخاب زبان ها به تب ‘Strings Translations’ رفته و عنوان سایت ، توضیحات متا و فرمت زمان و تاریخ را انتخاب کنید .
سپس به تب Settings رفته و زبان پیش فرض سایت و برخی تنظیمات فنی دیگر را اعمال کنید .
برای ایجاد متن و محتوای چند زبانه ی خود باید به بخش نوشته ها و یا افزودن برگه ها رفته و از طریق باکس زبان اقدام به ایجاد کنیم . برای ترجمه ی زبان مورد نظر بر روی آیکون + کلیک نمایید و سپس محتوای خود را اضافه کنید.
3.افزونه WPML
یکی از قوی ترین افزونه های چند زبانه کردن وب سایت این افزونه است . این افزونه رایگان نمی باشد و برای داشتن آن باید هزینه صرف کنید این افزونه برای کسانی که مایل هستند یک سایت با قابلیت چند زبانه کردن به صورت کاملا حرفه ای را داشته باشند می توانند از این افزونه بهره بگیرند یکی از قابلیت های بی نظیر این افزونه درباره ی لایسنس های WPML این است که شما می توانید آن را بر روی بی نهایت سایت استفاده کنید .
شما با چنین پلاگینی می توانید زبان های دلخواه خود را برای سایت انتخاب کرده و سپس ورژن زبان های مختلف را برای هر پست ایجاد کنید. شما با چنین پلاگینی می توانید منو ها، زمینه های دلخواه، برچسب ها و دسته بندی ها را نیز ترجمه کنید و حتی در ورژن های دیگر امکان ترجمه ابزارک ها، پوسته ها و افزونه ها، مدیریت فروشگاه را امکان پذیر کرده است . لازم به ذکر است که بدانید این افزونه با ورژن های به روز وردپرس نیز سازگار است .
به طو کلی امکانات این افزونه به شرح زیر است :
- امکان چند زبانه کردن سایت به سادگی
- قابلیت و امکان ترجمه سایت به چندین زبان مختلف
- قابلیت ترجمه بخش های مختلف از جمله هدر و فوتر
- و …
4.افزونه nLingual
این افزونه رایگان بوده ولی در به روز رسانی دچار عقب ماندگی شده است ولی همچنین کاربردی بوده و می توان از آن استفاده نمود . این افزونه برای ترجمه ی پست ها برای هر یک از آنها یک پست جداگانه ایجاد می کند و آنها را به هم لینک می کند . و شما به راحتی می توانید ترجمه را مدیریت کنید حتی خواهید توانست زمینه های دلخواه خود را نیز به زبان مقصد ترجمه نمایید و این امکان را به شما می دهد تا خود نحوه ی فراخوانی زبان ها را مشخص کنید که به سه روش می توانید این کار را انجام دهید .
- استفاده از ساب دامین
- استفاده از پسوند مسیر
- استفاده از آرگومان های GET و POST
شما بعد از فراخوانی زبان جدید کلیه ی ترجمه های پوسته و افزونه ها را نیز بر اساس زبان جدید فراخوانی می شوند .
5.افزونه MultilingualPress
این افزونه نیز کاملا رایگان می باشد که برای پشتیبانی حرفه ای میتوانید با پرداخت هزینه، پشتیبانی پریمیوم آن را تهیه کنید . شما با این افزونه می توانید سایت های مختلف یک شبکه را به یکدیگر متصل کرده و هر کدام از آنها را برای نمایش یک زبان جداگانه مورد استفاده قرار دهید زمانی که آنها با یکدیگر متصل شدند شما می توانید به بخش ویرایش نوشته مراجعه کرده و ترجمه ی نوشته خود را مشاهده فرمایید .
سخن پایانی
پیش از هر چیز در نظر داشته باشید که ساختن یک وبسایت چند زبانه اصلا کار سختی نیست و یادتان هم باشد که این افزونه ها، تنها افزونه های موجود برای ترجمه ی وبسایت وردپرسی شما نیستند، اگر کمی گشت و گزار کنید بدون شک انتخاب هایی دیگری نیز خواهید داشت و در نهایت توصیه ی مسترکد به شما این است که قبل از انتخاب 100 درصد یک افزونه و شروع به کار جدی با آن، چند افزونه را کاندید کرده و به تست کامل آنها بپردازید و تا از تطابق آنها با نیازهای کاریتان اطمینان حاصل نکرده اید، کار را شروع نکنید. بدیهی است که هیچ کس دوست ندارد بعد از اتمام 50 درصد از کارش متوجه شود که اگر یک افزونه ی دیگر را برای کارش انتخاب میکرد میتوانست بهتر نیازهایش را براورده کند.
دیدگاهتان را بنویسید