w3designw3design
  • صفحه اصلی
  • وبلاگ
  • خدمات ما
    • طراحی سایت
    • سئو و بهینه سازی سایت
    • کارت ویزیت آنلاین
    • پنل پیامکی
  • نمونه کارها
  • درباره ما
  • تماس با ما
Search
  • صفحه اصلی
  • وبلاگ
  • خدمات ما
    • طراحی سایت
    • سئو و بهینه سازی سایت
    • کارت ویزیت آنلاین
    • پنل پیامکی
  • نمونه کارها
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • وبلاگ
تجربه کاربری در طراحی سایت

تجربه کاربری در طراحی سایت چیست؟

writer32020-11-09T06:57:12+00:00
By writer3 طراحی سایت

تجربه کاربری در طراحی سایت

ux واژه ی  (usability experience) به معنی ” قابلیت استفاده ” می باشد و کیفیت تجربه ی کاربری در هنگام تعامل با محصول را مورد بررسی قرار می دهد. این محصول می تواند یک سیستم، نرم افزار، دستگاه، وبسایت یا اپلیکیشن باشد.
امروزه برای داشتن یک سئوی موفق نیاز است راه هایی را در پیش رو گرفت که در آن طراحی تجربه کاربری سایت ( User Experience ) یا همان میزان رضایتی که یک کاربر از سایت بازدید شده دارد که آن را با مخفف  UXمی شناسیم، مد نظر گرفته شود .Sherry Bonelli که مقاله نویسی در این خصوص است اظهار داشته است که رابطه ای مستقیم میان سئو و UX وجود دارد و این دو عامل با تعامل با یکدیگر می توانند هم برای کاربران و هم برای موتور های جستجو مفید باشند.

اهمیت تجربه کاربری در طراحی سایت

تفاوت سئو از گذشته تا به امروز در طراحی تجربه کاربری سایت

در دنیای سئوی گذشته، سئو بسیار آسان تر از آن چیزی بود که امروزه ما با آن درگیر هستیم در گذشته تنها لازم بود مقاله ی خود را مملو از کلمات کلیدی کنید و متناسب با آن کلمات کلیدی به راحتی  به رتبه بندی بالا، توسط موتور های جستجو دست پیدا کنید، در حال حاضر شکل رتبه بندی سایت و فاکتور های موجود در سئو به طور کامل تغییر کرده است و گوگل و دیگر موتور های جستجو با هزاران پارامتر دیگر به رتبه بندی سایت شما مشغول هستند و طراحی تجربه کاربری سایت از جمله این پارامترهاست.

تفاوت سئو از گذشته تا به امروز در طراحی تجربه کاربری سایت

اهمیت رضایت کاربر از بازدید سایت در تجربه کاربری سایت

تغییرات و تحولات موجود در ( نسبت به زمان های گذشته) سئو سبب شد که رضایت کاربر بتواند تاثیر مستقیم بر پیشرفت سئو ی یک سایت داشته باشد در نتیجه توجه به این مسئله که دسترسی پیدا کردن به سایت ها برای کاربران تا چه میزان آسان خواهد بود و داشتن محتوای قوی و کاربردی که بتوانند برای کاربر جذابیت داشته باشد و افراد تمایل به خواندن و دنبال کردن ادامه ی مطلب را داشته باشند و همچنین توجه به امنیت سایت، سرعت سایت و موبایل فرندلی بودن سایت توانست نقش اساسی در رسیدن به سئو موفق تلقی شود و لازم دیده شد که در سئو و طراحی تجربه کاربری سایت  تجدید نظر هایی اعمال شود .

رضایت کاربر در ux طراحی سایت

مشارکت سئو و UX(تجربه کاربری در طراحی سایت)

برای درک بهتر نحوه ی مشارکت سئو و UX باید گفت سئو در حقیقت هدف خود را بر روی رضایت موتور های جستجو از سایت قرار می دهد و UX هدف خود را بر رضایت کاربر از سایت قرار داده است که در نهایت می توان مدعی بود سئو و طراحی تجربه کاربری سایت در یک راستا حرکت کرده و هدف مشترکی را دنبال می کنند. در ادامه فاکتور هایی را برخواهیم شمرد که می تواند در یک سایت منجر به جلب رضایت کاربران و همچنین جلب رضایت موتور های جستجو از سایت مد نظر باشد.

تفاوت UX(تجربه کاربری در طراحی سایت) با UI

UI (user interface) تعیین کننده ی شکل ظاهری یک محصول می باشد. درواقع، رنگ، ابعاد و شکل صفحه ی سایت شما و سایر پارامتر های بصری، تعیین کننده ی UI صفحه ی سایت می باشند.
اما UX چیزی فراتر از شکل ظاهری صفحه است و به طور کلی تجربه ی استفاده از یک محصول را مورد بررسی قرار می دهد.
به عنوان مثال:

ممکن است صفحه ای طراحی کرده باشید که از لحاظ ظاهری بسیار زیبا باشد، اما کاربران قادر نباشند به راحتی بخش های مختلف سایتتان را شناسایی نمایند و به عبارتی گشت و گذار در سایتتان برای آن ها گیج کننده باشد و نتوانند به راحتی یک فرم را تکمیل و ارسال کنند.
در این مثال سایت شما از UI خوبی برخوردار بوده است اما پارامتر UX آن در سطح قابل قبولی نبوده است چراکه کاربران نتوانسته اند به راحتی با آن ارتباط برقرار نمایند و تجربه ی استفاده از این محصول برای آن ها دلچسپ نبوده است.
توجه داشته باشید که اگر محصولی ظاهری مناسب (UI) نداشته باشد، احتمالاً نمی تواند تجربه ی کاربری خوبی نیز ایجاد کند. بنابراین می توان UI را زیر مجموعه ی UX در نظر گرفت.

توجه: UI یک سایت بستگی به ذوق و سلیقه ی طراح آن سایت دارد درحالی که پارامتر UX به سلیقه، دانش و فرهنگ کاربران سایت وابسته است.

تفاوت UX(تجربه کاربری در طراحی سایت) با UI

رابطه ی UX و SEO

هدف طراحی سایت باید این باشد که:

بازدید کنندگانتان بتوانند سایت را بیابند و به آن دسترسی آسان داشته باشند، و هنگامی که آن را یافتند، تحت تأثیر طراحی و محتوا قرار گیرند. هر دو ملاحظات برای بقای طولانی مدت یک وب سایت اهمیت دارند و تعیین اینکه کدام مورد سزاوار اولویت بالاتری است، دشوار می باشد.
به عبارت ساده تر UX و سئو با هم مبارزه نمی کنند، آنها شرکای هم هستند! در واقع این دو، ویژگی های مشترک بسیاری با یکدیگر دارند.
حال سئو کاران می بایست عمده ی تمرکز خود را بر رفتار موتور ها و ربات های جست و جو معطوف نمایند و متخصصان حوزه ی UX کاربران را مد نظر گیرند.

در این میان نمونه هایی از اقدامات هستند که هم UX و هم SEO را بهبود می بخشند و می توانند هم برای ربات های جستجو و هم برای کاربران مزایایی به همراه داشته باشند.

رابطه ی UX و SEO

ساختار وب سایت

هنگامی که مطالعه و سیاحت بازدید کننده در هر یک از صفحاتتان به پایان می رسد، وی باید به راحتی تشخیص دهد که دقیقاً در کدام بخش از سایت قرار دارد.
اگر طراحی مناسبی داشته باشید، در صورتی که حتی مطلبی که کاربر اکنون در حال مطالعه ی آن  هست با عنوان موردی که در جست و جو ی آن بوده است، متفاوت باشد، می تواند از طریق ساختار سایتتان به صفحه ی مورد نظر و متناسب خود هدایت شود بدون آن که از سایت شما خارج شده و مجدداً به بخش سرچ گوگل مراجعه نماید.
اگر کاربران نتوانند از طریق ساختاری که طراحی کرده اید به بخش مطلوبشان هدایت شوند، احتمالاً به دفعات مکرر آن ها به محض ورود به سایتتان، از آن خارج می شوند (چراکه نتوانسته اند آن چه  جستجو می کرده اند را در سایتتان بیابند).
بنابراین نرخ فرار (Bounce Rate) سایتتان افزایش می یابد و این یک پیام برای موتور های جست و جو مبنی بر مفید نبودن مطالب سایتتان است.
پس با طراحی یک ساختار خوب و سلسله مراتبی، از توانایی گوگل و کاربران برای یافتن آسان و دقیق مطالب وب سایتتان اطمینان حاصل کنید.

سرعت بازشدن صفحه

گوگل هم مانند کاربران، به صفحه هایی که بارگذاری آن ها بیش از 5 ثانیه طول می کشد، علاقه ندارد و هرچه سرعت لود شدن صفحه آهسته تر از این میزان باشد نرخ فرار (Bounce Rate) سایت بیشتر شده و تمایل ربات های جست و جو به نمایش سایت در نتایج جست و جو نیز کاهش می یابد

سرعت باز شدن صفحه در طراحی سایت

عنوان صفحه و زیر عنوان ها

عنوان صفحه ی بهینه شده  (عنصر <h1> قابل مشاهده برای گوگل) محتوای صفحه ی سایت را به این موتور جستجو معرفی می نماید و برای ربات ها مشخص می کند که محتوای سایت در رابطه با چه حوزه ای است. به این ترتیب گوگل می تواند صفحات را در لیست نتایج جست و جوهای مرتبط نمایش دهد.
بنابراین مفید بودن عنصر <h1> بدیهی است. زیر شاخه هایی مانند <h2> به  Google و بازدیدکنندگان شما کمک می کنند تا صفحه  را به راحتی اسکن نمایند و محتوای کلی صفحه را دریابند.

تجربه کاربری در طراحی سایت

لینک های خارجی

یک لینک خارجی در محتوایتان به Google این پیام را می دهد:  ” شما به منابع خود احترام می گذارید.”

برای کاربرانتان، پیوندهای خارجی (به عنوان مثال) راهی برای دسترسی به اطلاعات ریشه ای یا فراتر را فراهم می نمایند.

 لینک های خارجی در ux طراحی سایت

محتوای عالی

اگر محتوایی با کیفیت ارائه دهید،کاربران به شما پیوند خواهند داد، و بازدیدکنندگان مطالب شما را بیشتر مطالعه خواهند کرد.

این لینک های ورودی و زمان ماندگاری کاربران در صفحه ی شما پارامتر هایی هستند که گوگل به آن ها توجه ویژه ای نشان می دهد.

گوگل می تواند مطالب شما را به عنوان منبع اصلی اطلاعات در باره ی موضوعی خاص در نظر بگیرد.
تصاویر و فیلم ها، محتوای غنی را می کنند و Google و کاربرانتان، هر دو از آن ها استقبال خواهند کرد.

تجربه ی سایت با تلفن همراه

اینکه طراحی سایتتان برای کاربران گوشی های تلفن همراه مناسب باشد، علاوه بر ایجاد تجربه ی کاربری خوب (UX) باعث می شود که سایتتان توسط جامعه ی وسیع کاربران تلفن همراه نیز بازدید شود و به این صورت علاوه بر UX، سئوی سایت شما نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

تجربه ی سایت با تلفن همراه

نتیجه گیری:

همان گونه که می بینید، از جهات مختلفی SEO و UX با هم در ارتباط هستند. وقتی متوجه شوید که با گذشت زمان گوگل به انسان ها شبیه تر می شود یا به عبارتی روز به روز می آموزد که رفتار انسانی را دقیق تر تقلید نماید، منطقی است که بگوییم UX و SEO همپوشانی دارند.

ما بر این باوریم که:

” تقریباً تمام بهینه سازی هایی که در جهت بهبود تجربه ی کاربری سایت (UX) به کار می روند، تاثیر مثبتی بر SEO سایت خواهند داشت.”

زابط کاربری و تجربه کاربری

Share this post

Facebook Twitter LinkedIn Google + Email

Author

writer3

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Related Posts

دسته بندی محصولات

آموزش ایجاد دسته بندی محصولات در وردپرس

دسته بندی محصولات در ووکامرس امروز می‌خواهیم آموزش مدیریت دسته‌بندی محصولات در ووکامرس را به شما عزیزان w3design آموزش دهیم.... read more

طراحی فروشگاه اینترنتی با ووکامرس

طراحی فروشگاه اینترنتی با ووکامرس

طراحی فروشگاه اینترنتی با ووکامرس وردپرس یک برنامه بسیار قدرتمند برای ساخت سایت و دارای بیش از 50 هزار افزونه... read more

رفع خطای افزونه وردپرس

آموزش رفع خطای افزونه وردپرس

رفع خطای افزونه وردپرس در این مقاله از w3design قصد داریم به رفع خطای افزونه وردپرس بپردازیم.بنابراین تا پایان مقاله... read more

ابزار تست سرعت سایت

ابزار تست سرعت سایت چیست؟

ابزار تست سرعت سایت یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در موفقیت هر وب‌سایت، سرعت آن است. تجربه نشان داده... read more

افزودن امضا مدیر در وردپرس

افزودن امضا مدیر در وردپرس

افزودن امضا مدیر در وردپرس افزودن امضا مدیر در وردپرس برای دیدگاه‌های وردپرس این امکان را در اختیار شما قرار... read more

افزونه‌های کاهش حجم تصاویر در وردپرس

افزونه‌های کاهش حجم تصاویر در وردپرس

افزونه‌های کاهش حجم تصاویر در وردپرس 🔸کاهش حجم تصاویر سایت یکی از مقدماتی ترین کارها برای افزایش سرعت یک وب... read more

طراحی وایرفریم

طراحی وایرفریم

طراحی وایرفریم 🔸 طراحی وایرفریم یکی از با ارزشترین بخش های یک پروژه است. وایرفریم باعث میشود بتوانید به راحتی... read more

طراحی سایت خبری

طراحی سایت خبری نکات آن

طراحی سایت خبری نکات آن 🔻سایت های خبری و اطلاع رسانی، یکی از پر بازدید ترین دسته های سایت های... read more

ایجاد کاربر در وردپرس

ایجاد کاربر در وردپرس

ایجاد کاربر در وردپرس 🔹 ایجاد کاربر در وردپرس و نقش های کاربری وردپرس یکی دیگر از بخش‌های مهم وردپرس... read more

ابزارهای طراحی UX و UI

ابزارهای طراحی UX و UI

ابزارهای طراحی UX و UI تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI) مباحثی هستند که روز به روز بیشتر مورد... read more

جستجو

Follow Us

Facebook Pinterest Instagram Linkedin Telegram

آخرین مطالب

مدیریت فایل کانفیگ وردپرس
افزونه Debug Bar در وردپرس
افزونه Debug Bar در وردپرس
عیب یابی وردپرس
عیب یابی وردپرس ، آموزش wp_debug در وردپرس
آموزش یافتن بهترین قالب وردپرسی
آموزش تنظیمات وردپرس
آموزش تنظیمات وردپرس
ویژگی های هاست
آشنایی با امکانات و ویژگی های هاست
فعالیت کاربران
آموزش رصد فعالیت کاربران در وردپرس به صورت حرفه ای
ساخت چایلد تم در وردپرس
ساخت چایلد تم در وردپرس
نمایش مطالب مرتبط در وردپرس
نمایش مطالب مرتبط در وردپرس
ساخت فرم در وردپرس
ساخت فرم در وردپرس

دسته‌ها

  • آموزش
  • آموزش وردپرس
  • بازاریابی محتوا
  • برنامه نویسی
  • تبلیغات
  • دسته‌بندی نشده
  • سئو
  • سئو خارجی
  • شبکه
  • طراحی اپلیکیشن
  • طراحی سایت
  • کامپیوتر و لپ تاپ
  • گرویتی فرم
  • لینک سازی
  • نرم افزار

بایگانی‌ها

  • ژانویه 2021
  • دسامبر 2020
  • نوامبر 2020
  • اکتبر 2020
  • سپتامبر 2020

دسترسی سریع

  • خانه
  • وبلاگ
  • نمونه کارها
  • درباره ما
  • طراحی سایت
  • سئو و بهینه سازی
  • کارت ویزیت آنلاین
  • پنل پیامکی

عضویت در خبرنامه

    ۹۱۰۰-۱۰۱۱(۰۱۳) info@w3design.ir
    تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت برای تیم w3design محفوظ است.