مدیریت محتوا جوملا
مدیریت محتوا جوملا
?جوملا یکی از محبوبترین سیستم های مدیریت محتوای Open Source است که با توجه به افزونه های رایگان و در دسترس خود به یکی از پلتفرم های کاربر پسند بدل شده است. سیستم مدیریت محتوا جوملا بسیاری از نیازهای طراحان وب سایت را برآورده ساخته است .
?کار با جوملا نیاز به دانش برنامه نویسی ندارد، اما فریم ورک جوملا بستر مناسبی را برای توسعه دهندگان نیز فراهم می کند که موجب شده هزاران افزونه برای توسعه امکانات آن ساخته شود. جوملا بومی سازی شده و با زبان فارسی کاملا سازگار است.
?در حقیقت جوملا یک سیستم مدیریت محتوا است که تحت زبان برنامهنویسی PHP برنامهنویسی شده است و محتوای وبسایت را در پایگاهدادههایی مثل MySQL، MySQLi و یا PostgerSQL ذخیره میکند. ذخیرهسازی محتویات سایت در پایگاه داده، باعث پویایی سایت و سهولت در بروزرسانی محتویات آن میشود.
?جوملا بر مبنای فریمورک تحت وب (web application framework) و ساختار MVC (model-view-controller) نوشته شده و می تواند علاوه بر کاربردCMS ، به طور مستقل جهت ایجاد برنامه های قدرتمند آنلاین نیز استفاده شود.
?از آنجا که جوملا نیز همانند اکثر سیستم های مدیریت محتوای دیگر Open Source می باشد، به لطف توسعه دهندگان جهانی، میتوانید اطمینان حاصل کنید که این پلتفرم در حال حاضر بسیاری از نیاز های طراحان وب سایت از جمله ایجاد طراحی کاربر پسند، قابل ارتقا، چند زبانه، پنل مدیریتی، واکنشگرا(Responsive)، بهینه سازی شده جهت موتور جستجو (SEO)و غیره را برآورده می سازد.
?همچنین شامل ویژگی هایی مانند ذخیره سازی صفحه، RSS /خوراک، نسخه قابل چاپ صفحات، فلش های اخبار(news flashes)، وبلاگ ها، جستجو و پشتیبانی از بین زبان های المللی و… می باشد.
?جوملا بر مبنای فریمورک تحت وب (web application framework) و ساختار MVC (model-view-controller) نوشته شده و می تواند علاوه بر کاربردCMS ، به طور مستقل جهت ایجاد برنامه های قدرتمند آنلاین نیز استفاده شود.
چرا از سیستم مدیریت محتوا جوملا استفاده کنیم؟
?در برابر سایر رقبا جوملا از مزایای بسیاری برخوردار است. علاوهبر اینکه یک سیستم مدیریت محتوا با امکانات کامل میباشد، نصب و یادگیری آن بسیار آسان بوده و بسیار ارزان میباشد.
?لازم به ذکر است که استفاده از جوملا ٪۱۰۰ رایگان میباشد اما برخی از توسعهدهنده گان، افزونهها و قالبهایی برای این سیستم طراحی کردهاند و به فروش میرسانند.
?جوملا توسط گروههای بسیاری از توسعهدهندگان گسترش مییابد و از همین رو بیش از هزاران افزونه و قالب گرافیکی برای آن طراحی شده است و بسیاری از آنها نیز به صورت رایگان در اختیار عموم قرار گرفته است. این سیستم در حال حاضر یکی از بزرگترین سایتسازهای مستقل میباشد.
?علاوه بر اینها توسعهدهندگان اصلی این سیستم به صورت مداوم در حال بهروزرسانی این سیستم میباشند و در صورت کشف ضعف امنیتی در سیستم، این مورد در نسخههای بعدی نرمافزار رفع خواهد شد.
از سیستم مدیریت محتوا جوملا می توان برای سایتها با اهداف زیر استفاده نمود:
✅وب سایت شرکت های بزرگ، موسسات دولتی و غیر دولتی
✅وب سایت کسب و کار های کوچک
✅مجلات آنلاین، روزنامه ها و نشریات
✅تجارت الکترونیک و رزرو آنلاین
✅وب سایت های دولتی،غیر انتفاعی و سازمان ها
✅وب سایت های آموزشی
✅وب سایت خانگی، شخصی یا خانوادگی و..
برخی از امکانات سایت ساز جوملا :
? ایجاد منو با طرح خصوصی
?ایجاد مطالب گرافیکی
? ایجاد وبلاگ
? نصب بدون محدودیت پوسته (قالب) بر روی سایت
? ایجاد صفحه تماس با ما
? ایجاد اسلاید شو، گالری تصاویر، گالری فیلم، پخش صوت
? ساخت و ایجاد بی نهایت کاربر
? نصب انواع افزونه ها و ابزار طراحی سایت
?قابلیت ایجاد رسانه در قسمت های مختلف سایت
? ارتقاء و به روز رسانی نرم افزار به صورت مستقیم از سایت سازنده
? ایجاد انواع وب سایت های تفریحی، خدماتی، شرکتی شخصی، دولتی و غیره به صورت اختصاصی
بصورت خلاصه، امکانات جوملا بسیار زیاد است که امکان نام بردن امکانات آن وجود ندارد و روز به روز به ویژگی ها و امکانات این نرم افزار محبوب اضافه می شود ، توسط این برنامه سایت ساز اگر هاست و دامنه نیز تهیه کرده باشید میتوانید یک وب سایت کاملا حرفه ای بسازید.
اساس کار جوملا
در حقیقت پنل مدیریتی جوملا از چند بخشی اصلی تشکیل شده است:
۱. Article:
?بخش مقالات در حقیقت اصلیترین بخش تشکیلدهنده محتوای وبسایت میباشند. عملکرد این بخش مانند سیستمهای وبلاگ دهی بوده و در این بخش شما میتوانید نسبت به درج، ویرایش و یا حذف محتوا و همچنین نظرات کاربران اقدام نمایید.
۲. Users:
?یکی از قابلیتهای جوملا که از مزایای آن نسبت به سیستم مدیریت محتوای وردپرس محسوب میشود، بخش کاربری منسجم و دقیق آن است. عضوپذیری جوملا از طریق فرمهایی در سایت انجام میشود و مدیریت کاربران از بخش Users در پنل مدیریت صورت میپذیرد.
۳. Extensions:
?این قسمت بخش اصلی توسعه شخصی جوملا میباشد. که خود شامل سه زیر مجموعه با عناوین Plugin، Component و Module است. ماژولها بخشی از سیستم میباشند که عملیاتی را انجام میدهند و خروجی آنها در وبسایت قابل مشاهده است. به عنوان یکی از ماژولهای پر استفاده جوملا ماژول فرم تماس با ما را میتوان نام برد که کاربران از طریق آن میتوانند با مدیر وبسایت در ارتباط باشند. پلاگینها نسبت به ماژولها ابزارهای کوچکتری میباشند و در بسیاری از موارد برای کمک به ماژول طراحی میشوند و ترکیب پلاگینها و ماژول ها توسط کامپوننت انجام میشود.
۴. Templates:
?با استفاده از این بخش شما میتوانید قالبهای متنوعی را بر روی سیستم مدیریت محتوای خود نصب کرده و ظاهر گرافیکی آن را به شکل دلخواه تغییر دهید.
در کل اگر میخواهید بدون صرف هزینه بالا نسبت به ایجاد وبسایت اقدام نمایید، استفاده از سیستم مدیریت محتوای جوملا توصیه میشود
?با توجه به کاربرد جوملا در سطح وسیع و همچنین ایجاد فروم های مختلف در رابطه با سوالات مربوطه، کاربران تازه وارد می توانند به راحتی پاسخ نیاز های خود را در اینترنت بیایند.
?علاوه بر این، هزاران افزونه(add-ons) رایگان برای جوملا وجود دارد که به کاربران اجازه می دهد تا قابلیت های خود را گسترش داده و آن را با توجه به اهداف خود سفارشی کنند.
?برخی از شرکت ها و سازمان ها دارای الزاماتی هستند که فراتر از آن چیزی است که در هسته جوملا ارائه می شود. در این موارد، فریمورک قدرتمند جوملا، این امکان را برای توسعه دهندگان فراهم میکند که افزونه های پیشرفته خود (add-ons) را جهت برطرف نمودن نیاز های خود تولید نموده و بسادگی اهداف و نیاز های خود را برطرف سازند.
فریمورک هسته جوملا به توسعه دهندگان را قادر می سازد که بتوانند به سرعت و به سادگی برنامه های دلخواه خود را نظیر لیست زیر ایجاد نمایند:
?سیستم های کنترل موجودی
?ابزار گزارش داده
?پنل های کاربردی
?کاتالوگ محصولات محصول
?سیستم های تجارت الکترونیک(Integrated e-commerce systems)
?دایرکتوری های کسب و کار پیچیده
?سیستم رزرواسیون
?ابزار های ارتباطی و…
دیدگاهتان را بنویسید