نصب وردپرس در ساب فولدر سی پنل
نصب وردپرس در ساب فولدر
نصب وردپرس در ساب فولدر و ساب دامین این امکان را برای وبسایت شما فراهم میکند که علاوه بر دامنه اصلی در یک ساب دامنه و یا ساب فولدر از وردپرس برای بخش دیگری از سایت مثل وبلاگ و یا فروشگاه استفاده کنید. عموما برخی از سایتها که معمولا هم شرکتی هستند برای دامنه اصلی خودشان از یک قالب ساده HTML استفاده کرده و سپس برای بخش وبلاگ یا فروشگاه ترجیح میدهند از وردپرس استفاده کنند. استفاده از وبلاگ، فروشگاه یا هر گزینه دیگری که قصد دارید از وردپرس برای سایت استفاده کنید دو حالت خواهد داشت
حالت اول: وردپرس را در یک پوشه از هاست نصب میکنید و این وردپرس در همان آدرس پوشه در دسترس خواهد بود.
حالت دوم: وردپرس را در یک پوشه نصب میکنید، سپس از طریق بخش ساب دامین هاست یک ساب دامنه برای این پوشه در نظر میگیرید تا وردپرس نصب شده در یک زیر دامنه در دسترس باشد.
آموزش نصب وردپرس بر روی ساب فولدر
به منظور نصب وردپرس در ساب فولدر یا پوشه جدا در هاست به صورت کلی باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید. برای نصب وردپرس در ساب دایرکتوری کافی است به جای آپلود وردپرس در روت اصلی هاست آن را در پوشه جدا آپلود کنیم و در نهایت هنگام نصب نیز به آدرس پوشه ساخته شده مراجعه کنیم.
ساخت ساب فولدر در هاست
دانلود وردپرس و آپلود ان در پوشه ساخته شده و خارج کردن از حالت فشرده
ساخت پایگاه داده وردپرس
نصب وردپرس در ساب فولدر
مرحله اول: ساخت ساب فولدر یا پوشه در هاست
برای این منظور وارد هاست خود شده و مشابه تصویر زیر روی گزینه File Manager کلیک کنید تا به مسیر مدیریت فایلها در هاست هدایت شوید. سپس در مسیری که قصد استفاده از وردپرس را دارید باید یک پوشه جدید در هاست بسازید. در اینجا چون قصد نصب وردپرس در پوشه را داریم باید یک پوشه جدید با نام دلخواه در مسیر public_html بسازیم.
برای ساخت پوشه جدید در هاست مشابه تصویر از منوی بالا روی گزینه Folder+ کلیک کنید تا پنجره زیر باز شده و سپس نام پوشه دلخواه را وارد کرده و در نهایت روی دکمه Create New Folder کلیک کنید.
نام پوشه را به درستی وارد کنید که بعد از نصب وردپرس مجددا مجبور به تغییر تنظیمات در آن نباشید. در اینجا نام پوشه را blog گذاشتیم .
مرحله دوم: آپلود وردپرس در هاست و خروج از حالت فشرده
در این مرحله باید آخرین نسخه وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود کرده و در پوشه ساخته شده از حالت فشرده خارج کنید.بنابراین به آدرس fa.wordpress.org مراجعه کرده و مشابه تصویر زیر روی دکمه دریافت وردپرس کلیک کنید.
توجه داشته باشید که، حتما وردپرس را از همین آدرس دانلود کنید. در غیر این صورت اگر وردپرس را از منابع دیگری دانلود کنید هیچگونه تضمینی برای امنیت آن وجود نخواهد داشت. چرا که در این حالت به راحتی میتوان با وارد کردن کدهای مخرب بر روی سایت کنترل کاملی داشت و همین مسئله باعث به خطر افتادن امنیت در وردپرس خواهد شد. تنها سایتهای مورد تایید به جز این آدرس وبسایتهای wp-persian.com و wp-parsi.com هستند.
در این مرحله اسکریپت وردپرس شروع به دانلود شدن خواهد کرد. بعد از اینکه فایل ZIP. وردپرس را به صورت کامل دریافت کردید به صفحه public_html در هاست خود برگردید و وارد پوشه ساخته شده در هاست شوید. سپس مشابه تصویر زیر در بالای صفحه روی دکمه آپلود کلیک کنید.
با کلیک روی دکمه Upload وارد صفحه زیر خواهید شد که میتوانید وردپرس را که با فرمت ZIP. دانلود کردید از این بخش در پوشه ساب فولدر هاست خود آپلود کنید. برای آپلود فایل در هاست سی پنل کافی است روی دکمه Select File کلیک کنید تا پنجره انتخاب فایل از کامپیوتر شما باز شده و در نهایت بعد از انتخاب فایل منتظر بمانید تا در هاست آپلود شود.
حالا در این مرحله فایل وردپرس که با فرمت zip. بود روی هاست آپلود شده و با مراجعه به مسیر /public_html/blog/ به آن دسترسی دارید. در این مرحله باید فایل را از حالت فشرده خارج کنید تا محتویات داخل فایل زیپ از آن خارج شوند. بنابراین روی فایل zip آپلود شده راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید.
بعد از کلیک کردن روی دکمه Extract پنجره زیر نمایش داده شده و مسیری که قصد دارید وردپرس در آن از حالت زیپ خارج شود قابل انتخاب است. در این مرحله هیچ گزینهای را تغییر ندهید و فقط روی دکمه Extract File کلیک کرده و منتظر بمانید تا فایلهای وردپرس از حالت فشرده خارج شوند.
در نهایت بعد از اینکه فایلهای وردپرس از حالت فشرده خارج شدند یک پوشه در مسیر /public_html/blog/ با نام wordpress اضافه خواهد شد که فایلهای وردپرس در این پوشه قرار دارند.
برای اینکه اقدام به نصب وردپرس در ساب فولدر بکنید لازم است فایلهای درون پوشه wordpress را به مسیر /public_html/blog/ منتقل کنید. بنابراین به پوشه wordpress مراجعه کرده و روی گزینه Select All کلیک کنید تا کلیه فایلها و پوشهها انتخاب شوند. سپس راست کلیک کرده و گزینه Move را برای انتقال به پوشه ساخته شده انتخاب کنید.
در این مرحله پنجرهای نمایش داده خواهد شد که در آن باید مسیر پوشه ساخته شده در هاست برای نصب وردپرس در ساب فولدر را برای انتقال فایلها انتخاب کنید. بنابراین عبارت wordpress را پاک کنید و فقط /public_html/blog/ را برای مسیری که باید فایلها منتقل شوند باقی بگذارید. در نهایت روی دکمه Move File کلیک کنید تا فایلها منتقل شوند.
مرحله سوم: ساخت پایگاه داده در وردپرس
برای ساخت دیتابیس در هاست سی پنل به مسیر اصلی هاست خود که در آدرس webmasterwp.ir:2082 بود برگردید و سپس مشابه تصویر زیر برای ساخت دیتابیس در هاست سی پنل در بخش DATABASE روی گزینه MYSQL Database Wizard کلیک کنید.
با کلیک روی این گزینه به صفحه ساخت دیتابیس در هاست سی پنل هدایت میشوید. در این مرحله ابتدا یک نام برای دیتابیس خود ایجاد کنید. در اینجا ما از نام topsima برای دیتابیس خود استفاده میکنیم.
بعد از اینکه یک نام دلخواه برای دیتابیس خود انتخاب کردید روی دکمه Next Step کلیک کنید تا در مرحله بعد نام کاربری دیتابیس را وارد کنید. در این مرحله نیز درست مانند مرحله قبل کافی است یک نام دلخواه برای نام کاربری دیتابیس خود انتخاب کنید.
در این مرحله حالا همانطور که در تصویر میبینید فیلدهای مربوط به ساخت دیتابیس وردپرس در هاست سی پنل را مشابه نمونه تکمیل کنید. ابتدا در فیلد Username نام کاربری دلخواه خود را برای دیتابیس وارد کنید و سپس در فیلد Password یک رمز عبور قوی که متشکل از اعداد، حروف و کاراکترهای خاص میباشد را وارد کنید و در نهایت یک بار دیگر رمز انتخابی را در فیلد password again وارد کنید. بعد از اینکه میزان قوی بودن رمز از بخش Strength مشخص شد روی دکمه Create User کلیک کنید.
در نهایت مانند تصویر بالا برای اینکه دیتابیس وردپرس و کاربری که برای دیتابیس در نظر گرفته شده است به هم متصل شوند ابتدا روی گزینه ALL PRIVILEGES کلیک کنید تا همه گزینهها انتخاب شوند و در نهایت روی Next Step کلیک کنید. در این مرحله کار ساخت دیتابیس در وردپرس به پایان رسیده و حال میتوانید شروع به نصب وردپرس روی هاست ساب فولدر بکنید.
مرحله چهارم: نصب وردپرس در ساب فولدر
تا این مرحله دیتابیس وردپرس نیز ساخته شده است و در ادامه برای نصب وردپرس در ساب دایرکتوری باید به آدرس پوشه ساخته شده روی دامنه خودتون مراجعه کنید. بنابراین به آدرس webmasterwp.ir/blog مراجعه کنید تا صفحه زیر برای شما نمایش داده شود.
در این مرحله توضیحاتی در رابطه با نحوه نصب وردپرس داده شده است که برای شروع نصب باید روی دکمه بزن بریم! کلیک کنید تا به مرحله وارد کردن اطلاعات دیتابیس هدایت شوید.
در این مرحله از مراحل نصب وردپرس روی ساب فولدر باید اطلاعات دیتابیس خود را که در مراحل قبل اقدام به ساخت دیتابیس در هاست سی پنل کردید در این گزینهها وارد کنید.
با کلیک روی راهاندازی وردپرس به مرحله بعد هدایت خواهید شد که در این مرحله باید اطلاعات وردپرس همچون نام سایت، نام کاربری مدیر سایت، ایمیل مدیر سایت، رمز و… را وارد کنید که در تصویر زیر مشاهده میکنید.
در نهایت بعد از اینکه کلیه فیلدها را به درستی پر کردید روی دکمه راهاندازی وردپرس کلیک کنید تا نصب وردپرس در ساب فولدر تکمیل گردد. در این مرحله بعد از اینکه وردپرس با موفقیت نصب شد مشابه تصویر زیر پیغام موفقیت آمیز بودن آن نمایش داده خواهد شد و میتوانید نام کاربری خود را مشاهده کنید.
با کلیک روی راهاندازی وردپرس به مرحله بعد هدایت خواهید شد که در این مرحله باید اطلاعات وردپرس همچون نام سایت، نام کاربری مدیر سایت، ایمیل مدیر سایت، رمز و… را وارد کنید که در تصویر زیر مشاهده میکنید.
حال همانطور که در تصویر بالا میبینید نصب وردپرس در ساب فولدر با موفقیت انجام شده و بعد از اتمام مراحل نصب وردپرس روی ساب دایرکتوری با کلیک روی دکمه ورود به صفحه ورود وردپرس در پوشه ساخته شده در دامنه هدایت شده و با استفاده از نام کاربری و رمز انتخابی میتوانید وارد پیشخوان وردپرس شوید.
دیدگاهتان را بنویسید