گوگل وب مستر تولز چیست؟
گوگل وب مستر تولز
گوگل وب مستر تولز که به تازگی به کنسول جستجوی گوگل تغییر نام داده است یک سرویس رایگان شرکت گوگل است و به شما کمک می کند که حضور سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل حفظ کنید.برای اینکه سایت شما در نتایج جستجوی گوگل لحاظ شود شما نیاز مبرم به عضویت درگوگل وب مستر ندارید اما ثبت نام در سایت گوگل وب مستر به شما کمک می کند تا متوجه شوید که گوگل سایت شما را چگونه می بیند و برای بهینه سازی سایت خود چه مواردی است که می بایست رعایت کنید.گوگل وب مستر تولز یکی از قدرتمند ترین ابزارهای گوگل می باشد که با مانیتور کردن وب سایت به کسب و کارها کمک می کند که بهترین نتیجه را در صفحه نتایج گوگل بدست بیاورند. با داشتن یک حساب gmail شما براحتی می توانید از گوگل وب مستر تولز استفاده نمایید.
با استفاده از ابزارگوگل وب مستر می توانید عملکرد سایت خود را بررسی نمایید، برای نمونه:
- توسط گوگل وب مستر ما مطمئن خواهیم شد که گوگل دسترسی لازم به سایت ما را دارد .
- ارسال محتوای جدید و crawl شدن آن توسط گوگل و همچنین حذف مطالبی که نمی خواهید در نتایج گوگل نمایش داده شود.
- ایجاد و مانیتور کردن مطالبی که می خواهیم در صفحه نتایج گوگل بصورت گرافیکی نمایش داده شود.
- نگهداری از سایت با کمترین درصد خطا جهت کارایی بیشتر آن در موتور جستجوی گوگل
- مانیتور کردن و برطرف کردن مشکلات امنیتی سایت اعم از بدافزار و اسپم
- کدام عبارت بازدید کننده بیشتری به سایت شما میتواند هدایت کند؟
- آیا قیمت محصولات، اطلاعات تماس و یا رخدادهای سایت شما در نتایج گوگل قابل مشاهده است؟
- کدام سایت به سایت شما لینک شده است؟
- آیا نسخه موبایل سایت شما بخوبی بهینه سازی شده است؟
- اضافه کردن و بررسی نقشه سایت
- لیست از لینک های شکسته سایت
چه کسانی می بایست آموزش google webmaster tools را یاد بگیرند؟
هر کسی می تواند از ابزار گوگل وبمستر تولز استفاده کند! در یک طبقه بندی می توان افراد را بصورت زیر در استفاده از این ابزار دسته بندی نمود:
- صاحبان کسب و کار
- سئوکار ها یا افرادی که در زمینه بهینه سازی موتور جستجو فعالیت می کنند.
- مدیران سایت
- برنامه نویسان وب
- برنامه نویسان موبایل
حتی اگر نمی دانید که چگونه از گوگل وبمستر استفاده کنید باید از آن آگاه باشید و یک سری کارکرد های ابتدایی از آن را یاد بگیرید.شما ممکن است فردی را مسلط به گوگل وب مستر برای تنظیم سایت روی ابزار گوگل وب مستر استخدام کنید در این صورت شما می توانید با آن فرد متخصص همکاری کنید تا اطمینان یابید به همه ی گزارشات مربوط به سایت خود دسترسی و کنترل دارید .به علاوه این نظر خوبی است که تا آنجا که می توانید درباره ی کارایی سایت خود در نتایج جستجو بدانید تا بتوانید تصمیمات بزرگ کاری درباره ی سایت خود بگیرید.
تمامی افرادی که در زمینه ی سئو یا بهینه سازی سایت حتی اطلاعات اندکی هم دارند تاکنون دریافتند که ثبت سایت در وب مستر گوگل بسیار حائز اهمیت است. این سرویس از طرف خود گوگل ارائه شده است و با آدرس زیر قابل دسترسی است:
https://www.google.com/webmasters/tools
گوگل وب مستر مجموعه ای از ابزارهای کنترل و مدیریت سئو سایت می باشد. در پنل مدیریت این مجموعه اطلاعاتی نظیر: میزان سلامت سایت، تعداد صفحات ایندکس شده، واژگان کلیدی ورودی سایت و … در اختیار شما قرار می گیرد. چیزی که باعث می شود این ابزار ضروری به نظر برسد کاربردش در شرایط بحران است که کمک زیادی به شما برای رفع مشکلات خواهد کرد. اگر مورد جریمه و مجازات گوگل قرار بگیرید خود گوگل از همین طریق به شما خبر رسانی میکند و امکان مشاهده وضعیت را برای شما فراهم میکند.
به طور کلی گوگل وب مستر برای دسترسی به اطلاعات سایت است و از طریق آن نمی توان سایت و سایر کاربران را مدیریت کرد.
کاربرد ابزار گوگل وب مستر
ابزار وب مستر گوگل کاربردها و استفاده های زیادی دارد، اما کاربرد اصلی آن در نمایش اطلاعات و آمارهایی است که در نهایت به افزایش رتبه سئو سایت ما کمک می کند.
به جرات می توان گفت اکثر قابلیت ها و آمارهایی که ابزار وب مستر گوگل در اختیار شما قرار می دهد، می تواند در جهت افزایش رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل به کار گرفته شود. البته اگر هوشمندانه عمل کنید!
به عنوان مثال، شما با توجه به آمارها و اطلاعاتی که بدست می آورید می توانید نرخ کلیک یا CTR خود را افزایش دهید و این مورد به طور مستقیم بر روی رتبه سایت شما تاثیر خواهد گذاشت.
همچنین می توانید جایگاه میانگین سایت خود را در هر کلمه کلیدی ببینید و با توجه به آن، استراتژی هایی را اتخاذ کنید. یا با دیدن تمامی لینک های خود، می توانید لینک هایی که از سایت های اسپم دریافت شده اند را شناسایی و Disavow کنید و خود را از پنالتی گوگل در امان نگاه دارید.
همچنین در بخش دیگر، گوگل به شما صفحات و پیج های مشکل دار سایتتان را معرفی می کند و از شما می خواهد که آنها را اصلاح کنید. شما نیز می توانید تمامی این صفحات را اصلاح کنید و به گوگل این اجازه را بدهید تا بدون مشکل سایت شما را ایندکس کرده و رتبه سایتتان را افزایش بدهد.
استفاده از ابزار گوگل وب مستر
ابتدا می بایست در اکانت کاربری گوگل لاگین نموده و آدرس https://www.google.com/webmasters را در مرورگر باز کرد. سپس در صفحه لود شده گزینه SEARCH CONSOLE را انتخاب نمود.
در صفحه جدید در کادر نشان داده شده می بایست آدرس سایت مورد نظر به طور کامل وارد و تائید شود.
در این مرحله نیاز است تا مالکیت سایت مورد نظر برای گوگل اثبات شود. پنج روش برای اثبات مالکیت وجود دارد که استفاده از هر کدام به کاربر بستگی داشته اما دو مورد اول بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند.
- آپلود فایل HTML: با انتخاب این گزینه، گوگل یک فایل خالی ارائه می دهد که مدیر باید آن را در دایرکتوری ریشه وب سایت خود قرار داده و دکمه تائید را بزند تا به داده های ابزار گوگل وب مستر دسترسی پیدا کند.
- تگ HTML: با کلیک کردن این گزینه، یک متا تگ به مدیر داده می شود که باید در بالای صفحه اصلی خود قرار داده و دکمه تائید را بزند تا به داده های گوگل وب مستر دسترسی پیدا کند. نکته ای که باید در مورد این روش به آن توجه کرد این است که امکان دارد تگ ارائه شده به هر دلیلی در طول به روز رسانی صفحه اصلی از بین برود، در این صورت باید تگ را مجدداً وارد و تائید نمود تا مشکل برطرف شود.
- سرویس دهنده دامنه: در این جا مدیر باید نام سرویس دهنده دامنه خود را از لیست کشویی انتخاب کند. سپس گوگل یک دستورالعمل گام به گام با یک توکن امنیتی واحد جهت استفاده به مدیر سایت می دهد.
- تحلیل گوگل: در صورتی که حساب کاربری که مدیر سایت برای گوگل وب مستر از آن استفاده می کند با اکانت گوگل یکی باشد، یک ادمین در اکانت گوکل وجود داشته و مدیر از یک کد ردیابی همزمان استفاده می کند که باید آن را در بالای صفحه اصلی وب سایت خود قرار دهد تا به این وسیله وب سایت تائید شود.
- مدیر تگ گوگل: این گزینه به مدیر امکان استفاده از مدیر تگ گوگل را برای تائید سایت خود می دهد.
بعد از تائید و انجام مراحل فوق، می توان لاگین کرد و شروع به بررسی داده های وب سایت نمود.
دیدگاهتان را بنویسید